Συνέντευξη στον Νίκο Λιανίδη

Hi παίδες! Συστηθείτε μας!

Hi και σε σας , ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Είμαστε οι Wish upon A star με τον Αστέρη στα drums , το Μανούρα στο bass και τους Ορφέα και Λέπα στις κιθάρες και στα φωνητικά.

Πείτε μας λίγα λόγια για τις επιρροές σας τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

Οι μουσικές μας επιρροές έχουν να κάνουν με ήχους και συγκροτήματα που ακούγαμε και ακούμε ακόμα κυρίως από το χώρο του Αμερικάνικου punk rock , από τη 10ετία του 90 και μετά, από ήχο της California και της σκηνής του Gainsville κυρίως. Όλοι μας φυσικά ακούμε και άλλα είδη πλην του punk rock και όσο μπορούμε τα αναμιγνύουμε στον ήχο μας. Οι στίχοι μας έχουν να κάνουν κυρίως με προσωπικά μας βιώματα , από ανθρώπινες σχέσεις κάθε τύπου και καμιά φορά τιμούμε τις punk καταβολές μας και αποκτούν κοινωνική θεματολογία

Τι θα ακούσει και τι θα δει κάποιος σε ένα live Wish Upon A Star;

Σε πρώτη φάση θα δει και ακούσει τέσσερεις τύπους να προσπαθούν να παίξουν όσο πιο συγχρονισμένα μπορούν. Μετά θα δει υπέροχα φώτα , φίλους μας να μας πετάνε πράγματα και ίσως κάποιο μέλος μας να καταλήξει ημίγυμνο… Θα ακούσει κουτσομπολιά και συμβουλές για καλό κρασί. Κάπου εκεί μέσα ελπίζουμε να ακούσει τη μουσική μας και να διασκεδάσει !

Γενικότερα έχετε μια εμφανή τάση για αστεία πλάκες κλπ. Πιο πολύ φαίνεται από τα διάφορα videos σας που έχω δει στο διαδίκτυο. Το γέλιο θεωρείται ότι πέρα από την καθημερινότητα θα πρέπει να είναι και συνδεδεμένο και με τη μουσική και γενικότερα με την τέχνη; Τι σημαίνει για σας το γέλιο, γιατί απ’ ότι κατάλαβα είναι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς σας.

Με μία βαθυστόχαστη σκέψη θα λέγαμε πως αν χάσουμε και το γέλιο μας στη Αθήνα του σήμερα δεν θα μας μείνει τίποτα πλέον από κανέναν μας. Από την άλλη αυτοί είμαστε ! Ποτέ δεν πήραμε τους εαυτούς μας σοβαρά , οπότε δεν θα ήταν λογικό να κάνουμε κάποιο σοβαρό promo video. Προσπαθούμε να περιορίζουμε τη σοβαρότητα μας , όση αν είναι αυτή στη μουσική μας. Όλα τα άλλα , είναι το κερασάκι στην τούρτα οπότε , καλύτερα να γίνονται με χιούμορ και ‘στυλ’.

Τι θα θέλατε να κάνετε σαν μπάντα που δεν κάνατε ως τώρα;

Παραπάνω tour εκτός συνόρων ! Επίσης θα ήταν όμορφο να ήταν full time απασχόληση το συγκρότημα , αλλά λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πως πάνε αυτά.

Tι άλλο ακούτε πέρα από punk rock;

Λίγο πολύ ότι ακούμε κινείται κυρίως γύρω από το φάσμα του rock , ελληνικό ή ξένο. Αλλά κυρίως metal , hardcore , crust και stoner που είναι της μοδώς με κρυφή αμαρτία πάντα το rap και τα R n’ B χιτάκια.

Ποια είναι τα σχέδια σας στο άμεσο μέλλον;

Προς το παρόν έχουμε τη συναυλία μας στο Intrepid Fox στις 25 Δεκέμβρη με τους Bombing the Avenue και το Χρήστο Κρητικό (Bad Bid). Δουλεύουμε καινούργιες ιδέες για νέα κομμάτια και έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να οργανώνουμε το 2ο Ευρωπαϊκό tour μας για το καλοκαίρι του 2013.

Πείτε μας λίγα λόγια για το tour σας. Πως κανονίστηκε, πόσο το σχεδιάσατε, ήταν πρόκληση για σας; Πείτε τι εμπειρίες κερδίσατε και πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό και μουσικά αλλά και κοινωνικά…

To tour το κλείσαμε κυρίως μόνοι μας , με τη βοήθεια φίλων που μας έδωσαν contacts να επικοινωνήσουμε με άτομα εκτός Ελλάδας. Ήταν κάτι που θέλαμε καιρό να κάνουμε και ήμασταν αρκετά τυχεροί στο δρόμο χωρίς πολλές αναποδιές οπότε δεν ήταν τεράστια πρόκληση , αλλά σίγουρα αυτό δεν θα το λέγαμε πριν πάμε να δούμε πως είναι τα πράγματα εκεί έξω. Σίγουρα ένα tour σε βοηθάει να μάθεις να λειτουργείς καλύτερα σαν σύνολο , είτε σε μουσικό επίπεδο είτε ως άτομα μεταξύ μιας μπάντας. Είδαμε πολλές διαφορές όσον αφορά τη σκηνή της κάθε χώρας που επισκεφτήκαμε και συνήθως σε φτωχότερες χώρες τα πράγματα ήταν πιο ζεστά και φιλόξενα και τα παιδιά εκεί πιο πεινασμένα για συναυλίες.

Τα τελευταία λόγια τα αφήνω σε σας. Byezzz!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χώρο στο site σας. Ελπίζουμε ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει τις bands που αγαπάει και να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στα shows !

Cheers – Eoll for Eoll !

https://www.facebook.com/pages/Wish-Upon-A-Star/10228603372