Μιλήσαμε με τους Rise Of Malice, μία black metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις… Διαβάστε τι μας είπαν!

του Νίκου Λιανίδη

Γεια σας παιδιά. Δώστε μου ένα σύντομο βιογραφικό των Rise Of Malice…

Δημιουργήσαμε το συγκρότημα το Δεκέμβριο του 2009 στη Βέροια. Σταδιακά εγκατασταθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ηχογραφήσαμε τα 2 μας demo. Συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες τα δύο πρώτα χρόνια μέχρι να βρούμε drummer, γι’ αυτό και τα demo είναι ηχογραφημένα με drum machine. Από το Νοέμβριο του 2011 και μετά έχουμε ξεκινήσει πρόβες σε στούντιο με full lineup και κάναμε το πρώτο μας live το Μάρτιο. Πλέον δουλεύουμε σε καινούριο υλικό.

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία σας κυκλοφορία…

Η τελευταία μας ομώνυμη κυκλοφορία, “Rise of Malice”, περιλαμβάνει ένα intro, τρία κομμάτια και μία διασκευή των Immortal. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 σε κασέτα από την πορτογαλική εταιρεία War Production σε 300 κόπιες.

Τί θέματα πραγματεύεστε στιχουργικά και πόσο σημασία έχουν για σας;

Norlander: Οι στίχοι μας είναι καθαρά αντιχριστιανικοί, και πλέον εμβαθύνουν σε θέματα όπως η    Αποκάλυψη, το τέλος του κόσμου και ο εσωτερικισμός. Πρεσβεύουν τα ιδεώδη μας, και εκφράζουν την άποψή μας για τη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας, ειδικά σε θέματα θρησκευτικά.

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;

Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα, αλλά έχουμε έναν κοινό μουσικό γνώμονα. Κυριότερες μουσικές επιρροές είναι το νορβηγικό black metal, γι’ αυτό και κινούμαστε σε παρόμοιες μουσικές φόρμες. Ενδεικτικά, έχουμε επηρεαστεί από τους Darkthrone, Gorgoroth και Immortal.

Μελλοντικά ποια είναι τα σχέδιά σας;

Πρώτος μας στόχος είναι να ηχογραφηθούν όλα τα κομμάτια μας με κανονικά drums. Πέρα απ’ αυτό έχουμε ήδη έτοιμο υλικό, και ελπίζουμε να καταφέρουμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας full length. Επίσης, προσπαθούμε να κυνηγάμε κάποια τοπικά live όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Τι θέλετε να πετύχετε με τους Rise Of Malice;

Προσπαθούμε να εκφραζόμαστε μέσω της μουσικής μας και των στίχων. Παίζουμε αυτό που μας αρέσει απλά. Ο άμεσος στόχος μας είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει όσον αφορά προτάσεις για συναυλίες.

Πείτε μας την γνώμη σας για την ακραία ελληνική σκηνή. Πως βλέπετε την κατάσταση; Ξεχωρίζεται κάποιες bands;

Storfeth: Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αξιόλογες μπάντες στον ελληνικό χώρο του black metal. Αντί όμως να υπάρξει μια συνεννόηση και συνεργασία, προκειμένου να γίνει καλύτερη προώθηση της μουσικής, η κάθε μπάντα κοιτάει το συμφέρον της και σνομπάρει τις υπόλοιπες. Οι ίδιοι οι Έλληνες δε στηρίζουν τη σκηνή, ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα τοπικών συγκροτημάτων. Δυστυχώς έτσι δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε καλό για την ελληνική σκηνή γενικότερα

Το υλικό σας το ηχογραφείτε μόνοι σας. Αυτό το κάνετε γιατί θέλετε να έχει εξολοκλήρου τη σφραγίδα της μπάντας ή για κάποιο άλλο λόγο;

Satwe: Και τα δύο μας demo ηχογραφήθηκαν σε σπίτι, με δικό μας εξοπλισμό, όχι για να έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα της μπάντας, απλά συνέβαλλε και η έλλειψη χρημάτων και γενικά το ενδιαφέρον για τη μελέτη του home studio. Δεν ενδιαφερόμασταν ιδιαίτερα για τέλειο ήχο, οπότε έγινε πιο ερασιτεχνικά και φτηνά. Ο ήχος εν τέλει ήταν καλός για τα δεδομένα της ηχογράφησης, γι’ αυτό και υιοθετήσαμε αυτή τη μέθοδο εν τέλει.

Κλείστε όπως θέλετε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Ευχαριστούμε κι εμείς για τη συνέντευξη, Hail.

Facebook link