εξωφυλλο-1024x1024Ο Σωτήρης Κοματσιούλης ξεκίνησε να παίζει ροκ με συγκροτήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 60 και εμφανίστηκε στην δισκογραφία το 1972. Αν υπάρχει ένας έλληνας που έχει ζήσει μια πραγματικά ροκ εν ρολ ζωή, αυτός σίγουρα είναι ο Σωτήρης.

Έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες συναυλίες και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στα καλύτερα nightclubs της εποχής, έφυγε να ζήσει στην Αγγλία και βρέθηκε μέχρι την Τζαμάικα να κάνει παρέα και να τζαμάρει μαζί με τον Bob Marley… και όχι δεν έχω καπνίσει κάτι την στιγμή που γράφω αυτές τις λέξεις, είναι η ιστορία του.  Έχει γίνει φίλος με γνωστούς καλλιτέχνες όπως: Robert Wyatt »Soft Machine », »Third world», »Bob Marley», »10 CC», »Phil Lynott», »Gary Moore» κ.α. Mε αρκετά από αυτά τα ονόματα ηχογράφησε.

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, όπου ο Σωτήρης πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά και ηχογραφεί με τον Λάμπρο Παπαλάμπρο δυο διαχρονικά τραγούδια, το «Σαν τον άνεμο» και το «Ο Κοσμάς», στα οποία έχει κάνει Mix-master ο Jim Diamond (σ.σ. παραγωγός των White Stripes, των Sonics κλπ). Κυκλοφόρησε σε 300 δισκάκια 45στροφών.

Τα τραγούδια έχουν τον αυθόρμητο στίχο και ήχο των 60s-70s αλλά ταυτόχρονα έχουν τον αέρα του σήμερα, πράγμα λογικό, αφού έχουν ηχογραφηθεί και επεξεργαστεί εν έτη 2015.

Οι λάτρεις της εκείνης εποχής θα τα αγαπήσουν σίγουρα. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούν να αγγίξουν κόσμο που έχει μεγαλώσει με πιο σύγχρονα ακούσματα. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι ο Σωτήρης Κοματσιούλης επιστρέφει στο σήμερα και συστήνεται εκ νέου στον κόσμο, για να παρουσιάσει την αξιοσημείωτη ιστορία και τα τραγούδια του. Το επόμενο στοίχημα θα είναι να ηχογραφήσει έναν καινούριο δίσκο με φρέσκο υλικό. Του το εύχομαι!

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

Σαν τον άνεμο

Ο Κοσμάς

 

Δείτε το κλιπ του τραγουδιού “Σαν τον άνεμο” εδώ

Ακούστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ