festival-crowd2Μου σκάνε τελευταίες μέρες μερικά μηνύματα από συγκροτήματα και καλλιτέχνες που ζητιανεύουν την ψήφο, ώστε να έχουν την χαρά και την τιμή (ναι τι να σου πω, μεγάλη τιμή) να εμφανιστούν ζωντανά σε ένα φεστιβάλ κάπου στην επαρχία.

Μπαίνω στην σελίδα του φεστιβάλ, βλέπω ότι έχει ανακοινωθεί το line up της φετινής διοργάνωσης, αλλά έχουν αφήσει μια τρύπα. Μια τρύπα η οποία θα τους αποφέρει διαφήμιση.

Κάπου εκεί λένε ότι κάποιοι καλλιτέχνες που θα τους επιλέξει ο κόσμος κάνοντας like στις μουτσούνες τους, θα εμφανιστούν στο βασικό stage του φεστιβάλ, δίνοντας έτσι βήμα στα νέα συγκροτήματα. Ναι μάγκες, είστε φιλεύσπλαχνοι, να μην ξεχάσουμε να σας βραβεύσουμε στο τέλος της χρονιάς.

Οι μπάντες λοιπόν μπαίνουν στο τριπάκι να σπαμάρουν όλο το ελληνικό ίντερνετ και facebook διαφημίζοντας ουσιαστικά αυτό το γεγονός, και ζητιανεύοντας την ψήφο τους ώστε να καταφέρουν να ανέβουν στην σκηνή πριν από τους υπόλοιπους γνωστούς καλλιτέχνες, οι οποίοι μην ξεχνάμε ότι θα πληρωθούν για αυτή την εμφάνιση.

Άντε οκ, να πεις ότι δεν γαμιέται, θα το κάνουμε και ότι γίνει, εξάλλου διαφήμιση είναι και για την ίδια την μπάντα. Ναι οκ, φυσικά, δεν αντιλέγω, αλλά να ρίχνουν τα μούτρα τους κάποιες μπάντες με πορεία και δισκογραφία και να μπαίνουν σε ένα τέτοιο τριπάκι και να γίνονται πιόνια του μάρκετινγκ; Για μισή ώρα δημοσιότητας; Γίνονται ακόμα αυτά εν έτη 2014;

Που ζεις ρε συνήγορε;;; Ακούω μια φωνή από το βάθος… ο έλληνας είναι ψώνιο, θα πουλήσει και την μάνα του για λίγη δόξα ή χρήμα, το έχουμε δει το έργο και το κακό είναι ότι το βλέπουμε ακόμα και εν έτη 2014. Τα ίδια σιχαμερά ριάλιτι ταλέντων, οι ίδιοι σιχαμεροί καλλιτέχνες να προωθούνται από το σύστημα, οι ίδιες νοοτροπίες μάρκετινγκ και η ίδια σαπίλα των διοργανωτών ώστε να βγάλουν χρήμα.

Εδώ ολόκληρο rock-metal festival έχει ρίξει τα μούτρα του και κάλεσε τους hip-hopers να εμφανιστούν στην σκηνή του, όταν πριν πάμπολλα χρόνια τους είχε χεσμένους. Είδες τι κάνει ένας δολοφονημένος hip-hoper και η προβολή πάνω στο μουσικό αυτό είδος; Για να μην σχολιάσω και κάποια υπόλοιπα ονόματα.

Μπάντες, μουσικοί, καλλιτέχνες… μπορείτε και ΜΟΝΟΙ σας να διοργανώσετε τις δικές σας φάσεις σε όποιο μέρος της χώρας. Υπάρχει η τεχνογνωσία και η εμπειρία πλέον, υπάρχει ο τρόπος… δεν θέλει κόπο! Μην ρίχνετε τα μούτρα και την τέχνη σας στο πάτωμα για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας και αναγνώρισης. Παλέψτε, δοκιμάστε, πονέστε το… αλλά ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τόσο φθηνά!

Ο συνήγορος του … (;) για το Rockap.gr