Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, χαρούμενη χρυσή rockχρονιά…..όπως λέει και το πρωτοχρονιάτικο άσμα.

Μια νέα χρονιά ξεκινάει και εμείς όπως κάθε χρόνο, συνεπείς στις συνήθειές μας κάναμε μια γρήγορη επανάληψη στα ακούσματα του 2012 και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες κυκλοφορίες του.

Η χρονιά ήταν πλούσια σε υλικό. Ακούσαμε και παρουσιάσαμε 206 δισκάκια, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η εισροή κυρίως των Metal κυκλοφοριών ήταν πρωτόγνωρη και αδιαμφισβήτητα ήταν αυτή που χαρακτήρισε το προηγούμενο έτος. Η σκληροπυρηνική μουσική περνάει μέρες ευημερίας στη χώρα μας, δεν την αγγίζει καμία κρίση και δεν ξέρω αν πρέπει πλέον να μιλάμε για την Ελλάδα ως έναν από τους ανερχόμενους πυρήνες του παγκόσμιου Metal σκηνικού που διαμορφώνεται. Φανταστείτε να μην υπήρχε όλη αυτή η δυσκαμψία λόγω του οικονομικοπολιτικού σκηνικού που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, θα είχε εκτιναχθεί κατά πολύ μεγαλύτερο βαθμό και εκτός συνόρων.

Πέραν του Metal βέβαια πλούσια σε κυκλοφορίες ήταν η χρονιά και στα υπόλοιπα είδη του εναλλακτικού χώρου. Αρκετές νέες κυκλοφορίες ελληνόφωνων συγκροτημάτων, ποικίλων ήχων, από folk-rock έως punk-hard core αλλά και αγγλόφωνων με τις τάσεις να κυμαίνονται περισσότερο προς σκοτεινές post-rock και post-punk μουσικές αποχρώσεις.

Ελπίζουμε και το 2013 να είναι ανάλογο ή και πλουσιότερο ακόμα του έτους που μας άφησε.

Η συντακτική ομάδα του Rockap φέτος σας παρουσιάζει δυο διαφορετικά TOP10 χαρίζοντας εξολοκλήρου το ένα στην Metal σκηνή.

Να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες και τις μπάντες που μας εμπιστεύονται τις δουλειές τους και βέβαια όλους εσάς τους αναγνώστες μας που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια ανελλιπώς ώστε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, που δεν είναι άλλο από μια ενωμένη-ισχυρή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά!!!!
 
 

TOP 10 ALL ROUND GREEK ROCK

 

Fly By Wire – x-isosi

Celuta Red – Celuta Red

Ghost Note Project – Sensomatic

Grain – Εδέμ

Next Saturdays – Next Saturdays

The Finger – I don’t believe my eyes

Άγγελος Μουρβάτης & Ψυχή – Παραμύθι στην χώρα των ψεμάτων

Έμμονο Γκρίζο – Βραδύτητα

Νεκτάριος Θεοδώρου & Μόνο Γυμνό – Ανοίξτε τις πόρτες

Ομίχλη – Legion of freaks 

 
 

TOP 10 GREEK METAL

 

 

Black Mamba – Therapillusion

Dephosphorus – Night Sky Transform

Erratic Escape – Erratic Escape

Gas Masked Lestat – Enemy Attacks Enemy

Head Cleaner – Resistance, Determination And The Sheer Will To Overcome

Nightstalker – Dead rock commandos

Ruined Families – S.T.

Scorcher – Armageddon from the sky

Serenity Broken – Commercial Suicide

Streetwise – The Beginning Of The End