Μιλήσαμε με τους Vermingod από την Πάτρα, με αφορμή την πρώτη τους δουλειά! Ας δούμε τι μας είπαν…

Συνέντευξη στον Νίκο Λιανίδη

1.ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεται να προβληθούμε μέσω του rockap. Είμαστε οι Vermingod από την Πάτρα, και η μπάντα πήρε την τωρινή μορφή της πριν περίπου δύο χρόνια . Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Debut Album μας “The Grand March To Devastation” το οποίο είναι τελείως Self Financed δουλεία χωρίς την ανάμιξη εταιρίας  και αποτελείτε από 10 κομμάτια που αντιπροσωπεύουν κυρίως τον DEATH METAL ήχο.

2.ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ CD ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ;

Πριν ξεκινήσουμε να μπούμε στο studio όλα έμοιαζαν εύκολα, ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι για το τι θα κάνουμε αλλά, αργά ή γρήγορα καταλάβαμε πως η διαδικασία του να κάνεις ένα CD μόνος σου δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον αφού το κάναμε για πρώτη μας φορά χωρίς να ξέρουμε κάποια πράγματα. Ευτυχώς δίπλα μας είχαμε άτομα έμπειρα και που εμπιστευόμαστε όπου μας βοήθησαν πάρα πολύ σε ότι χρειαστήκαμε. Οι ηχογραφήσεις έγιναν  σχετικά γρήγορα, αν κάποιος σκεφθεί πως τα περισσότερα κομμάτια είχαν γραφθεί αρκετό καιρό πριν μπούμε στο studio. Η περισσότερη δουλειά έγινε στο mixing αφού περάσαμε πολλές ώρες ακούγοντας τα κομμάτια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προβλήματα  είχαμε στον ήχο μέχρι να βρούμε κάτι που να μας ικανοποιεί, ως, απροσεξίες δικές μας που αναγκαζόμασταν να κάνουμε κάποια πράγματα δύο φορές για να γίνουν σωστά.

3.ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ THE GRAND MARCH DEVASTATION ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ;

Σαν σύνολο πιστεύουμε είναι αρκετά καλό, αλλά σίγουρα υπήρχαν περιθώρια να γίνει ακόμα καλύτερο. Το μόνο “πρόβλημα” πιστεύουμε είναι το ηχητικό μέρος του δίσκου, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι για το τελικό αποτέλεσμα, για μια εξολοκλήρου Πατρινή παραγωγή, εκτός του mastering που το ανέλαβε ο Γιώργος Μπόκος και τού έδωσε τις τελευταίες πινελιές.

4.ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ.

Στιχουργικά κινούμαστε σε ύφος που απευθύνεται προς την κοινωνία, για την κατάσταση που επικρατεί, συνδυάζοντας όμως και “αινιγματικούς” όρους και την φαντασία μας. Με τους στίχους συνδυάστηκε και το artwork καθώς το μικρό παιδί συμβολίζει την ελπίδα μέσα σε αυτό το χάος και η γυναικεία φιγούρα με τη μάσκα, αυτή που προσπαθεί να “¨αδειάσει” την ελπίδα μέσα
από το παιδί κατά κάποιον τρόπο! Ίσως οι στίχοι δίνουν σε κάποιους μια ιδέα πως βλέπουμε τον κόσμο, και όχι μόνο εμείς αλλά οι περισσότεροι της ηλικίας μας. Μουσικά… εδώ ξεκινάει το αστείο μέρος! Όλοι μας έχουμε τελείως διαφορετικές επιρροές, όταν φθάνει η στιγμή να γίνει κάποιο cover, άντε να βγάλεις άκρη! Στα δικά μας κομμάτια, όποιος έχει ακούσει το CD ή μας έχει δει live, θα έχει παρατηρήσει τις πολλές επιρροές μας, μπορείς να διακρίνεις Ηeavy metal στοιχεία,Thrash,Groove ρυθμούς, Death και σε κάποία σημεία και ίσως και Βlack metal , αλλά είναι έτσι “μπλεγμένα” μεταξύ τους, ώστε να ταιριάζουν με το σύνολο  των κομματιών μας. Κάτι που νομίζουμε είναι καλό να έχει μια μπάντα αφού μπορεί να έχει ποικιλία ιδεών.

5.ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ CD;

Είναι νωρίς ακόμα και δεν έχουμε πάρει πολλές κριτικές, αλλά από φίλους και άτομα του χώρου οι κριτικές είναι πολύ καλές και αυτο μας κάνει να χαιρόμαστε καθώς παίρνεις το συναίσθημα ότι κάνεις επιτέλους κάτι και σου το αναγνωρίζουν και κακή κριτική να υπάρξει δεν θα χαλαστούμε, απλά θα προβληματιστούμε, θα πεισμώσουμε στο να γράψουμε καλύτερο υλικό και στο κάτω κάτω δεν μπορείς να αρέσεις πάντα σε όλους, οπότε αρνητικές κριτικές  θα υπάρχουν.

6. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΗΝΗ;

Στην Ελλάδα υπάρχουν μπάντες που απλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού, τα τελευταία 6-7 χρόνια έχουν έρθει στην επιφάνεια πάρα πολλά extreme σχήματα που έχουν αρκετά να δώσουν και πολύ υποσχόμενα, το μόνο πράγμα στην Ελλάδα είναι ότι δυστυχώς δεν έχουν την ευκαιρία να ακουστούν και εκτός συνόρων και πολλές το παρατάνε αλλά και πολλές το συνεχίζουν με πείσμα και αυτο είναι καλό. Γενικότερα το metal στην Ελλάδα έχει πάρει τα πάνω του, απλός κάθε μπάντα πρέπει να ακολουθεί τα σωστά μονοπάτια και να αποφεύγει όσο γίνεται “παγίδες” …!!!

7. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ;

Θέληση για να πετύχεις αυτό που θες, θάρρος και πείσμα, να το κυνηγάει (η μπάντα) συνέχεια και να μην το παρατάει με την πρώτη αναποδιά που θα αντιμετωπίσει.

8 .ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ; ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Προς το παρόν έχουμε δύο live τον Οκτώβριο σε Θεσσαλονίκη (16/10) για πρώτη μας φορά και Πάτρα (17/10) και κοιτάμε να γίνουν και άλλα live σε άλλες πόλεις μέσα στο 2010  και αν όλα πάνε καλά, να ξαναγίνει μια “γύρα” αφού μπει ο νέος χρόνος. Κύριος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βγούμε για live στο εξωτερικό μέσα στο 2011, και να αρχίσουμε σιγά σιγά τις ηχογραφήσεις για  το δεύτερο album, από το οποίο τα περισσότερα κομμάτια είναι γραμμένα και ελπίζουμε να μας ανοίξει περισσότερες πόρτες για το μέλλον.

9. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ LIVES Η’ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΕΙΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Ακριβώς! Είναι και τα δύο πολύ δύσκολα να γίνουν ειδικά από μπάντες σαν και εμάς και  ειδικά στον τομέα των ηχογραφήσεων, χωρίς να υπάρχει κάποια εταιρία από πίσω να ωθήσει έστω και λίγο την προσπάθειά σου, όλα γίνονται από την τσέπη μας και όλοι γνωρίζουμε πως στις μέρες μας τα οικονομικά όλου του κόσμου δεν είναι και στα καλύτερα τους.
Το να ηχογραφείς καινούριο υλικό είναι ωραίο αλλά και πολύ αγχωτικό  και  κουραστικό, γιατί πρέπει να βρεις τους ήχους που θες, να παίξεις φυσικά όσο καλύτερα μπορείς, να “φας” πολλές ώρες ακούγοντας ότι έχει ηχογραφηθεί, για λάθη, για να κάνεις την μίξη  και ταυτόχρονα να ψάχνεις άτομα για artwork, εργοστάσια για να κοπεί το CD κλπ, μπορεί να ακούγεται ολόκληρη περιπέτεια να πρέπει να τα κάνεις όλα αυτά μέσα στο χρονικό όριο που έχεις ορίσει στον εαυτό σου αλλά το αποτέλεσμα που θα βγάλεις στο τέλος και το συναίσθημα του ότι κατάφερα να βγάλω αυτό που γουστάρω μετά από σκληρή δουλειά δεν περιγράφεται!!
Τα Lives είναι τελείως διαφορετικά, εκεί φυσικά κοιτάμε να δώσουμε παραπάνω από  το 100% των δυνατοτήτων μας αλλά κοιτάμε να περάσουμε και καλά, όχι πως στο studio δεν έχει πλάκα, αλλά όπως και να το κάνουμε το να παίζεις live είναι σίγουρα “άλλη φάση”! Και εκεί υπάρχει ο παράγοντας του άγχους αλλά το αντισταθμίζει ο ενθουσιασμός που έχουμε για κάθε live που κάνουμε!
Αν πρέπει να διαλέξουμε ένα από τα δυο θα ήταν τα lives, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μας αρέσει να είμαστε στο studio η δεν θα ηχογραφηθεί δεύτερο album, (χαχα), ήδη περνάμε αρκετές ώρες εκεί προβάροντας καινούριο υλικό και “παλιό” για τα live Οκτωβρίου.

10.ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Η Πάτρα όντως έχει βγάλει πολύ καλές μπάντες και ελπίζουμε μετά από κάποιο διάστημα να θεωρούμαστε και εμείς μια από αυτές! Τον τελευταίο καιρό το επίπεδο στην Πάτρα έχει ανέβει κατά πολύ, κυκλοφορούν CD, γίνονται lives,γενικά η σκηνή εδώ δεν κοιμάται, είναι ενεργή και το παλεύει  και θα το κάνει για πολύ ακόμα, τελευταία βλέπουμε και γνωστά συγκροτήματα από άλλες πόλεις και χώρες να μας επισκέπτονται φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα τοπικά σχήματα που συνεργάζονται αλλά και από την στήριξη του κόσμου. Ακόμα πιστεύουμε είναι πολύ νωρίς, και πως η Πάτρα έχει να δώσει πολύ περισσότερα στην ακραία τοπική και πανελλήνια σκηνή και γιατί όχι και στο εξωτερικό!

11.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΣΑΣ.

Ξανά ένα ευχαριστώ σε σένα Νίκο για το ενδιαφέρον σου και σε όλους όσους μας στηρίζουν και σε όσους μας βοήθησαν στην πρώτη μας δουλειά όπως και όλα τα παιδιά από το home studio που γράψαμε αλλά και τον Γιώργο Μπόκο/Grindhouse Studios. Ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξη σας στα επόμενα live μας, σημαίνει πολλά για εμάς. Όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει την δουλειά μας μπορεί να επισκεφθεί το myspace μας, www.myspace.com/vermingod_official και αν θέλει να προμηθευτεί το CD μας, μπορεί να βρει πληροφορίες εκεί. Ευχαριστούμε.