Συνέντευξη στο Rockap.gr και τον Κώστα Π.

Αρχικά θα ήθελα να μoυ πείτε πώς σχηματίσθηκαν οι ΚΟSMOGENIA;
Οι KOSMOGONIA σχηματίστηκαν το 2015 από εμένα (Κώστας Μαγαλιός-Rhythm Guitar,Vocals) και τον Χρήστο Δρόσο ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στην μπάντα.Αρχικά ξεκινήσαμε ως melodic death-thrash metal μπαντα,αλλά ύστερα από μια περίοδο αλλαγών και εσωστρέφειας πήραμε την απόφαση να παίξουμε αυτό που μας εκφράζει περισσότερο δηλαδή Folk-Pagan metal.

Πώς θα περιέγραφατε την μουσική των ΚΟSMOGENIA;
H μουσική μας είναι Folk-Pagan metal.Αν έπρεπε να δώσουμε ένα στίγμα και έναν χαρακτήρα πιο αναλυτικό θα λέγαμε ότι συνδυάζει τις παραδοσιακές μελωδίες του ελλαδικού χώρου αλλά και γενικότερα τις folk μελωδίες της Ευρώπης με τον σκληρό ήχο,τα μελωδικά riffs και με την αρχαιοελληνική θεματολογία.Θεματολογία εμπνευσμένη από την ιστορία και την μυθολογία των Ελλήνων,από αρχαίες δοξασίες του ελλαδικού χώρου και από την αρχαία παγανιστική θρησκεία.

Νέο Single’’TRIIRIS’’πείτε μας λίγα λόγια;
Το ”TRIIRIS” αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο μας επίσημο single-song! Έμπνευση για το συγκεκριμένο κομμάτι υπήρξε η αρχαία Αθήνα το οποίο γίνεται κατανοητό αν διαβάσει κανείς τους στίχους.Νιώσαμε την ανάγκη η πρώτη μας κυκλοφορία να καταπιαστεί με κάτι τόσο μεγάλο και ένδοξο όπως είναι η αρχαία Αθήνα!Μέσα από το κομμάτι τιμούμε την αρχαία Αθήνα και τα επιτεύματά της καθώς και το μέσο που την έκανε υπερδύναμη που δεν ήταν άλλο από τον τεράστιο στόλο της.Γι’ αυτό και ο τίτλος ”TRIIRIS”.

[ytp_video source=”TAnqn8SJZEU”]

Nα περιμένουμε ολοκληρωμένο Album;
Nαι!Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το ”TRIIRIS” δεν είναι απλά ένα single-song αλλά θα βρίσκεται μέσα στον full-length δίσκο ο οποίος θα είναι έτοιμος και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.Περισσότερα στοιχεία εν καιρώ.

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι σας χαρακτηρίζουν;
Σίγουρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και κυρίως αυτά είναι το ”πάντρεμα” το οποίο ενυπάρχει στη μουσική μας.Ελληνική παράδοση και μελωδίες ενωμένες με τον σκληρό ήχο.Το βασικό ωστόσο στοιχείο μας είναι σίγουρα η αγάπη μας γι’αυτό που κάνουμε και η θέλησή μας να παλέψουμε για αυτό!

Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε ένα συγκρότημα;
Όταν είσαι μέλος μιας ομάδας 6 ατόμων που είμαστε εμείς εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι θα υπάρξουν διαφωνίες, νεύρα κτλ καθώς αλλιώς μπορεί να φαντάζεται ο ένας το συγκεκριμένο πράγμα και θέμα και αλλιώς ο άλλος.Είμαστε 6 άτομα και έξι φυσικά διαφορετικές προσωπικότητες.Ωστόσο πάντα βρίσκουμε την καλύτερη λύση διότι όλοι αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και θέλουμε με την βοήθεια και του κόσμου να το δούμε να φτάνει ψηλά! Η μπάντα είναι μία οικογένεια δεμένη πολύ και όπως σε κάθε οικογένεια υπάρχουν και οι εντἀσεις έτσι και εδώ υπάρχουν. Πάντα όμως τα βρίσκουμε και προχωράμε με στόχο το καλύτερο για την μπάντα!

Αγαπημένοι σας δίσκοι;
Όλοι μας έχουμε πολλά ακούσματα και από πολλά είδη metal.Σίγουρα μπάντες όπως οι eluveitie,ensiferum,wintersun,arkona,amon amarth, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αυτού που λέμε σήμερα KOSMOGONIA! Ωστόσο ακούμε και άλλες μπάντες φολκ και όχι μόνο.! Δεν θα αναφέρουμε ονόματα δίσκων γιατί θα είναι δύσκολη η επιλογή και μπορεί να αδικήσουμε κάποιον δίσκο.

Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;
Μπορείτε να μας ακολουθείτε και να ενημερώνεστε για την μπάντα από την σελίδα μας στο facebook, απὀ το twitter,από τη σελίδα μας στο youtube και στο reverbnation.
https://www.facebook.com/Kosmogoniafolk
https://www.reverbnation.com/kosmogonia
https://www.youtube.com/channel/UCpULz0evz6Ve2QLI0QJy6Vw
https://twitter.com/Kosmogonia78

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;
Tα μελλοντικά μας πλάνα είναι αρκετά!Πρώτον και βασικό να ολοκληρώσουμε την σύνθεση των τελευταίων κομματιών του δίσκου,Να κυκλοφορήσει ο δίσκος μἐσα στο 2018 και φυσικά lives από Σεπτέμβρη στα οποία θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!
Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα στήριξή σας σας θέλουμε πάντα δίπλα μας!Είστε η δύναμή μας για να συνεχίζουμε!

KOSMOGONIA members
Κώστας Μαγαλιός: Vocals,Rhythm Guitar
Δημήτρης Σπυράκης: Drums
Παύλος Θειακοδημήτρης: Βass
Βάσια Πανταζή: Keys
Δανάη Βαμβακού: Flute
Χρήστος Καράλης: Lead Guitar