Ο Γιώργος Οικονόμου μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη και μας παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Φιγούρα στο δρόμο”. Μετά από την περιπλάνησή του με διάφορες μπάντες από το ’97 μέχρι σήμερα εναποθέτει τις σκέψεις και τις ιδέες του σε αυτό το δισκάκι.

Με επιρροές από την βρετανική σκηνή του ’90 αλλά και από soft rock εγχώριους καλλιτέχνες μας παραθέτει τις δικιές του μελωδίες που κινούνται μεταξύ της ηλεκτρικής και της ακουστικής pop-rock με ηλεκτρονικές λεπτομέρειες που γεμίζουν  και ομορφαίνουν τα κομμάτια του 17 στον αριθμό.

Με πολύ εκφραστική ερμηνεία και μελωδική φωνή μας ταξιδεύει με τους πανέμορφους-ρομαντικούς στίχους του, που ασχολούνται κυρίως με την αγάπη και τον έρωτα αλλά και γενικά με τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Ανακεφαλαιώνοντας, το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου εγχειρήματος του Γιώργου Οικονόμου είναι πολύ ικανοποιητικό αφήνοντας πολλές προσδοκίες για το μέλλον. Ως μειονέκτημα θα εστίαζα στο ότι τα περισσότερα κομμάτια του κινούνται σε πανομοιότυπους ρυθμούς. Θα μου άρεσε να υπάρχουν μερικά ηλεκτρικά ξεσπάσματα ώστε να μην ακούγονται ανά σημεία μονότονα.

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος