Οι «Συνθετικοί» 20 χρόνια μετά το πρώτο τους δίσκο επανέρχονται δυναμικά με νέα κυκλοφορία αυτή τη φορά σε cd η οποία έχει άρωμα από το παρελθόν. Ο τίτλος του album είναι «Προσωπεία-Εφιάλτες» και αποτελείται από 8 τραγούδια εκ των οποίων δύο είναι οργανικά. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν περιοδικά το ’09-‘10. Όπως λέει και η ίδια η μπάντα ο λόγος επανασύνδεσης της είναι το ενδιαφέρον μιας μερίδας κοινού για το πρώτο LP τους δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό τους με την νέα κυκλοφορία…

Ένα υλικό ξεχασμένο η αν θέλετε καλά φυλαγμένο στα συρτάρια των δύο αδελφών το οποίο ήρθε η ώρα να πάρει τη θέση του στα αφτιά μας. Η δημιουργία των στίχων και συνθέσεων έγινε την περίοδο ‘90-’93. Άρα μπορούμε να μιλήσουμε για την φυσική συνέχεια και ολοκλήρωση του LP που θα ηχογραφούσαν πριν . Συνθέσεις που πάγωσαν στο χρόνο λόγω της διάλυσης του group το 1993 αλλά παρέμειναν αναλλοίωτες περιμένοντας την μουσική τους σειρά για να βγουν στην επιφάνεια.

Οι Αποστόλης (στίχοι, σύνθεση, τραγούδι, κιθάρα, midi προγραμματισμός) και Διονύσης (σύνθεση, τραγούδι, πλήκτρα, midi προγραμματισμός) Αυγερινός είχαν αποτυπώσει τη γενιά του ’80 σ’ένα εξώφυλλο με τα πρόσωπά τους να φιγουράρουν μπροστά. Από περιέργεια και μόνο ήθελες να ακούσεις τα τραγούδια που εκείνη την εποχή δεν έτυχαν της αναγνωρισιμότητας που έπρεπε. Με το εξώφυλλο να σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή αγνή, αμόλυντη, καθαρή από βρώμικες σκέψεις και παραφουσκωμένα μυαλά για δόξα και χρήμα. Με την ίδια αισθητική λοιπόν στο εξώφυλλο έχοντας βάλει τα τωρινά τους πρόσωπα αυτή τη φορά σε βάζουν στο τρυπάκι να κάνεις παραλληλισμό της τότε εποχής με το τώρα και να νοσταλγήσεις αυτήν την περασμένη αθωότητα.

Οι Συνθετικοί δημιουργήθηκαν στο 1985 στον Πειραιά. Ήταν και παραμένουν μία από τις πιο εκκεντρικές και πρωτοποριακές μπάντες της Ελληνικής underground σκηνής με έναν σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα μελαγχολικό στίχο που ήθελε αρκετή προσοχή για να καταλάβεις το νόημα και το συναίσθημα που ήθελε να βγάλει η μπάντα. Οι στίχοι εκτός των άλλων περιγράφουν ιστορίες για απομονωμένους-καταραμένους ανθρώπους μονάχους στο χρόνο, εσωτερικές περιπλανήσεις στο εγώ μας, στιγμές χαράς αλλά και παλιές αναμνήσεις που μας φόβιζαν. Ο ήχος τους παραπέμπει σε σκοτεινές, μελαγχολικές electro new wave/post μελωδίες του ’80 και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δουλειά τους είναι μια λογική συνέχεια του πρώτου δίσκου.

Καινούρια δουλειά λοιπόν από τους Συνθετικούς οι οποίοι πετούν τα «προσωπεία» τους από το Σεπτέμβρη ετοιμάζοντας Live εμφανίσεις που θα συζητηθούν. Έχοντας για όπλο την όρεξη για δημιουργία είναι έτοιμοι όσο ποτέ να αντιμετωπίσουν τους «εφιάλτες» τους…

Τα Τραγούδια:
1. Σταύρος Κοσμά Πετρής
2. Μονάχος Στο Χρόνο
3. Προσωπεία – Εφιάλτες
4. Δίσεκτοι Χρόνοι
5. Νυκτόπολις (Οργανικό)
6. Χορεύουν Στο Δρόμο
7. Αυγουστιάτικα Πρωινά
8. Λυκαυγές (Οργανικό)

http://www.myspace.com/synthetiki

Αντρέας Σεϊντής