Σωτήρης Δεμπόνος – Film musik

(puzzle musik)

(Other)

Πρόκειται για την τρίτη προσωπική εργασία του σπουδαίου Κεφαλλονίτη μουσικού Σωτήρη Δεμπόνου που φέρει τον τίτλο «Film musik» και που σηματοδοτεί την επιστροφή του στη δισκογραφία ένα περίπου χρόνο μετά το «Far west : Tribal dances».

Βεβαίως ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στην έκδοση του αλλά το αποτέλεσμα που βγήκε μέσα από αυτή τη διεργασία ήταν άκρως ενδιαφέρον.Καταρχήν μας εξέπληξε ευχάριστα καθώς κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου –σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων- κάτι που από μόνο του αποτελεί είδηση. Κατά δεύτερον ο …περιηγητής του Far west μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου (είχε προηγηθεί ο πρώτος δίσκος του Δεμπόνου «Ουράκας» σε ποίηση Αλέξανδρου Μοντεσάντου), και με συνθέσεις μουσικής για θεατρικές παραστάσεις (Λεόντιος και Λένα, Χιόνι, Φωνάζει ο κλέφτης, κ.α.) όπως και για ταινίες μικρού μήκους (Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε, Το τραγούδι των πορτοκαλιών, κ.α) μας δίνει τώρα ένα έργο που κινείται ξανά σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.

Στο «Film musik» συμπράττουν μουσικά οι : Σωτήρης Δεμπόνος (κλασσικές και ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο, λούπες, σύνθια), Χαρά Δημοπούλου (φωνητικά), Νατάσσα Δίπλα (κρουστά), Γιώργος Κίτσιος (Βιολί, Βιόλα), Σοφία Κομποτιατη (νέι).

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η συλλεκτική αυτή έκδοση περιλαμβάνει και ένα cd-r με τα κομμάτια του δίσκου καθώς και ένα video art έργο –δημιουργία του Socos- εμπνευσμένο από τα tracks του “Film Musik”.

Tracklist

I. 5.32

II. 2.36

III. 1..34

IV.3.34

V 4.38

VI 5.53

www.myspace.com/debonos

Κείμενο : Αλέξανδρος Γερασίμου