Συνέντευξη στον Νίκο Λιανίδη

Γεια σας παιδιά! Ποιοι είναι οι Neverising sun;

Γιάννης Ρ. : Γεια χαρά Νίκο. Οι Neverising Sun είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε στη Λαμία στις αρχές του 2008 από 3 φίλους οι οποίοι έπαιζαν ήδη μαζί σε μια ροκ μπάντα. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους και στο είδος της μουσικής απέκτησαν την τωρινή τους εικόνα.

Είστε από επαρχία και συγκεκριμένα από Λαμία. Εδώ και χρόνια βλέπουμε την σκηνή της επαρχίας να φυτοζωεί. Ποια είναι η άποψή σας;

Γιάννης Ρ. :Η αλήθεια είναι πως η επαρχία είναι γεμάτη συγκροτήματα, αλλά πολύ λίγα από αυτά «ξεφεύγουν» από τις διασκευές και ασχολούνται με το δικό τους υλικό, δημιουργώντας ένα demo cd. Επίσης, υπάρχουν τα συγκροτήματα που κυκλοφορούν ένα-δύο demo αποσπώντας καλές κριτικές αλλά μετά επαναπαύονται σε αυτό, αντί να προσπαθούν για κάτι παραπάνω. Το χειρότερο όλων όμως είναι η ζήλια και το μίσος μεταξύ συγκροτημάτων του ίδιου είδους.

Πιστεύετε στο μέλλον του ακραίου ήχου? Θεωρείτε καλό το επίπεδο των ελληνικών συγκροτημάτων του ήχου σας;

Γιάννης Χ. :Σίγουρα τα ελληνικά metal συγκροτήματα γίνονται ολοένα και καλύτερα, προσθέτοντας νέες επιρροές και ιδέες στη μουσική τους κάνοντάς τα πιο ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή metal σκηνή, η οποία μπορεί να συγκριθεί με μεγάλες σκηνές του εξωτερικού  αλλά δυστυχώς υστερεί σημαντικά στο θέμα της προώθησης και της metal δισκογραφίας. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι τα περισσότερα ελληνικά συγκροτήματα που κάνουν αυτή τη στιγμή καριέρα είναι επειδή είχαν τα «κότσια» να προωθήσουν τη μουσική τους πιο μακριά από τα ελληνικά σύνορα.

Τι σας επηρεάζει μουσικά και στιχουργικά;

Γιάννης Χ. :Πέρα από τις επιρροές μας όπως τους As I Lay Dying, Lamb of God, Messhugah, Suicide Silence και άλλα, μας εξιτάρουν τα δύσκολα-τεχνικά σημεία,  τα πορωτικά breakdowns και οι μελωδικές γραμμές. Ότι ιδέα και αν έχουμε ακόμη και αν δεν συμβαδίζει με το είδος, εάν μας αρέσει πάντα έχει χώρο στη μουσική μας.
Γιάννης Ρ. :Στιχουργικά, θίγουμε θέματα σχετικά με κοινωνικά προβλήματα, θρησκεία, προσωπικές αναζητήσεις και ότι άλλο μας κινεί το ενδιαφέρον ώστε να γράψουμε γι’ αυτό.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά σας χαρτιά; Προσπαθείτε να ξεχωρίσετε εσκεμμένα ή απλά παίζετε αυτό που σας αρέσει;

Γιάννης Ρ. :Δυνατά μας χαρτιά είναι η μεγάλη μας …………………. αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε,  έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε μουσική, με το δικό μας στυλ και τρόπο, χωρίς να επηρεαζόμαστε από κλισέ και φραγμούς. Δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε, απλά κάνουμε ακριβώς αυτό που μας αρέσει και χαιρόμαστε όταν το εκτιμά το κοινό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Γιάννης Χ. :Αυτό τον καιρό έχουμε επικεντρωθεί στη κυκλοφορία του δεύτερού μας promo ενώ προγραμματίζουμε μέσα στα Χριστούγεννα να ξεκινήσουμε τις διεργασίες για το ντεμπούτο μας. Γενικότερα, προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live ώστε να μας μάθει ο κόσμος.

Κάθε μπάντα έχει όνειρα και στόχους. Ποια είναι τα όνειρά σας και ποιοι οι στόχοι σας; Πως φαντάζεστε τους Neverising Sun σε μια δεκαετία από τώρα;

Γιάννης Χ. :Στόχος μας πάνω απ’ όλα είναι να μείνουμε ενωμένοι σαν συγκρότημα, μακριά από καβγάδες, ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και σίγουρα το όνειρο μας είναι να φτάσουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για εμάς. Αν επιζήσουμε από τις καταχρήσεις μετά από 10 χρόνια ,θα θέλαμε, όπως και κάθε μπάντα, αρκετά άλμπουμ στο ενεργητικό μας, ίσως ένα καλό συμβόλαιο με μια δισκογραφική εταιρεία και περιοδείες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με πολλές μπύρες έτσι για να γουστάρουμε.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, τα τελευταία λόγια τα αφήνω σε σας παιδιά…

Γιάννης Ρ. :Εμείς ευχαριστούμε για το χρόνο σου Νίκο και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να πούμε λίγα πράγματα σχετικά με τους Neverising Sun.
Ως τελευταία λόγια…..
Keep fucking supporting metal!!!

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα…

( Διαβάστε την δισκοκριτική του Νίκου Λιανίδη για το album των Neverising εδώ )