Tseros-ListenΟ Ελληνοαυστραλός καλλιτέχνης Yiannis Tseros έκανε τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα με το προσωπικό του album με τίτλο “Friday Night Tips”, που κυκλοφόρησε από την Final Touch στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Από το album του αυτό, που κινείται σε μοντέρνους ροκ ήχους, με blues και country αναφορές, γνωρίσαμε το πρώτο single του με τίτλο “She Smiles”, ένα από τα τραγούδια που εμπνεύστηκε από την εμπειρία του παίζοντας σε εστιατόρια και μπαράκια της Κοπεγχάγης.

Σήμερα ο Yiannis Tseros μας παρουσιάζει το δεύτερο single από το album του, που ονομάζεται “Listen”.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική αγγλόφωνη rock μπαλάντα, με ήχο διεθνών προδιαγραφών, σε μουσική που συνέθεσε ο Χάρης Κατσιμίχας και σε στίχους των Riccardo D. Cavalli και Yianni Tserou.

Η βραχνή, rock χροιά του Yianni Tserou σε συνδυασμό με την κρυστάλλινη φωνή της αδελφής του, Σοφίας, συμπληρώνουν την άρτια ενορχήστρωση όπου κιθάρες παντρεύονται με βιολιά και προσδίδουν ιρλανδέζικες folk επιρροές, με αποτέλεσμα ένα τραγούδι ικανό να προκαλέσει συγκίνηση και στον πιο απαιτητικό ακροατή!

Απολαύστε τον!

Λίγα λόγια για τον Yianni Tsero

Ο Yiannis Tseros γεννήθηκε το 1981 στην Μελβούρνη Αυστραλίας και ήρθε στην Ελλάδα το 1988. Έκανε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία 7-8 ετών με την καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου, κα. Ελένη Ασπρούδη- Ακρίβου. Στα τέλη του γυμνασίου έκανε μαθήματα με τον Κώστα Γάκη, ο οποίος του έμαθε και τα πρώτα του ακόρντα. Το 2000 ξεκίνησε να παίζει σε μικρά ακουστικά σχήματα καιθώς και σε ένα τοπικό group, τους Dark City Lights, με τους οποίους έπαιζε κυρίως classic rock διασκευές. Την ίδια εποχή περίπου γνώρισε και τον μέντορά του Ηρακλή Κοντό, μέλος τότε των «Αργοναυτών», και πρώην μέλος του σχήματος των Αδελφών Κατσιμίχα και πολλών άλλων. Με τον Ηρακλή δεν έκανε απλά μαθήματα κιθάρας και φωνής αλλά κυρίως συμπεριφοράς και ρεπερτορίου, και από τα πρώτα κιόλας μαθήματα άρχισαν να παίζουν μαζί σε μουσικές σκηνές και bar σε όλη την Ελλάδα. Μετά από χρόνια εμπειρίας στις ελληνικές σκηνές εργάστηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας όπου ως μουσικός σε bar και εστιατόρια. Εκεί έγραψε μια σειρά τραγουδιών με γενικό τίτλο “Friday Night Tips”, εμπνευσμένος από το γεγονός πως αρκετές φορές σώθηκε από τα tips των πελατών όποτε ξέμενε από χρήματα! Ο δίσκος αποτελείται από εννέα τραγούδια, εκ των οποίων το ένα είναι διασκευή ενός παλιού παραδοσιακού σκωτσέζικου τραγουδιού. Συνδημιουργοί σε αυτόν τον δίσκο είναι ο Πάρης Γκαγκαστάθης που έγραψε μουσική για ένα από τα τραγούδια, ο Riccardo D.Cavalli που έγραψε στίχους σε δύο τραγούδια και ο Χάρης Κατσιμίχας που έγραψε την μουσική για το Listen. Άλλα ονόματα ου ελληνικού μουσικού στερεώματος με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν είναι ο Γιάννης Κωνσταντνίδης, ο Μιχάλης Κακέπης, ο Μάνος Δελώτης, ο Γιώργος Συρίγος, ο Βασίλης Μήλεσης, ο Βαγγέλης Λούλης, ο Φώτης Τσέρτος, Παναγιώτης Κοντραφούρης και φυσικά η αδελφή του, Σοφία Τσέρου.