Πρώτη δισκογραφική δουλειά της Εύας και του Φίλη Ιερόπουλου. Τα αδέρφια από την Βέροια ασχολούνται εδώ και χρόνια με την μουσική, η Εύα γράφει μουσική για παιδιά και ο Φίλης ηλεκτρονική και rock μουσική. Ενώνοντας τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους δημιούργησαν το παρόν εξαίσιο μουσικό παραμύθι.

Πάνω σε μία ηλεκτρονική βάση, έρχονται να πατήσουν πλήθος οργάνων, πνευστών, έγχορδων, κρουστών που λειτουργούν ως σκαλοπάτια των ‘παιδικών’ απαγγελιών, μιλώντας για την ερμηνεία, των λιγοστών στίχων που περιέχει αυτή η δουλειά. Λίγα λόγια που σου προσφέρουν τόσες πολλές μα τόσες πολλές εικόνες! Εικόνες με «Χρώματα», άλλοτε μουντές, εικόνες νοσταλγίας, εσωστρέφειας, εικόνες που αποπνέουν μελαγχολία.

Τα Χρώματα παρουσιάζουν μία διαφορετική μουσική πρόταση στην ελληνική σκηνή, ξεφεύγοντας από τα στεγανά που ταυτίζουν συγκεκριμένους ήχους με συναισθήματα. Μας δίνουν μία άποψη εναλλαγής των κλισέ της μουσικής και μας παραδειγματίζουν αφού κατορθώνουν να αποδείξουν πως μπορεί ο καθένας να πει αυτά που θέλει με διαφορετικό τρόπο, ακόμα και αν αυτός ο τρόπος ακούγεται σαν παραμύθι.

Για όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό λοιπόν, γι’ αυτούς που δεν φοβούνται να διευρύνουν τα ακούσματά τους, τους το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι μία εξαιρετική δουλειά.

Τα Χρώματα είναι:
Εύα Ιεροπούλου
Φίλης Ιερόπουλος

Track list:
1. Το Μπλε Παλτό
2. Πεταλούδα
3. Θα Ταξιδεύω
4. Μη Φεύγεις
5. Βλέπω Τη Νύχτα
6. Τίποτα Δε Με Κρατάει Εδώ
7. Χιόνι
8. Κοίτα
9. Αρκουδάκι
10. Μικρό
11. Νανούρισμα
12. Το Μυστικό
13. Η Πόλη Σωπαίνει
14. Επίλογος

www.chromata.info
www.myspace.com/chromatamusic

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος