cd_portokaliΗ μουσική δεν γνωρίζει σύνορα, μήτε ταμπέλες, η μουσική είναι απλά μουσική και από εκεί και πέρα έχει έναν και μοναδικό σκοπό, να σε ταξιδέψει, να σε μαγέψει, να κάνει την ντοπαμίνη σου να εκραγεί. Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν λειτουργεί διαφορετικά, οπότε διαφορετική θα είναι η ντοπαμίνη που θα πάρει την κάθε δεδομένη στιγμή, για το κάθε ένα διαφορετικό ταξίδι που αναζητά, άλλοτε δυνατό ροκ, άλλοτε πιο μελωδικό και άλλοτε σε πιο ήπιους τόνους. Κάπως έτσι είναι η μουσική περιπέτεια του Σωτήρη Καστάνη, ενός κιθαρίστα και μουσικού που ξεκίνησε δυναμικά σε μια από τις καλύτερες κατ’ εμέ ροκ μπάντες που έβγαλε η χώρα μας, τους «Λ. Σ.», στους οποίους βρέθηκε κατά τύχη μετά από μια αγγελία που είδε σε περιοδικό. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ο δίσκος «Χρώματα» που κυκλοφόρησε το 1996 και ήταν και ο τελευταίος της μπάντας. Αμέσως μετά η συμμετοχή του στους επίσης ωραίους «Ένοχο Λα» (1998), με έναν δίσκο στην δισκογραφία και άλλον ένα που δεν έμελλε να κυκλοφορήσει λόγο της κρίσης στην δισκογραφία στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε στο πλευρό της Νατάσας Μποφίλου.

Το «Πορτοκαλί» είναι η πρώτη του δισκογραφική απόπειρα, η οποία τριγυρνούσε για χρόνια στο μυαλό του, όμως για κάποιον λόγο που ούτε ο ίδιος γνωρίζει, δεν τύχαινε να γίνει πράξη. Έγινε όμως τώρα.

Ο δίσκος περιέχει 9 μουσικές συνθέσεις, κατά κύριο λόγο ορχηστρικές, σε ατμοσφαιρικά – ψυχεδελικά (η απόλυτη ψυχεδέλεια βρίσκεται στο κομμάτι «Rain Song», μιλάμε για μια καταπληκτική σύνθεση!),  ηλεκτρικά και ταξιδιάρικα μονοπάτια, τα οποία πατάνε πάνω στο rock, αλλά δεν διστάζουν να μπερδευτούν από το swing, την pop, μέχρι και τη samba. Εκτός από τα ορχηστρικά τραγούδια, υπάρχει το ομώνυμο τραγούδι στο οποίο τραγουδάει ο ίδιος ο Σωτήρης Καστάνης. Συμμετέχουν επίσης στο τραγούδι η Κατερίνα Πολέμη, η Γεωργία Κωνσταντίνου, καθώς επίσης και ο JP Carlot, οι οποίοι έχουν δώσει την φωνή τους στα Ελληνικά αλλά και στα Βραζιλιάνικα και τα Γαλλικά. Φυσικά στην ολοκλήρωση και στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών συμμετέχουν αρκετοί ακόμα καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί.

Το εν λόγο δισκάκι κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι. Για σκεφτείτε τώρα το πως φαντάζεστε το ιδανικό καλοκαίρι! Σίγουρα θα φανταστείτε παραλίες, καταγάλανη θάλασσα, αμμουδιά, δροσερές σκιές, δέντρα, πράσινο και φυσικά πορτοκαλί. Όλα αυτά θα τα βρεις μέσα σε αυτόν τον πανέμορφο δίσκο, ο οποίος ξεχειλίζει από φρέσκιες μελωδίες και σε παίρνει από το χέρι για να λικνιστείς στους ρυθμούς του, να απολαύσεις τα πιο δροσερά και γευστικά κοκτέιλ και να ταξιδέψεις μακριά, για όπου σε βγάλει. Πραγματικά μια πολύ όμορφη δουλειά που ακούγεται συνέχεια και στο repeat.

Αξίζει να αναφερθεί το πολύ όμορφο artwork με τις φωτογραφίες του δίσκου τα οποία κοσμούν την digipack συσκευασία του cd. Ένα cd που κυκλοφορεί από την Protasis Music και κοσμεί σε περίοπτη θέση ήδη την ελληνική δισκογραφία του 2014. Ευχαριστούμε Σωτήρη και team.. πάντα τέτοια!

Νίκος Γραμμάτος

Αναζητήστε το στα:

Music Factory (Αγίου Φιλίππου 15, Μοναστηράκι)
Tele Sound (Σύρου 13-15, Γαλάτσι)
Ιανός (Σταδίου 24)
Music Corner (Πανεπιστημίου 56)

καθώς και online στο site της Protasis Music:
http://www.protasismusic.gr/product_info.php/products_id/124

Τα τραγούδια:

01 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
02 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
03 A FLEURS ET A CRIS
04 ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΕΣ
05 ΤΟΚΥΟ
06 Ε-75
07 SUGAR BOOGIE
08 RAIN SONG
09 BORBOLETAS

Επίσημη σελίδα: http://www.sotiriskastanis.com/