Είναι μια ατάκα και μια «καραμέλα» που ακούγεται πολύ από το 2004 και μετά. Πολλοί έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα και δήλωσαν ότι το Ελληνικό ροκ έχει πεθάνει. Η αλήθεια είναι ότι η δισκογραφία έχει πεθάνει, πράγμα που κακά τα ψέματα βοηθούσε αρκετά και το ροκ το ελληνικό, αφού πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, παίρνανε υλικό μέσα από τις εταιρείες που έστελνε στοίβα με cd κάθε μήνα.

Οπότε, λίγο ο θάνατος της δισκογραφίας, λίγο τα ανενημέρωτα ραδιόφωνα που περίμεναν το υλικό στο πιάτο, λίγο η άνθηση του ίντερνετ (και η απομάκρυνση του κόσμου από τα fm), έφταιξαν όλα μαζί ώστε το αγαπημένο μας ελληνικό ροκ να θεωρείται νεκρό. Λογικό οπότε κάποιοι να μείνουν μόνο στις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και τα Διάφανα Κρίνα.

Το site που διαβάζετε το άρθρο αυτό, επέστρεψε δυναμικά το καλοκαίρι του 2007 και από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να παρουσιάζει συγκροτήματα και καλλιτέχνες του τόπου μας. Είτε αυτό είναι ελληνικό ροκ, είτε αγγλόφωνο, είτε μεταλ, είτε ότι είδος θέλετε. Ανά καιρούς σας δίνουμε για δωρεάν κατέβασμα και κάποιες συλλογές που ετοιμάζουμε, ώστε να γνωρίζετε τα ενεργά συγκροτήματα της κάθε εποχής.

Ε λοιπόν, μετά από 2 χρόνια από την τελευταία μας συλλογή, το Rockap επιστρέφει με την συλλογή «Underground Όνειρα 5», η οποία είναι αφιερωμένη στα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που ροκάρουν και χρησιμοποιούν τον ελληνικό στίχο.

Στο σύνολο 32 μπάντες – καλλιτέχνες, έρχονται να φωνάξουν ότι ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΖΕΙ.

Το μόνο που θα έχετε να κάνετε, είναι να κατεβάσετε την συλλογή ΔΩΡΕΑΝ και να ανοίξετε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα στο 2016 έχουν γράψει, έχουν ηχογραφήσει και έχουν κυκλοφορήσει τραγούδια, τραγούδια που δεν θα ακούσετε στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση… γιατί είναι ΡΟΚ, και το ΡΟΚ είναι είδος για έξυπνους ανθρώπους, και το σύστημα δεν θέλει έξυπνους ανθρώπους, αλλά καταναλωτικά τούβλα.

Κατεβάστε την από εδώ !!!

Νίκος Γραμμάτος

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.