Σχηματίστηκαν το 1992 στην Αθήνα, όταν ο Κώστας Κοντοβάς πλήκτρα, ο Γρηγόρης Κλιούμης κιθάρα και φωνή, ο Γιάννης Κυριακός μπάσο, ο Δημήτρης Αργύρης κιθάρα και ο Παναγιώτης Μεταλληνός τύμπανα, βρέθηκαν στο ίδιο περιβάλλον, θέλησαν να δημιουργήσουν την “κοινή τους μουσική”, τραγούδια που θα εκφράζουν (θεματικά και αισθητικά) τον καθένα τους.

Μια ηχογραφημένη πρόβα τους σε κασέτα, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Τικ-Τακ” της Καλλιθέας, φτάνει στ’ αυτιά του Δημήτρη Χατζόπουλου, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος “Ο μάγος κοιτάζει την πόλη”, το φθινόπωρο του ’94 από την “Εβδομη Διάσταση”. Στην ομάδα εισβάλει ο Μάρκος Τσατσούλης φλάουτο και φωνητικά. Η “Eβδομη Διάσταση” μετοίκησε σε άλλη διάσταση. ‘Ο μάγος’ χάθηκε κάπου στα στενά της πόλης.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο το συγκρότημα υπογράφει συμβόλαιο με την “FM Records”, και στα τέλη του ’95 κυκλοφορεί τις “Παραλογές 1995” με 11 καινούργια τραγούδια. Το καλοκαίρι του ’96 προστίθεται στο σχήμα ως drummer ο Βασίλης Κούσης (αδιάσπαστο μέλος της παρέας πολύ πριν), εξαιτίας μιας ασθένειας του Παναγιώτη και έτσι μετά την ανάρρωσή του η ομάδα αποκτά δύο κρουστούς. Έτσι έγιναν επτά.

Τα “Υπόγεια Ρεύματα” συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους όλο το καλοκαίρι. Ηχογραφούν τη συναυλία τους στο “Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη” από την οποία θα κυκλοφορήσει η καινούργια τους δουλειά μαζί με τρία νέα τραγούδια το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του, χάνουν το Βασίλη σε τροχαίο, γεγονός που συγκλόνισε την ομάδα. Σηματοδότησε μια σειρά αλλαγών για τα “Υπόγεια Ρεύματα”, οι οποίες δεν άργησαν να πραγματοποιηθούν. Αποχωρούν ο Κώστας και ο Γιάννης και εισχωρεί ο Ηρακλής Παπαδόπουλος και μετά από έξι μήνες ο Κώστας Παρίσσης.

Η σύσταση της ομάδας αλλάζει δραματικά ο ήχος και το δέσιμο έχουν χαθεί και οι εντατικές πρόβες είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν. Κατάφεραν, όμως, το Μάιο του ’97 να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συναυλία μετά το τραγικό αυτό γεγονός, στα Ιωάννινα με τοπικά ροκ συγκροτήματα. Έτσι λοιπόν με καινούργια σύνθεση θα συνεχίσουν ολόκληρο το καλοκαίρι να δίνουν συναυλίες. Το Σεπτέμβριο του ’97 αρχίζουν τις ηχογραφήσεις για έναν καινούργιο δίσκο που θα τον αφιερώσουν στο Βασίλη.

Το album “Τσαλακωμένες μέρες” κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του ’98. Την εποχή του πιο σκοτεινού τους δίσκου, τους γίνεται πρόταση να παίξουν για 20 μέρες στην “Ιερά Οδό”, μαζί με το Γιώργο Νταλάρα την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιώργο Ανδρέου, αφού είχαν εμφανιστεί στον ίδιο χώρο οι “Συνήθεις Ύποπτοι”, και ο Μανώλης Φάμελλος με τους “Ποδηλάτες”. Είπανε “γιατί όχι” και πήγανε. Κυκλοφόρησε και ένας δίσκος από αυτές τις εμφανίσεις με μια ζωντανή εκτέλεση της “Ασημένιας σφήκας” με φωνητικά και μπαγλαμά του Γιώργου Νταλάρα. Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών από την άνοιξη του ’98 ως το καλοκαίρι του ’99 σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης διασκευάζουν τη “Θαλασσογραφία” και την τραγουδά η Ελένη Τσαλιγοπούλου σε δίσκο-αφιέρωμα στο Δ. Σαββόπουλο. Ακολουθεί η διασκευή του τραγουδιού “Μικρό” του Β. Γερμανού σε αντίστοιχο δίσκο και η διασκευή του “Εν κατακλείδι” σε αντίστοιχο δίσκο για την μνήμη του Π. Σιδηρόπουλου.

Παράλληλα από τον Ιανουάριο ως το Σεπτέμβριο του ’99 ηχογραφούν τον πέμπτο δίσκο τους με τον τίτλο “Εικόνες στα σύννεφα” που κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Στο συγκρότημα μετά από τρία χρόνια έρχονται οι επόμενες αλλαγές. Αποχωρεί ο Δημήτρης και ο Ηρακλής και έρχεται ο Νικηφόρος Κουρής που παίζει ηλ. μπάσο. Θα ακολουθήσει μετά από ένα χρόνο , το Μάιο του ’01, η αποχώρηση από το σχήμα του Κώστα. Απο τότε το συγκρότημα είναι τετραμελές με μέλη τους Γρηγόρη Κλιούμη τραγούδι και κιθάρα, Παναγιώτη Μεταλληνό τύμπανα, Μάρκο Τσατσούλη πλήκτρα και φλάουτο και Νικηφόρο Κουρή ηλ μπάσο. ‘Ετσι αρχίζουν απο τον Μάιο του ’01 ως το Φεβρουάριο του ’02, τα “Υπόγεια Ρεύματα” να ηχογραφούν την καινούργια τους “κοινή μουσική”. Το album αυτό κυκλοφόρησε με τίτλο “Μικρά Που ‘Ναι Τα ‘Ονειρα”, με δεκατρία καινούργια τραγούδια, το φθινόπωρο του ’02 από την “Warner Music Greece SA”.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία και με αλλαγές στη σύνθεσή τους (Γρηγόρης Κλιούμης, Κώστας Παρίσσης, Τάσος Πέππας, Απόστολος Καλτσάς), κυκλοφορούν το ’07 το cd “Νέα Μέρα”, αυτή τη φορά από τη “Legend”. Δυο χρόνια μετά κάνουν μια μεγάλη συνάντηση: τη δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», στην οποία παρουσιάζουν διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.). Ακολουθούν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με τον Θάνο Μικρούτσικο αλλά και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κούτρας, ο Χρήστος Θηβαίος, κλπ.

Το Σεπτέμβριο του ’12 αποχωρεί ο Απόστολος και έρχεται ο Νίκος Γιούσεφ που παίζει μπάσο και μουσικό πριόνι. Τον Γενάρη του 2013 κυκλοφορούν το τραγούδι “Ξένος” σε βίντεο κλίπ στο official Youtube κανάλι του σχήματος. Στο τέλος του 2013 ο Κώστας Παρίσσης αποχωρεί φιλικά από το σχήμα και τον αντικαθιστά ο Μάριος Τσαγκάρης που παίζει πλήκτρα. Η αρχή του 2014, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία τους βρίσκει τετραμελείς: Γρηγόρης Κλιούμης (φωνή-κιθάρα), Τάσος Πέππας (τύμπανα), Νίκος Γιούσεφ (ηλ. μπάσο, πριόνι), Μάριος Τσαγκάρης (πλήκτρα).

Το 2014 θα κυκλοφορήσουν τον διπλό δίσκο με τίτλο “20.14”.