Theologos_Kappos_Parathyro_sto_dromo_cdcoverΟ Θεολόγος Κάππος, μετά τον πρώτο του δίσκο και την επιτυχία του τραγουδιού “Για τα μάτια σου μόνο”, επανέρχεται δισκογραφικά με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο “Παράθυρο στο δρόμο”.

Οι στίχοι που τραγουδά ο Θεολόγος Κάππος, όπως πάντα, έτσι και τώρα, δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα σε μία σύζευξη με την “έντεχνη” μουσική ατμόσφαιρα. Χαρακτηρίζονται από αμεσότητα με τον ακροατή. Καυτηριάζουν κοινωνικά θέματα και είναι έντονο το ερωτικό στοιχείο με πινελιές ποιητικού λόγου.

Από την πρώτη νότα, μπορεί κανείς να καταλάβει την αγάπη του καλλιτέχνη προς τα παραδοσιακά ακούσματα, καθότι είναι επηρεασμένος από τη νησιωτική του καταγωγή και όχι μόνο. Η κιθάρα, η λύρα, το βιολί, το λαούτο, το μαντολίνο, το καβάλι, το ακορντεόν, το κοντραμπάσο είναι κάποια από τα όργανα που πρωταγωνιστούν στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του δίσκου.

Η φωνή του Θεολόγου Κάππου, ψιθυριστή όπου χρειάζεται, επιβλητική όπου απαιτείται, σε συνδυασμό με τη ζεστή χροιά της και την ξεχωριστή ερμηνεία του, ντύνει με εκφραστικότητα τα τραγούδια του άλμπουμ.

 

“Παράθυρο στο δρόμο”

1. Κάθε κορμί

2. Πείτε μου πουλιά

3. Σμυρνιώτικο

4. Να γελάς

5. Είναι Βαλκάνια εδώ (Σπάσε απο ΄δώ)

6. Κόσμε αγύρτη

7. Αυγουστιάτικο

8. Έλα να με σώσεις

9. Μυστικό

10. Άτιτλο

 

Στίχους και μουσική υπογράφουν οι: Σταμάτης Μαρίνος, Δημήτρης Καντούνης, Βιολέτα ‘Ικαρη, Σπήλιος Παπαγιαννόπουλος, Κατερίνα Ξαναλάτου, Θανάσης Στουπής. Οι στίχοι του τραγουδιού «Μυστικό» είναι του μεγάλου ποιητή μας Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το “Music Corner” και διατίθεται στο “Music Corner” (Πανεπιστημίου 56, Αθήνα) και σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Κάθε κορμί” (μουσική: Σταμάτης Μαρίνος, στίχοι: Σπήλιος Παπαγιαννόπουλος) από τη δισκογραφική δουλειά «Παράθυρο στο δρόμο», στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/theologos kappos – kathe kormi