2000px-mtv_logo_2010.svg1450878348Μετά από παρουσία 7 χρόνων, o μουσικός τηλεοπτικός κολοσσός ρίχνει αυλαία στην ελεύθερη μετάδοσή του.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος Ρέστη, ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή της συνεργασίας μεταξύ της Viacom, που κατέχει τα δικαιώματα του MTV διεθνώς, και της εταιρίας «Ραδιοτηλεοπτική Πειραιάς Α.Ε.» που λειτουργούσε μέχρι τώρα το κανάλι, με απόφαση της πρώτης. Έτσι, από τον ερχόμενο Ιανουάριο το MTV θα σταματήσει να εκπέμπει μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά θα συνεχίσει να μεταδίδεται δορυφορικά από τα μπουκέτα της Nova και του ΟΤΕ TV.

Το MTV Greece όντας μια προσωπική επιθυμία του Βίκτωρα Ρέστη, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, ήταν η μετεξέλιξη του Smart TV, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, από το οποίο σχεδιαζόταν να εκπέμψει ο νέος ΣΚΑΪ το 2006. Μετά από αρκετές αναβολές, την 1η Σεπτεμβρίου 2008 ξεκίνησε διθυραμβικά την λειτουργία του, με μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, όπου συμμετείχαν οι R.E.M., οι Kaiser Chiefs, οι C:Real και η Gabriella Cilmi. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα εξέπεμψε ημιαυτόνομα και στην Θεσσαλονίκη, ως MTV plus, ενώ είχε δικτυωθεί και με αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας. Το κανάλι είχε διεξάγει και διαγωνισμό για αναζήτηση νέων παρουσιαστών, προκειμένου να εμπλουτιστεί με εκπομπές. Ωστόσο στην πορεία, το πρόγραμμά του περιορίστηκε -στο μεγαλύτερο μέρος του- στην προβολή reality και μουσικών video clip, στα πρότυπα των υπόλοιπων MTV ανά τον κόσμο.

Από αυτή την εξέλιξη δεν επηρεάζονται οι κοινής ιδιοκτησίας Music 89.2 -ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, σαρώνει στα νεανικά κοινά- και το Nickelodeon, που επίσης εκπέμπει σε συνεργασία με την Viacom.