Οι Ένοχες Σκέψεις δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2004,έχουν πολλές συναυλίες στο ενεργητικό τους στις οποίες διασκεύαζουν ελληνικά και ξένα ροκ κομμάτια ενώ παράλληλα ασχολούνται με τη δημιουργία και σύνθεση δικών τους τραγουδιών. Τα «Όνειρα» είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της μπάντας και περιέχει επίσης μια παλιά επιτυχία το “Eίσαι μακρία” το οποίο παίζει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για έναν δίσκο που στη βάση του είναι rock/metal αλλά δε λείπουν απ αυτόν και πιο ήπια κομμάτια. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από έντονα riffs, δυναμικά τύμπανα και μπάσο που πλαισιώνονται από καλοπαιγμένες μελωδίες στα πλήκτρα. Θεματολογικά κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο, η απώλεια και τα ανθρώπινα πάθη χωρίς να λείπει βέβαια και ο κοινωνικός προβληματισμός.Το άλμπουμ εισάγεται με το ορχηστρικό κομμάτι “Όνειρα” και συνεχίζει δυνατά με το “σε χάνω”. Αρκετά ιδιαίτερα κομμάτια είναι τα: “είσαι μακριά” , “περασμένες μορφές” και “φταίω εγώ” που ξεχωρίζουν λόγω μουσικής και στίχων και δένουν εξαιρετικά με τα υπόλοιπα.

Γενικότερα είναι μια προσεγμένη και πολύ καλή δουλειά που σίγουρα αξίζει κάθε ακρόαση.

Ελένη Ρούκη

 

Βρείτε τους εδώ: https://www.facebook.com/enoxesskepseis

https://enoxesskepseis.bandcamp.com/album/oneira

 

Tracklist:
1. Όνειρα
2. Σε χάνω
3. Φυλαχτό
4. Δωσ’ μου κι εσύ μια ευχή
5. Περασμένες Μορφές
6. Είσαι μακριά
7. Φταίω εγώ
8. Θα κάνω τόσο καιρό να σε δω.
9. Κράτα με
10. Θλιμμένη νύχτα
11. Φταίω εγώ (Acoustic)

 

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)