73773_10151413388218621_874720881_nΆλλη μια ελληνόφωνη ροκ προσπάθεια έρχεται να βάλει το δικό της λιθαράκι, δείχνοντας περίτρανα ότι η δική μας γλώσσα αντέχει, μιλάει πιο άμεσα και επιβάλλεται θα έλεγα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Τα Ματωμένα Ρόδα κυκλοφορούνε την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα με τίτλο «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», την οποία δίνουν ελεύθερα προς κατέβασμα, αλλά την έχουν τυπώσει επίσης σε cd, το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Γίνεται κατανοητό και ορατό, το ότι τα Ματωμένα Ρόδα αγαπάνε τα Διάφανα Κρίνα, και έχουνε πάρει αρκετά στοιχεία τους. Από την μεγάλη διάρκεια στα τραγούδια τους, τον πολλές φορές ποιητικό στίχο, τις συνθέσεις τους. Δεν έχουμε μπροστά μας όμως μια απλή απομίμηση του αυθεντικού. Τα Ματωμένα ρόδα έχουν δική τους ταυτότητα, την οποία πρέπει να δουλέψουν λίγο παραπάνω και κυρίως ο τραγουδιστής της μπάντας, Ανδρέας Σταθούλιας, ο οποίος πολλές φορές δεν πατάει καλά ερμηνευτικά, πράγμα που τον κάνει να φαίνεται ξένο σώμα από την μουσική. Το πάθος , η λυρικότητα και ο τσαμπουκάς (χρειάζεται περισσότερος στα δυνατά κομμάτια) είναι αυτά που δεν κολλάνε σωστά σε κάποια σημεία, το οποίο διορθώνεται στα τραγούδια που ο ήχος έχει περισσότερα δικά τους στοιχεία (βλέπε «Δυο χέρια παγωμένα», «Καληνύχτα ζωή», «Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια»).

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια αξιόλογη προσπάθεια από όλες τις πλευρές, και είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους με την πάροδο του χρόνου, αρκεί να κρατήσουν την φλόγα αναμμένη.

Νίκος Γραμμάτος

Τα Ματωμένα Ρόδα ειναι:

Ανδρέας Σταθούλιας – φωνητικά
Νίκος Τζανότης – μπάσο
Γιάννης Κόττας – πιάνο, synth
Κώστας Αλεξίου – κιθάρες
Βασίλης Κανέλλης – τύμπανα, κρουστά

Τα τραγούδια:

1. Όσα δεν έμαθες ποτέ
2. Θυμήσου με
3. Έκλειψη
4. Mortalitatis
5. Δυο ξένων η γιορτή
6. Δυο χέρια παγωμένα
7. Άσπρα χρυσάνθεμα I
8. Άσπρα χρυσάνθεμα ΙΙ
9. Καληνύχτα ζωή
10. Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια (bonus track)

Link: http://matomenaroda.bandcamp.com/