Ίσως να είμαστε οι τελευταίοι που ανακοινώνουν τα “καλύτερα” δισκάκια για το 2016 που μας πέρασε. Τελευταίοι και καλύτεροι δεν λένε;

Η αλήθεια είναι ότι μια απορία την είχαμε. Πως γίνεται να ανακοινώνεις λίστα με τα «καλύτερα» της χρονιάς και το ημερολόγιο να δείχνει αρχές Δεκέμβρη; Άλλοι δίσκοι δεν θα βγουν; Έχουμε δίσκο να βγαίνει στις 31 του μήνα. Αυτός δηλαδή είναι χαμένος από χέρι ή θα υπολογιστεί η δουλειά του για την επόμενη χρονιά; Αυτό ήταν που μας βασάνισε και αργήσαμε να ανακοινώσουμε την δική μας λίστα. Που στο κάτω κάτω βρε αδερφέ, δεν έχει και τόσο νόημα, ούτε βραβεία Αρίων είμαστε, ούτε δάφνες θα μοιράσουμε, ούτε σημαίνει ότι οι άλλοι δίσκοι δεν άξιζαν μία.

Το 2016 ήταν μια ωραία και δημιουργική χρονιά, με όμορφα δισκάκια, από τις εγχώριες μπάντες και τους καλλιτέχνες μας που δείχνουν να μην πτοούνται από την κρίση, αλλά να καταφέρουν να δημιουργούν όμορφες μουσικές. Η δική μας λίστα προκύπτει πάντα ως εξής:

Καταγράφουμε τα άρθρα που έγραψε ο κάθε συντάκτης μας και ανάλογα με τον αριθμό που έχει γράψει, προτείνει και τα συγκεκριμένα δισκάκια ως «καλύτερα» της χρονιάς. Οπότε ο κάθε δίσκος που βλέπετε παρακάτω, κρύβει μια προσωπική επιλογή του καθένα μας.

Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και πάμε να δούμε τους 20 δίσκους που ξεχωρίσαμε (όχι οι καλύτεροι!) για το 2016. Κάνοντας κλικ στην κάθε φωτογραφία, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο.

1000mods – Repeated exposure to…

 

BUS – The Unknown Secretary

 

Cyanna Mercury ☿ – Archetypes

 

Οι αναμνήσεις πάντα καίνε – Cameres

 

Γιώργος Λιτσικάκης – Δεν πειράζει

 

Γιώργος Δημητριάδης & οι Μικροί Ήρωες – Τίποτα κακό δεν θυμάμαι

 

Σωτήρες – Σωτήρες

 

INK – Loom

 

Hail Spirit Noir – Mayhem in Blue

 

KollektivA – Σύρματα

 

Miasmal Sabbath – Miasmal Sabbath

 

Μορφίνη – Kάντε Τσίκο (Cante Chico)

 

Panx Romana – Pax Americana

 

The Rockin’Dead – Here comes the darkness

 

Planet Of Zeus – Loyal To The Pack

 

Sede Vacante – Skies Infernal

 

She tames chaos – Oh fair father where art thou

 

The Final Act – Η Διαδρομή

 

The Terrible 2 – Τhe Terrible 2

 

Verbal Delirium – The imprisoned words of fear