08adfe7bb544d357e3127c038f06a978_XLΕφυγε σήμερα από τη ζωή ο μουσικός, συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Βέκιος, έπειτα από σκληρή μάχη 50 ημερών στην εντατική του νοσοκομείου. Η μεγάλη του πορεία στο χώρο της μουσικής είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε λίγες λέξεις, αφού ήταν από τους παραγωγικούς μουσικούς της γενιάς του.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, ενώ είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Μεταξύ άλλων είχε παίξει στους «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και τους Vavoura Band. Το 2007 ίδρυσε τους «ΕΛΕΛΕΥ» και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική.

Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε γράψει στο περιοδικό Ήχος & Hi-Fi, καθώς και σε άλλα μουσικά έντυπα. Ο ίδιος εμπνεύστηκε το μουσικό ένθετο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, με τίτλο Κόκκινη Καρφίτσα. Παράλληλα, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ. Το 2006 δημιούργησε το ΚΟΚΚΙΝΟ, του οποίου υπήρξε και διευθυντής. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους συγκροτημάτων της ελληνικής σκηνής. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε πολλούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ του ’93, για του οποίου τα drums ευθύνεται.

Ο Βαγγέλης Βέκιος γεννήθηκε το 1957 στην Κύμη Ευβοίας. Ηταν παντρεμένος με την Αντρι Βασιλειάδου και πατέρας δύο παιδιών, του Νίκου, 33 ετών, και της Νίκης, 13 ετών.

Στην ιστοσελίδα του σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: «Ο σταθμός μας γίνεται πιο φτωχός σήμερα με την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου Βαγγέλη Βέκιου[…]. Όλοι εμείς, τεθλιμμένοι φίλοι και συνεργάτες του Βαγγέλη, συλλυπούμεθα την οικογένειά του και τους πολλούς άλλους φίλους του…». Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 5μ.μ. στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.