16Ο Βαγγέλης Καλαϊτζής εκτός από καλός μου φίλος είναι και εξαιρετικός σκηνοθέτης με ταλέντο μεγάλο την αγάπη του για τη μουσική, εδώ ασχολήθηκε με ένα τραγούδι μου από τον τρίτο δίσκο (Τα όνειρα του μικρού ψαριού / 2000). Ο ίδιος γράφει για την ταινία:

«Το «Μη» είναι μία ταινία μικρού μήκους η οποία προσπαθεί να απεικονίσει τις συναισθηματικές και ψυχολογικές πτυχές της οικονομικής κρίσης, γιατί η κρίση δεν είναι ένα εξωτερικό φαινόμενο αλλά ξεκινάει από μέσα μας. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι «Μη» του συνθέτη Πέτρου Θεοτοκάτου.

Το «Μη» είναι μία λέξη που συνηθίζουμε να ακούμε κατά την παιδική μας ηλικία από τους γονείς και τους δασκάλους μας, όπως «μην κάνεις αυτό ή το άλλο». Όταν αυτή η λέξη συνεχίζει να υπάρχει στη καθημερινότητα ενός ενήλικα τότε αρχίζει να δημιουργεί μία εσωτερική φυλακή των συναισθημάτων του. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από αυτή τη φυλακή είναι να αρχίσεις να κλαις βαθιά για το χαμό του αληθινού σου εαυτού.

Λοιπόν, αυτή η ταινία δείχνει ένα άνθρωπο ο οποίος μετά από βαθιά κατάθλιψη, βρίσκει τον τρόπο μέσω τον συναισθημάτων του να βγει από την εσωτερική του φυλακή».

Από petrostheotokatos.blogspot.gr.