217982_413226312046567_1646559837_n

Συνέντευξη στον Νίκο Λιανίδη

Hi παίδες για ακόμα μία φορά στο Rockap.gr, λόγω της κυκλοφορίας του debut full length album σας “Athens“. Πείτε μας λίγα λόγια για σας, για τους φίλους που δεν σας γνωρίζουν…

Είμαστε οι My Turn, ένα Hardcore/Punk συγκρότημα με έδρα την Αθήνα, αν και τα μέλη μας βρίσκονται σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Σκοπό έχουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε, όσο πιο μακριά μπορούμε, και να διαδώσουμε το μήνυμα μας.

 

Πρώτα απ’ όλα: Γιατί ονομάσατε το album σας “Athens“; Σημαίνει κάτι για σας ή ήταν μια τυχαία επιλογή;

Νομίζω πως επειδή όλοι – όταν γράφτηκε το album – ήμασταν εδώ στην Αθήνα και βιώναμε την καθημερινότητα της είχε και μεγάλο ρόλο στα κομμάτια του δίσκου. Κάθε δίσκος που γράφεται από όχι αναίσθητους ανθρώπους είναι επηρεασμένος από το περιβάλλον του με τις καλές ή κακές του στιγμές. Το ‘Athens’ περιέχει 10 κομμάτια – ιστορίες από την καθημερινότητα της μητρόπολης, και έχει να κάνει με κοινωνικές σχέσεις, προσωπικές ανησυχίες, στάσεις ζωής και το hardcore / punk κίνημα έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε.

 

IMG_0509Πόσο καιρό και πότε δουλεύατε το album, δεδομένου ότι συνέχεια κάνετε lives και περιοδείες;

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του demo είχαμε αρχίσει να γράφουμε νέο υλικό το οποίο σιγά σιγά εισχωρούσε και στα lives. Ένα ένα τα tracks δηλαδή έμπαιναν στο setlist. Κατά συνέπεια όταν τελικά γράψαμε το δίσκο είχαμε δουλέψει πολύ τα κομμάτια και σε πρόβες αλλά και ζωντανά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις πάντα βρίσκεις χρόνο για δημιουργικότητα.

 

Είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα του “Athens“; Θα θέλατε να αλλάξετε ή να προσθέσετε κάτι;

Γενικά δε θα το αλλάζαμε ακόμα κι αν ήταν το χειρότερο album του κόσμου. Όλα είναι μαθήματα άλλωστε.

Το ‘Athens’ μας αρέσει αρκετά αν και ίσως υπερέχει η punk rock αισθητική. Αλλά σαν γενικό αποτέλεσμα το θεωρούμε ως έναν αρκετά καλό δίσκο και το feedback είναι θετικό οπότε μάλλον έτσι είναι. Όλα τα κομμάτια είναι σαν παιδιά μας και τα λατρεύουμε.΄

 

Μουσική και στίχους γράφετε όλοι μαζί… Τι διαδικασία ακολουθείτε;

Η μουσική προέρχεται από ιδέες που φέρνει ο καθένας μας και δουλεύονται επιτόπου. Όλοι συμβάλλουμε λίγο ως πολύ στο τελικό αποτέλεσμα, μιας και η διαδικασία είναι καθαρά συλλογική. Όσο για τους στίχους τους γράφει ο τραγουδιστής μας, αν και όλοι έχουμε άποψη πάνω στο θέμα και υπάρχει συνδιαμόρφωση. Γενικά δεν θα θέλαμε οι στίχοι και η μουσική να διαχωρίζονται, μιας και το ένα χωρίς το άλλο στερείται εμφανώς δύναμικης. Όλα είναι My Turn.

 

Περιγράψτε μου λίγο τη διαδικασία δημιουργίας και κυκλοφορίας του “Athens” και πείτε μου και λίγα λόγια για την παραγωγή και τη συνεργασία σας με τον Robin Volkert.

Ο δίσκος ξεκίνησε να ηχογραφείται στα τέλη του 2011 και οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2012. Συνολικά δεν μας πήρε πάνω από 10 μέρες στο στούντιο. Στη συνέχεια η μίξη και το mastering έγιναν στην Γερμανία από τον Robin κάποιες μέρες του Απριλίου . Με τον Robin υπήρξε καλή συνεννόηση και έκανε τελικά πολύ καλή δουλειά. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου 2012, όταν και κάναμε το release show μας στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε μια 10μερη περιοδεία στην Ευρώπη. Μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: www.myturn.bandcamp.com

 

532528_267665820001685_822681758_nΠείτε μου λίγα λόγια για τους στίχους… Πόσο σημαντικοί είναι για σας, πόσο τους επιμελείστε κλπ.

Όπως προαναφέραμε θεωρούμε την μουσική και τους στίχους ως ένα σύνολο, που δεν διαχωρίζουμε. Όσο σημαντικοί είναι οι στίχοι, άλλο τόσο είναι και η μουσική. Οι στίχοι είναι βιώματα, δεν θα καθήσουμε ποτέ να γράψουμε στίχους για να το παίξουμε κάπως, και επίσης ποτέ δεν θα γράφαμε στίχους που δεν τους στηρίζουμε τόσο με την μπάντα όσο και με τις ζωές μας. Μπορεί ο καθένας να τους διαβάσει και να τους ερμηνεύσει όπως θέλει, βέβαια.

 

Μελλοντικά ποια είναι τα σχέδια και οι βλέψεις σας, αναφορικά με lives, καινούργιο υλικό κλπ

Έχουμε ηχογραφήσει 2 κομμάτια για ένα split με τους Σέρβους The Bridge που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού. Το split θα κυκλοφορήσει από τη Goodwill Records που δε πολυχρειάζεται συστάσεις. Όσον αφορά άλλες κυκλοφορίες, θα συμμετέχουμε σε ένα CD με Βαλκανικές hardcore μπάντες, καθώς και σε μια συλλογή της One Voice Records. Επίσης σε περίπου ένα μήνα έχουμε ένα mini tour στην Ισπανία, ενώ από 28/7 ως 12/8 θα λάβει χώρα το νέο μας tour στην κεντρική Ευρώπη. Όσο για συναυλίες στην Ελλάδα, παίζουμε στη Θεσσαλονίκη στο Μπάτε Σκύλοι στις 13/4 και στην Αθήνα στο Zero στις 10/5 με τους φίλους μας τους The Smoking Barrels.

 

Κλείστε όπως επιθυμείτε. Από ‘μένα καλή τύχη σε ότι κάνετε!

Να είσαι καλά και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Αλληλεγγύη και δύναμη σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε.

https://www.facebook.com/MyTurnHC