Ο κιθαρίστας των Wild Rose, John Jiosby Bitzios απαντά στις ερωτήσεις του Βασίλη Παπουτσή, μιλώντας για τη πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και για πολλά άλλα ακόμη..

Καλησπέρα John σε ευχαριστώ που δέχτηκες να δώσεις μια συνέντευξη στη σελίδα μας! Καταρχάς ,πες μου λίγα λόγια για τους Wild rose..

Οι Wild Rose δημιουργήθηκαν απ τους Ανδρέα Πέγιο ,Χάρη Πάτσο και Φίλιππο Σακάλογου το 2004, έκτοτε η μπάντα γνώρισε πολλές αλλαγές στο line up της. Εγώ και ο αδερφός μου ο Γιώργος μπήκαμε στη μπάντα το 2010 και 2011 αντίστοιχα.

Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει φανταστικές συνθέσεις τις οποίες ακούσαμε και θεωρήσαμε χρέος να βοηθήσουμε ο καθένας στο πόστο του να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά και να βγει προς τα έξω.

Ποιος ο λόγος που επιλέξατε το μονοπάτι του AOR/Melodic rock;

Καταρχήν η πλειοψηφία των μελών  της μπάντας μεγάλωσε με αυτή τη μουσική η οποία μεσουρανούσε την χρυσή (τουλάχιστον κατά εμάς) δεκαετία του 80, όπου και εμφανίστηκαν αρκετές απ τις μεγαλύτερες ,ποιοτικότερες και διαχρονικές μπάντες οι οποίες προσέλκυσαν μεγάλες μάζες ακροατών ανά τον κόσμο, αυτό πιστεύω έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι ,όπως και το γεγονός ότι είμαστε λάτρεις της μελωδίας και του πάθους, στοιχεία τα οποία εμπεριέχονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στη μουσική του AOR/melodic rock

Πες μου λίγα λόγια για το δίσκο σας Half Past Midnight;

Όλα τα παιδιά, ο καθένας στο πόστο του  δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για την επίτευξη αυτού του στόχου με πολύ μεράκι και υπομονή και κυρίως τα παλιότερα μέλη της μπάντας οι οποίοι πέρασαν πολλά, μέχρι να φτάσουμε σ αυτό το σημείο όπου και ολοκληρώθηκε ο δίσκος. Πιστεύω είναι μια δικαίωση για όλους μας αυτή η δουλεία. Το Half Past Midnight, είναι ένας δίσκος που σίγουρα θα σας ταξιδέψει στην εποχή του 80 με πολλά πλήκτρα, όμορφα ρεφραίν, πολλές κιθάρες και φυσικά παθιασμένα φωνητικά!

Ποιες μπάντες ξεχωρίζεις στο χώρο του AOR; Ποιες οι επιρροές σας;

Μπάντες οι οποίες ξεχωρίζουν στο AOR και σαφώς μας έχουν επηρεάσει είναι οι Bon Jovi, Journey, Survivor, Def Leppard, Loverboy, Alien, Europe, Chicago, Foreigner, Harem scarem, FM,Mark Free, Michael Bolton, Richard Marx και αρκετοί άλλοι καθώς αυτός ο κλάδος της μουσικής έχει να προσφέρει πολλά, με πολλούς ταλαντούχους μουσικούς, εφόσον είναι ένα είδος που απo τη φύση του έχει μεγάλες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς και θλίβομαι που για αρκετά χρόνια είχε εκλείψει, αν και τελευταία παρατηρώ μια αισθητή άνοδο η οποία μας καθιστά αρκετά αισιόδοξους, αυτό εξάλλου είναι και η επιβεβαίωση της θεωρίας πως όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους κάποια στιγμή και επανέρχονται στο προσκήνιο, έστω και μετά από πολύ καιρό είτε με αργά ή πιο γρήγορα βήματα.

Από όλους αυτούς που ανέφερες παραπάνω με ποιους θα ήθελες να βρεθείς on stage;

Εγώ προσωπικά θα θελα να βγω on stage και να τζαμάρω με τον άνθρωπο χάριν στον οποίο έπιασα κιθάρα και αυτός δεν είναι άλλος απ τον Richie Sambora ο οποίος για μένα είναι ένας τεράστιος μουσικός τόσο ολοκληρωμένος με φανταστικές φωνητικές ικανότητες και φυσικά με περίσσιο ταλέντο στη κιθάρα όπου έχει γράψει κυρίως με τους BON JOVI μερικά απ τα πιο αξιολάτρευτα σόλο. Θα ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα!

Πόσον ετών ήσουν όταν αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική; Τι θα συμβούλευες ένα νέο μουσικό;

Εγώ πιστεύω είμαι το παράδειγμα του «ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθείς με το οτιδήποτε» μιας και ξεκίνησα να παίζω κιθάρα από την ηλικία των 18 ετών, ηλικία όχι και τόσο μικρή εφόσον η πλειοψηφία των μουσικών ασχολούνται από πιο νέοι. Μελετούσα αρκετές ώρες σε καθημερινή βάση και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι αγαπούσα αυτό που έκανα και δεν καταλάβαινα πότε περνούσαν οι ώρες! Η συμβουλή μου προς τους νεότερους μουσικούς και όχι μόνο είναι αν αγαπάνε πραγματικά την μουσική και αφοσιωθούν με όλη τους τη καρδιά θα τα καταφέρουν, όπως κάθε άλλη δουλειά σ αυτόν τον κόσμο για να πετύχει θέλει πολλή δουλειά και αφοσίωση έτσι είναι και στη μουσική. Πρώτα ετοιμάζεις το προϊόν σου είτε αυτό είναι μια απλή καρέκλα είτε ένας μουσικός δίσκος και το προωθείς αν αξίζει θα δεις ανταπόκριση αν όχι προσπαθείς περισσότερο!

Ποια τα επερχόμενα σχέδια σας; Κάποια περιοδεία; Γυρίσματα κάποιου video-clip;

Το video-clip είναι μέσα στα άμεσα πλάνα της μπάντας και εντός των επόμενων μηνών αισιοδοξούμε πως θα έχει γυριστεί και πως θα ναι έτοιμο προς προβολή.
Επίσης συμμετέχουμε σε έναν tribute δίσκο προς τους Alien που θα κυκλοφορήσει απ το νέο έτος με τίτλο «brave new world» διασκευάζοντας το κομμάτι «feel my love».Όσον αφορά live εμφανίσεις,
αυτό το σαββατοκύριακο συγκεκριμένα θα κάνουμε μια μίνι περιοδεία με 2 συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 του μήνα αντίστοιχα όπου και θα παρουσιάσουμε τον πρώτο μας δίσκο «half past midnight» ,σας περιμένουμε όλους να ροκάρουμε παρέα!

John ευχαριστώ για το πολύτιμο χρόνο σου να είστε πάντα καλά και με άφθονη όρεξη για δημιουργία.. Ο λόγος σε σένα..

Να σαι καλά Βασίλη μου, εγώ σ ευχαριστώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ