los pasadosΣυνέντευξη στον Γιώργο από το Undergroundskini blog για το Rockap.

Πότε και πως προέκυψαν οι LOS PASADOS;

Οι Los Pasados, χωρίς να έχουμε επιλέξει ακόμη το όνομα του γκρούπ, παίξαμε για πρώτη φορά σε ένα στούντιο στα Σέρρας, τον Νοέμβριο του 2010. Μια παρέα από 5 φοιτητές, από διάφορα μέρη της χώρας, που γνωριζόμασταν χρόνια και αποφασίσαμε να τζαμάρουμε και να πιούμε μπυράκια αντί να ξοδέψουμε το χρόνο μας στα μπαράκια της πόλης. Σιγά σιγά στο στούντιο αλλά και στο σπίτι προέκυψαν κάποιες ιδέες για ριφς τα οποία άρχισαν να δουλεύονται πυρετωδώς. Έτσι προέκυψαν τα πρώτα 4 μας κομμάτια τα οποία μαζί με 3 διασκευές αποτέλεσαν το πρώτο μας setlist (!!!) και για το πρώτο μας live στην Ξάνθη 4 μήνες μετά.

Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;

Πάντα γουστάραμε τη μουσική, πάντα ήμασταν παρέα, αράζαμε αρκετές ώρες στου ενός ή του άλλου το σπίτι ακούγοντας μουσική και αδειάζοντας του την κάβα…
Απλά ορισμένα από τα μέλη που ήμασταν από την αρχή – και λέω στην αρχή γιατί είχαμε κάποιες αποχωρήσεις στην πορεία (Vourou-κιθάρα, Οulit-Μπάσο, Βαθιλάκηθ-κιθάρα) λόγω διαφόρων υποχρεώσεων (στρατός, δουλειά κτλ.)- είδαμε πως υπάρχει χημεία μεταξύ μας και είπαμε “Δεν γαμιέται ας το κάνουμε για τη φάση μας”. Οι λόγοι που χτίσαμε τη μπάντα εκτός από τον χαβαλέ και γιατί μας αρέσει να παίζουμε μουσική και να τα σπάμε Live, ήταν είναι και θα είναι η ανάγκη να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας μέσω αυτής!

Τη μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;

Το είδος μουσικής το οποίο παίζουμε έχει πολλά στοιχεία, καθώς όλοι μας έχουμε λίγο πολύ διαφορετικές μουσικές επιρροές. Το σίγουρο είναι οτι δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις βλέποντας μας, παρά μόνο όταν βγαίνουμε να παίξουμε, χεχε.
Εμείς για συντομία δηλώνουμε Ηardcore Punk..!

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;

Γενικά έχουμε στοιχεία από punk, hardcore, metal, thrash, crust, καθώς από μικροί έως και σήμερα περάσαμε από πολλά μουσικά είδη και αυτό φαίνεται άλλωστε και στα κομμάτια μας. Η ελληνική punk και hardcore σκηνή ήταν αναπόσπαστα μεγάλη επιρροή στο ξεκίνημά μας αλλά και στην μετέπειτα πορεία μας.

Τι αποτελεί έμπνευση για σας;

Έμπνευση αποτέλεσαν προσωπικές εμπειρίες, πράγματα που ζήσαμε και περνάμε καθημερινά όλοι μας καθώς και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα τα οποία πλήττουν και φθείρουν την ανθρωπότητα.

Μετά την κυκλοφορία του Demo σας ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Το Demo το κυκλοφορήσαμε όταν παίξαμε για πρώτη φορά στο 3ήμερο φεστιβάλ ελευθερίας στη Βεργίνα το καλοκαίρι του 2012 το οποίο διανεμήθηκε αλλά και διανέμεται (τυπωμένο αλλά και online για download) Free για όποιον/α επιθυμεί να το ακούσει.
Μετά από ‘κει συνεχίσαμε τη σύνθεση και έπειτα τις ηχογραφήσεις για τα υπόλοιπα κομμάτια, οι οποίες κινήθηκαν αρκετά αργά λόγω κυρίως οικονομικών προβλημάτων αλλά και διαφόρων υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ολοκληρώνεται η μίξη και το μάστερινγκ και για τα 9 κομμάτια μας. Στα σχέδια μας είναι να κυκλοφορήσει σε Lp 12″, όσο πιο σύντομα μπορέσουμε…

Έδρα σας είναι οι Σέρρες, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την μουσική σκηνή της πόλης…

Γενικά η πόλη είχε underground μουσική σκηνή από την δεκαετία του 80′ αλλά και του 90′ (βλ. “Φάρμα των ζώων”, “Κοινωνική Ασυμφωvία”, “Έκρηξη Βίας”).
Επίσης απο την πόλη πέρασαν και υπάρχουν διάφορα σχήματα τα τελευταία χρόνια κυρίως από φοιτητές (“Tzak Pot”, “In Betrayed Silence”, “Smoking Basement” ) αλλά και από ντόπιους (“ΚΡΑΧ”) που συνεχίζουν και στηρίζουν τη τοπική σκηνή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πολύ σημαντικό όμως για την πόλη είναι οτι τα τελευταία 6 χρόνια είτε ατομικότητες και συγκροτήματα είτε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που υπάρχει στο ΤΕΙ, διοργανώναμε και διοργανώνουν DIY Live στο ΤΕΙ κάθε τόσο και σπάει η μονοτονία σε μία κάπως μίζερη και συντηρητική πόλη.

Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;

Ευχαριστούμε για τη στήριξη!!!
Support your local Scene…

Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

https://www.facebook.com/pages/Los-Pasados/102804713214311