Έρχεται η στιγμή που πέφτει μπροστά μου αυτό το ιδιαίτερο εξώφυλλο του καραφλού άνδρα με τα χρώματα πάνω του και η λέξη «Σωτήρες». Εκεί αναρωτήθηκα για το τι μπορεί να ακούσω και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πολύ θετικός στο ότι θα βρω κάτι αξιόλογο. Έλα μου όμως που έκανα λάθος.

Οι Σωτήρες είναι ένα νέο μουσικό σχήμα με frontman τον Φώτη Σιώτα (Sancho 003, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α.) και τον Λευτέρη Μουμτζή (J.Kriste, Master of Disguise, Trio Tekke κ.α.), ενώ στην πορεία προστέθηκαν και ο Κώστας Παντέλης (κιθάρα) και ο Βασίλης Μπαχαρίδης (τύμπανα). Oι στίχοι είναι δουλειά κυρίως του Φώτη Σιώτα ενώ σε κάποια τραγούδια συνέβαλαν και οι Λαμπρίδη, Μελισσίδης και Βραχνός.

Μουσικά δεν μπορείς να τους κατατάξεις με ακρίβεια κάπου συγκεκριμένα και να πεις, «α, είναι ροκ», αφού τους αρέσει να παίζουν με τους ήχους (εξάλλου η μουσική δεν έχει όρια) και φτιάχνουν ένα δικό τους κράμα από ποπ, ροκ, ambient, φολκ και ελληνικά στοιχεία.

Δέκα τραγούδια που υφαίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό χαλί, έτοιμο να σε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Μια αξιόλογη δουλειά στο σύνολό της, που αξίζει να ανακαλύψετε και να της δώσετε της δέουσας προσοχής που αξίζει. Ελπίζουμε σε συνέχεια ώστε να μην μείνει απλά ένας ακόμα δίσκος που έκανε ένα πυροτέχνημα και χάθηκε.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Τελώνια
2) Πάντα ξένοι
3) Κοστίχει
4) Παυσίλυπον
5) Παράδοξο
6) Τζακ
7) Κοκκινοσκουφίτσα
8) Λυπημένη νύφη
9) Ο βασιλιάς της Παγερούπολης
10) Βλαχομπαρόκ

https://www.facebook.com/Cotirec/

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.