537798_351042431610422_1629906775_nΣυνέντευξη στον Αλέξανδρο Καγκαρά

Παιδιά καλησπέρα! Πείτε μας πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα για τους Punkοfonix για τους φίλους που δεν σας γνωρίζουν…

Καλησπέρα! Η ιδέα ξεκίνησε ένα τυπικό βράδυ σε ένα χαμαιτυπείων στο Ρέθυμνο όταν ο Μάρκος και ο Rolly επηρεασμένοι από αλκοολούχα σκευάσματα αποφάσισαν να κάνουν μια μπάντα για να ενοχλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους φιλήσυχους πολίτες.

 

Μουσικά από ποιο φάσμα μπορείτε να πείτε ότι είναι οι επιρροές σας, από Ελληνικές και ξένες μπάντες?

Γενικά έχουμε όλοι πολύ διαφορετικές επιρροές. Κοινός γνώμονας όμως είναι το Punk rock και εν τέλει και τα διαφορετικά παρακλάδια του. Από ελληνικής πλευράς θα λέγαμε ότι εκτιμάμε πολύ μπάντες όπως  Χάσμα, Χατ-Τρικ,Panx Romana, Bανδαλούπ και Bootstroke ενώ από ξένες  όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας οπως Misfits,NOFX,Bouncing Souls,The Offspring , Dead Kennedys, Sex Pistols , Motorhead, Social Distortion, Bad Religion και άλλες.

 

Εν ευθέτω χρόνο θα κυκλοφορήσετε το πρώτο σας  demo, πείτε μου λίγο την διαδικασία δημιουργίας και κυκλοφορίας του.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο παράγωγης του Demo και πιστεύουμε να  είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Όσον αφορά τη διαδικασία,  όλα πήγαν αρκετά ομαλά μιας και είχαμε την βοήθεια αρκετών φίλων μας. Δεν ξέρουμε βεβαία πως αισθάνθηκε ο ιδιοκτήτης του στούντιο όταν είδε 15 άτομα να μπαίνουν για να ηχογραφήσουν φωνητικά (!) αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι μάλλον το διασκέδασε!

 

Ποια είναι η θεματολογία με την οποία καταπιάνεστε  στιχουργικά -Γράφετε όλοι στίχους ?

Θα λέγαμε ότι στους  Punkοfonix λειτουργούμε κάπως περίεργα από στιχουργικής πλευράς. Εννοώντας ότι ο Μάρκος γράφει τα κουπλέ και ο Rolly τα ρεφραίν. Θεματολογικά οι στίχοι μας εκφράζουν την αγανάκτηση μας με σκηνικά και καταστάσεις τα όποια μας προκαλούν αποστροφή ,’όπως  κοινωνικά ζητήματα και τεντιμποϊσμούς!

 

Έχετε έδρα στην Κρήτη, πώς είναι η σκηνή στη μεγαλόνησο και ποιες προσπάθειες έχουν γίνει για την προώθηση της ?

Κοίταξε, από πλευράς Punk  δεν θα λέγαμε ότι υπάρχουν παρά πολλές μπάντες οι οποίες να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν τον ήχο. Πράγμα περίεργο γιατί από ότι έχουμε δει κυρίως στα live  ο κόσμος γουστάρει το Punk  επειδή είναι μια μουσική η όποια μπορεί να σου βγάλει πολύ έντονα συναισθήματα με μια χαρακτηριστική αμεσότητα. Προσπάθειες γίνονται από πολλούς ανθρώπους και συλλόγους αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετές. Σε γενικές γραμμές πάντως η μουσική σκηνή εδώ έχει αναβαθμιστεί παρά πολύ τα τελευταία χρόνια ανεξάρτητα από το τι είδος παίζει η κάθε μπάντα.

 

Από την μέχρι τώρα ενασχόληση σας ποιο είναι το Νο1 πρόβλημα για μια καινούργια μπάντα στην Ελλάδα ?

Σίγουρα, ειδικά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα αυτό θα ήταν το οικονομικό. Για παράδειγμα αν μια μπάντα δεν έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει από μονή της τα έξοδα που απαιτούνται για να κάνει live  σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας και επειδή σπάνια οι διοργανωτές πληρώνουν μεταφορικά τότε είναι σχεδόν καταδικασμένη να κάνει συναυλίες μόνο στα τοπικά μαγαζιά.

Εν ολίγης λεφτά και κονέ παίδες!

 

Μια ερώτηση για την Janina. Μιας και δεν συναντάμε συχνά γυναίκες στoν HARDCORE  ήχο, πες μας με λίγα λόγια πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το χώρο?

Βασικά από μικρή άκουγα punk,μου άρεσε όλη η νοοτροπία  αυτής της μουσικής. Άρχισα να παίζω ντράμς τα όποια και παράτησα μετά από παρότρυνση ΟΛΩΝ! Έπιασα λοιπόν την κιθάρα και από τότε προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά. Μετά μπήκα στο χώρο του metal αλλά κάπου στο τρίτο έτος των σπουδών μου ήρθαν οι punkofonix να με ξαναβάλουν στον στραβό το δρόμο!

 

Ο επίλογος δικός σας παιδιά….

Αρχικά θα θέλαμε σε ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση  και να κλείσουμε με ένα ”μήνυμα” αν το θέλεις. Υποστηρίξτε την τοπική σκηνή όσο αυτή υπάρχει!

 

Και εμείς ευχαριστούμε παιδιά ,καλή δύναμη στην προσπάθεια αυτή!

Facebook