Την συνένrευξη ανέλαβε ο Γιώργος από το Undergroundskini blog για το Rockap.

Για όσους δεν ξέρουν τους JAKE LEG μπορείς να μας πεις ένα μικρό βιογραφικό σας και να μας προσδιορίσεις το είδος της μουσικής σας.

Είμαστε οι Jake Leg, δημιουργηθήκαμε το καλοκαίρι του 2005 στη Θεσσαλονίκη.

Παίζουμε indie / alternative rock n’ roll, επηρεασμένοι κυρίως από σύγχρονες alternative μπάντες.

Έχουμε ηχογραφήσει ένα demo της πρώιμης δουλειάς μας το 2006, ένα EP με τίτλο ‘The Basement Sessions’ το 2011 και τώρα κυκλοφορούμε ανεξάρτητα το πρώτο μας, ομώνυμο album.

Έχουμε κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις στη Θεσ/νίκη και σε άλλες πόλεις παίζοντας σχεδόν σε κάθε live stage και club.

Τα ονόματα των μελών είναι Τόλης (φωνή), Μπάμπης (κιθάρα), Μάκης (μπάσο) και Άγγελος (τύμπανα).

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες από τις επιρροές σας;

Είμαστε κυρίως επηρεασμένοι από τη βρετανική σκηνή των τελευταίων δύο δεκαετιών (Oasis, Arctic Monkeys, The View), το αμερικάνικο garage rock (Black Rebel Motorcycle Club, The White Stripes) και φυσικά από μεγάλες μπάντες των 60s όπως Beatles και Rolling Stones.

Το 2012 κυκλοφορήσατε το album ”Jake Leg”, έως τώρα η ανταπόκριση του κοινού ποια είναι;

To album είναι ένα μείγμα δύο recording sessions: ένα στα RunDevilRun Studios,

σε παραγωγή του Νικόδημου Τριαρίδη, κι ένα στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σε παραγωγή Δημήτρη Χριστοδουλίδη και Θάνου Σμυρλή. Έχει κυκλοφορήσει πριν λίγες μέρες και μόλις τώρα ξεκινάμε την προώθησή του. Τα πρώτα πάντως δείγματα είναι αρκετά ζεστά. Βλέπουμε ένα έντονο ενδιαφέρον από αρκετό κόσμο, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το κυκλοφορούμε μέσω του CD Baby αλλά και κατευθείαν από το site μας για κατοίκους Ελλάδας.

Προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες είχατε καθόλου;

Είχαμε κάποιες σοβαρές προτάσεις από μικρές δισκογραφικές, όμως εν τέλει αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε ανεξάρτητα, αφού άλλωστε σε κάθε περίπτωση τα έξοδα της παραγωγής θα τα επωμιζόμασταν εμείς.

Αν και είναι λίγο νωρίς, υπάρχουν τίποτα σκέψεις η σχέδια για νέα κυκλοφορία;

Εννοείται! Έχουμε αρκετά νέα κομμάτια τα οποία ήδη αποτελούν μέρος του setlist μας. Μόλις το υλικό μεστώσει σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε άμεσα ηχογραφήσεις.

Η σκηνή στην Θεσσαλονίκη πως είναι;

Η σκηνή στη Θεσ/νίκη είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι όταν ξεκινήσαμε. Έχει χάσει μεν σε ποσότητα αλλά έχει κερδίσει σε ποιότητα. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες στο χώρο και είχαμε την τύχη να μοιραστούμε τη σκηνή με κάποιες απ’ αυτές.

Ευχαριστώ για την συνέντευξη, κλείσε όπως θέλεις…

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία στο site και πολλά μπράβο για τη δουλειά σας και την προσπάθειά σας να στηρίξετε τις ελληνικές μπάντες και την underground σκηνή.

Όποιος ενδιαφέρετε για το album μας ας επικοινωνήσει μαζί μας στο info@jakeleg.net.

Επίσης μπορείτε να μαθαίνετε νέα μας καθώς και να τσεκάρετε μουσική και φωτογραφίες στο www.jakeleg.net