sokratis.bΠρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Σωκράτη Μπαρμπουνάκη με το περιεχόμενό του να βασίστηκε στη σκέψη-καθώς λέει- ότι απλά είναι ζωντανός.

Αποτελείται από 9 κομμάτια εκ των οποίων τα 4 είναι ορχηστρικά ενώ τα υπόλοιπα περιέχουν λιγοστούς στίχους. Τα κομμάτια κινούνται σε post rock ρυθμούς έχοντας στοιχεία από jazz και όχι μόνο. Η δομή τους, βέβαια, δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει (κουπλε, ρεφρεν, γέφυρα κτλ) κι αυτό οφείλεται ίσως στην επιδίωξη του καλλιτέχνη να αφήσει τους ακροατές να αυτενεργήσουν και να αντιληφθούν τη μουσική όπως ταιριάζει στον καθένα. Στο «Πρόταγμα» φαίνεται αυτή του η παρότρυνση μέσα απ τους στίχους :

“Μη με ακούς
για να μπορέσεις
να βρεις κάτι εδώ
δεν έχει τίποτα
μα το κενό
καμιά φορά σε βοηθάει να δεις
ό,τι ποθείς”

Και στο ομώνυμο κομμάτι «Ζωντανός» συνοψίζει τις σκέψεις του και προϊδεάζει τον ακροατή για το περιεχόμενο των υπόλοιπων. Οι στίχοι στην «Ωδή στη νύχτα II» είναι εμπνευσμένοι από ποίημα του Νίκου Καρούζου «Η νύχτα με συμφέρει» όπου μέσα στο τραγούδι χτίζεται μια νέα ερμηνεία πάνω στον τίτλο του ποιήματος που αφορά ό,τι διαδραματίζεται τη νύχτα ,σύμφωνα με τον καλλιτέχνη.

Πλούσιος και πολύ καλά δουλεμένος ήχος πλαισιώνει το άρτια φωνητικά έργο. Κατά κύριο λόγο η μουσική χαρακτηρίζεται από την ατμοσφαιρικότητα που προκαλείται απ τις κιθάρες καθώς είναι εμφανείς και οι επιρροές από τη blues σκηνή.

Με παραγωγή ολοκληρωτικά δική του, ο Σωκράτης Μπαρμπουνάκης μας συστήνει ένα είδος  μουσικής που μπορεί να προσελκύσει μεγάλο εύρος κοινού μιας και αναμφίβολα είναι μια πολύ καλή προσπάθεια προσέγγισης της ζωής μέσα απ τα δικά του μάτια και βιώματα. Ευχόμαστε, λοιπόν, κάθε επιτυχία!

Ελένη Ρούκη

Βρείτε τον εδώ : https://www.facebook.com/sokrat1s/?fref=ts

Tracklist:
1.Ωδή στη νύχτα I
2.Ζωντανός
3.Πρόταγμα
4.Αστικόν
5.Προσμονή
6.Almost there
7.Roads
8.Ωδή στη νύχτα II
9.Έξοδος