12019894_10153654381516465_8163583096941880015_nΤο καλοκαίρι που μας πέρασε ο Σπύρος Γραμμένος περιόδευσε σε αρκετά μέρη της Ελλάδας με την τουρνέ του «Πρώτη Φορά Γυαλιστερά». Στις 24 Σεπτέμβρη εμφανίστηκε στην Ρότα στα Εξάρχεια για να κλείσει αυτή του την περιοδεία έλα μου όμως που ξαναγίνανε εκλογές οπότε η εμφάνιση του τιτλοφορήθηκε ως «Δεύτερη Φορά Γυαλιστερά»!

Σε ένα κατάμεστο μαγαζί λοιπόν ο Σπύρος έκανε 2 φορές…είσοδο και μάλιστα υπό την ακουστική εκτέλεση του «Eye Of The Tiger»! Υπέροχος όπως κάθε φόρα σε ανοιχτό διάλογο με το κοινό του, με τις γλυκές μελωδίες και τους έξυπνους στίχους και την χαρακτηριστική φωνάρα του αλλά και με την πρόζα ανάμεσα στα τραγούδια. Όπως παράδειγμα που ξεκίνησε για το τι είναι ο μεγάλος χωρισμός αλλά πρώτα αναφέρθηκε στην πρώην μπάντα του με το μεγάλο όνομα που τελικά δεν έκανε καριέρα και μετά για το κάμπινγκ και για τον χωρισμό και άλλα πολλά. Η πρόζα όμως και τα ενδιάμεσα στα τραγούδια μέρη ήταν και συγκινητικά όταν αφιέρωσε ένα τραγούδι στον πατέρα του και όταν μας μίλησε περιγραφικά για τον Πέτρο που έπεσε θύμα δολοφονίας των Ναζί στην Γερμανία επειδή ήταν Έλληνας μετανάστης εκεί… Μόνο που ο Πέτρος και κάθε Πέτρος είναι στην Ελλάδα ο Λουκμάν που δολοφονήθηκε από ναζιστές όπως και ο Παύλος του οποίου η δολοφονία συνέβη τέτοιες μέρες 2 χρόνια πριν…Και βέβαια είχε και τις σούπερ σταρ γκεστ εμφανίσεις όπου ανέλαβε η Άρτεμις για να τραγουδήσουν ένα τραγούδι του Σπύρου μαζί αλλά και ένα δικό της το πολύ όμορφο «Πινόκιο» με την χαρακτηριστική και υπέροχη φωνή της (η Άρτεμις συμμετέχει στο Δίκτυο Ακαδημίας Πλάτωνος, τσεκάρετε εδώ:
http://diktyo.blogspot.gr/ )! Αλλά κάπου εκεί αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε εξαιτίας των λεωφορείων χάνοντας έτσι το encore! Τον Σπύρο στην κιθάρα συνόδεψε ο Βασίλης Λαγδάς. Δεν πειράζει θα τα πούμε στην τρίτη φορά γυαλιστερά την επόμενη εκλόγ…φορά αλλά έως το ήταν βάλσαμο ο Γραμμένος!

«Είμαι ένας σκύλος που ζει στην Αθήνα, είμαι ένας πρόσφυγας από την Ραφήνα, κάποιοι με κράτησαν σχεδόν ένα μήνα, και με πετάξαν ένα βράδυ στην Σίνα…Όμως εγώ έχω τρόπους, δεν είμαι σαν τους ανθρώπους»

Ανταπόκριση: Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Λίστα Τραγουδιών:
Λιπαρά
Για download είμαι free
Από παγκάκι σε παγκάκι
Κουκουλοφόρος
Σκύλος
Οι φίλοι μου
Τζίβες & Κοτσίδες
Ροζ μικρές μοναχικές παγωμένες πατούσες του Ροζ Πάνθηρα
Η Αλίκη στην χώρα των Γαμάτων
Ο Νηστικός Δείπνος
Αϋπνίες
Ο Βλάκας
Το 4
Δεκαέξι
Τ΄ αμυγδαλάκι του μπαμπά
Στην χώρα των Λωτοφάγων
Χίλιες Φωνές
Έπεσα από τα σύννεφα
Οι τράπεζες
Η μπαλάντα του κακομοίρη
Valentine’s Day
Πινόκιο
Ο μουνόψειρας
Αγάπη μου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:
http://spirosgrammenos.gr
https://www.youtube.com/user/spirosgrammenos
https://www.facebook.com/spirosgrammenos
https://twitter.com/spirosgrammenos