mt3Ας ανακρίνουμε τους Musing Therapy και να μάθουμε περισσότερα για αυτούς.

Συνέντευξη στον Κώστα Π.

– Μιλήστε μας για την δισκογραφική σας πορεία μέχρι στιγμής.

Η πρώτη μας δισκογραφική απόπειρα ήταν το 2012 όταν πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα μουσικά, το σχήμα είχε ολοκληρώσει τις προσθήκες του με έμψυχο δυναμικό, το υλικό μας ήταν ηχογραφημένο, άρα το μόνο που έλειπε ήταν η απόφαση να το κυκλοφορήσουμε. Συνεργαστήκαμε με την Melon music και έτσι βγήκε ο πρώτος μας δίσκος «Πόσο εύκολα ξεχνάμε». Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο σχήμα, πήραμε την απόφαση να το κυνηγήσουμε πιο οργανωμένα βλέποντας την θετική ανταπόκριση του κόσμου και έτσι πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε ο πρόσφατος δίσκος «Καλύτερα έτσι» από την Fm records. Σε λίγα χρόνια από τώρα θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα!

– Από που αντλείτε συνήθως την έμπνευσή σας για την σύνθεση της μουσικής σας;

Η καθημερινότητα και ο τρόπος που την βιώνουμε είναι βασικό στοιχείο της έμπνευσης μας. Χαρά, λύπη, σκέψεις και προβληματισμοί, ανέμελες στιγμές και ότι μας κάνει να αισθανόμαστε αυτό το «κάτι παραπάνω».

– Ποιό είναι το χαρακτηριστικό των Musing Therapy;

Η ατελείωτη όρεξη για εξέλιξη, δημιουργία και ο δυναμικός τρόπος έκφρασης μέσα από τα τραγούδια μας.

– Nεος δίσκος με τίτλο ‘’Καλύτερα έτσι’’ πείτε μου δυό λόγια;

Είναι ένας δίσκος όπου έγιναν πολλές κουβέντες για το αν πρέπει βγει digital η σε κανονικό cd, προτιμήσαμε το δεύτερο γιατί είναι τελείως διαφορετική αίσθηση να έχεις το δημιούργημα σου περιποιημένο και να το προωθείς με όσο πιο άμεσο τρόπο γίνεται για να σε γνωρίσει ο κόσμος. Ο δίσκος έχει μέσα 6 τραγούδια, όπου δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να κάνουμε την τελική επιλογή, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με τραγούδια που δεν συμπεριλήφθηκαν. Το ύφος είναι Pop-Rock με mainstream ήχους και πολλές εναλλαγές ανάμεσα στον δυναμισμό και την μελωδικότητα.. Έχει αρκετά σκληρά παιξίματα στην κορύφωση των τραγουδιών αλλά χωρίς υπερβολές, συνίσταται να τον ακούτε δυνατά στο στερεοφωνικό σας.

mt2– Τι είναι αυτό που σας ελκύει και σας απωθεί στο χώρο της μουσικής;

Μας ελκύει η μουσική η ίδια, βρίσκουμε πάντα τρόπους να είμαστε κοντά της, σαν ερωτευμένοι. Η μουσική βιομηχανία όμως είναι φτωχή στην Ελλάδα, για αυτό πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες μένουν στην αφάνεια. Μας ενοχλεί που δεν υπάρχει μουσική ποικιλία, να έχουν όλα τα είδη μουσικής την ευκαιρία τους να προβληθούν. Αυτό δυστυχώς είναι πρόβλημα νοοτροπίας που μας το δημιούργησαν σιγά-σιγά.

– Ποιό είναι το μεγάλο όνειρο των Musing Therapy;

Θα έλεγα ότι έχουμε στόχους και όχι όνειρα. Θέλουμε να αρπάξουμε τις όποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται και να πατήσουμε σταθερά στην Ελληνική μουσική σκηνή. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά κάνουμε αυτό που αγαπάμε και έχουμε την ευκαιρία να το μοιραστούμε με τον κόσμο, αυτό είναι από μόνο του ευλογία.

– Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική σκηνή;

Δεν νομίζουμε πως λείπει κάτι από άποψη μουσικής παιδείας. Έχουμε εξαιρετικούς μουσικούς, στιχουργούς και ερμηνευτές στην Ελλάδα, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις διεθνείς μουσικές σκηνές. Το μόνο που λείπει είναι σωστές υποδομές για να στηριχτούν οι νέοι καλλιτέχνες και να πάρουν τις ευκαιρίες που θέλουν, σε αυτό δυστυχώς είμαστε ακόμα πολύ πίσω.

– Δώστε μας μερικά links στα οποία μπορούν να σας βρουν οι fans.

www.musingtherapy.gr    –   Είναι η επίσημη ιστοσελίδα μας όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για εμάς, συνεντεύξεις, προγραμματισμένες live εμφανίσεις και να ακούσετε το υλικό μας. Υπάρχει και η δυνατότητα να κατεβάσετε δωρεάν τον πρώτο μας δίσκο.

https://www.facebook.com/MusingTherapy/    –  Η σελίδα μας στο facebook που ανανεώνεται καθημερινά

https://twitter.com/MUSINGTHERAPY?ref_src=twsrc%5Etfw    –   Και φυσικά το twitter.

– Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;

Σαφέστατα, η πορεία μας τώρα ξεκινάει. Έχουμε σκοπό να κάνουμε αρκετές live εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας για να γνωρίσει ο κόσμος εμάς και τα τραγούδια μας. Είναι στα πλάνα να γυριστεί ένα video clip από αρχές του χρόνου και βέβαια οπλίζουμε το νέο μας υλικό, το οποίο θα έχει και εκπλήξεις!

– Kλείνοντας θα θέλαμε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του Rockap και το κοινό σας;

Να έχετε πάντα την υγεία σας και να μη ξεχνάτε να βρίσκετε αφορμές για να χαμογελάτε.