Ο πρώτος δίσκος από Τα Χάρτινα Φτερά έχει τον τίτλο «Η αυτού πραγματικότης» και κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγο καιρό.

Η μπάντα παρουσιάζει 12 τραγούδια σε power pop – rock ρυθμούς, με την προσθήκη πολλών ηλεκτρονικών στοιχείων αλλά και με σκληρές κιθάρες όπου χρειάζεται. Η μπάντα δείχνει δεμένη, έχει πολύ ωραίες εμπνεύσεις και συνθέσεις, με αποτέλεσμα να φτιάχνει όμορφες μελωδίες και τραγούδια. Αυτό είναι το δυνατό τους σημείο.

Το θέμα που εντόπισα από την πρώτη στιγμή που άρχισα να ακούω τον δίσκο, είναι η επιτηδευμένη ερμηνεία του Μιχάλη Κεχαγιαδάκη, ο οποίος τραγουδάει σχεδόν συνέχεια με ψεύτικη φωνή (προσπαθώντας να γίνει πιο μπάσος και βαρύς), βάζοντας θεατρικότητα και λυρισμό που δεν χρειάζεται. Ο φωνή του είναι ωραία και ταιριάζει ακριβώς στο ποπ ύφος της μπάντας. Παράδειγμα στο τραγούδι «Η αυτού πραγματικότης» που είναι περισσότερο ο εαυτός του ερμηνευτικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Με λίγα λόγια, αν βγάλουν το πολύ βάθος στην φωνή, δουλέψουν τα δεύτερα φωνητικά (χωρίς φίλτρα και εφέ που έχουν τώρα) και ο Μιχάλης τραγουδήσει πιο ελεύθερα, το αποτέλεσμα πιστεύω θα είναι άρτιο.

Ενθαρρυντική η πρώτη τους δισκογραφική κατάθεση και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα βρουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, αφού η εμπειρία θα βοηθήσει σημαντικά. Το έχουν και μπορούν να δώσουν όμορφα πράγματα.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Φραουλένια μέρα
2) Πικρό φιλί
3) Για να με βρεις ξανά
4) Χάρτινα φτερά (έχω ένα άστρο)
5) Τα όνειρα ξεχνάς
6) Η αυτού πραγματικότης (αν ζεις ακόμα στην τσιχλόφουσκα)
7) Αν είσαι εσύ
8) Την εντολή σου
9) Ακόμα
10) Σαν τον Καραγκιόζη
11) Η αυτού πραγματικότης (Ήρθε η ώρα να βγεις)
12) Σαν τον Καραγκιόζη Radio edit

https://www.facebook.com/TaXartinaFtera/

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.