Ήρθε η ώρα να μάθουμε μερικά πράγματα παραπάνω για τους Jacks Full.

Συνέντευξη στον Κώστα Π.

 

– Από πόσα μέλη αποτελείστε και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός από εσάς στην μπάντα;

Οι Jacks Full αποτελούνται από 3 άτομα, τον Νίκο Σπάθα στην κιθάρα και δεύτερα φωνητικά, τον Μιχάλη Απαρτόγλου στο μπάσο και στα φωνητικά και τον Βαγγέλη Καρδαμίτση στα drums.

 

– Γεννηθήκατε με το “μικρόβιο” της μουσικής και ασχοληθήκατε με αυτό από μικρή ηλικία, ή είναι κάτι που ανακαλύψατε αργότερα;

Η αλήθεια είναι πώς και οι τρείς ασχολούμαστε από μικροί με την μουσική.. Ο Νίκος έκανε βιολί, ο Μιχάλης κλασική κιθάρα και ο Βαγγέλης πιάνο. Από εμάς τους τρείς επαγγελματικά μόνο ο Νίκος ασχολείται ως κιθαρίστας. Η μουσική πάντα ήταν για μας κάτι περισσότερο από χόμπι και ένας από τους βασικούς τρόπους έκφρασής μας. Μέσω της Μπάντας ευελπιστούμε να ασχοληθούμε για πολλά περισσότερα χρόνια ακόμα με την μουσική και σε πιο επαγγελματικό επίπεδο.

 

 – Τελευταίο Album ‘’Jacks Full’’πείτε μου λίγα λόγια για την ολοκλήρωση του; Kαι τι ανάγκη νιώσατε για να το δημιουργήσετε;

Ο πρώτος μας δίσκος είναι ένα συνονθύλευμα παλιών και καινούργιων ιδεών που ολοκληρώσαμε λίγους μήνες μετά την δημιουργία της μπάντας. Κάποια κομμάτια προέρχονται από την προηγούμενη μπάντα μας και κάποια ήταν εντελώς φρέσκα. Ήταν ένα καλό πρώτο βήμα προς την αναζήτηση του ήχου και του χαρακτήρα μας, αν και δεν θα έλεγα πως μας χαρακτηρίζει απόλυτα τη στιγμή που μιλάμε. Το σημαντικό είναι πως έθεσε τα θεμέλια της συνθετικής μας δυναμικής, και μας έκανε λίγο πιο έμπειρους στο τι να προσέξουμε για τον επόμενο δίσκο μας, ο οποίος θα ήθελα να πω πως είναι στα σκαριά και είναι πολύ πιο στοχευμένος μουσικά!

 

– Πόσα τραγούδια περιέχει; Και που μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Έχει 11 κομμάτια και μπορείτε να το αγοράσετε και να το κατεβάσετε από το bandcamp. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε προσωπικό μήνυμα στο mail μας ή στη σελίδα μας στο Facebook, και θα σας το ταχυδρομήσουμε εμείς.

– Πως αισθάνεστε με την μέχρι στιγμή πορεία σας;

Δεν έχουμε κάνει ακόμα μεγάλη πορεία ώστε να έχουμε σαφή εικόνα, αλλά μέχρι στιγμής ο δίσκος έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από εγχώρια και ξένα έντυπα.. Μιας και είμαστε άνθρωποι που δεν θα επαναπαυτούμε στις καλές κριτικές θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

 

– Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια μας είναι όπως έγραψα και πάνω η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου, η βιντεοσκόπηση ενός live μας και το πιο σημαντικό για μας είναι το να ξεκινήσουμε να κάνουμε περιοδείες στη επαρχία και όποτε μπορέσουμε στο εξωτερικό.

 

– Από όλα τα κομμάτια σας, ποιο είναι το αγαπημένο του καθενός και γιατί;

Γενικά και οι 3 μας πιστεύουμε πως το “The Circus” είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του πρώτου δίσκου, τόσο σε συνθετικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο. Βέβαια όπως καταλαβαίνεις μας είναι δύσκολο να έχουμε κάποιο αγαπημένο κομμάτι, μιας και   έχουμε δουλέψει όλα τα κομμάτια μας με τον ίδιο τρόπο και κόπο.

 

– Τι είναι μουσική για τον καθένα από εσάς;

Η μουσική για μας είναι ο βασικός τρόπος έκφρασης του χαρακτήρα μας. Από μικρά παιδιά βλέποντας τις αγαπημένες μας μπάντες να παίζουν είχαμε νιώσει το τι ήταν αυτό που θα κάναμε όταν μεγαλώναμε.  Και πλέον το γεγονός ότι θέλουμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την μουσική μας, κάνοντας αρκετές θυσίες γι αυτήν, χωρίς κάποια οικονομική σιγουριά, είναι η καλύτερη απάντηση στην δύσκολη ερώτηση αυτή. Για μας ή μουσική είναι τα πάντα.

 

– Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;

Social media λοιπόν :

Facebook : www.facebook.com/jacksfullband

Twitter : www.twitter.com/jacksfullband

Instagram : www.instagram.com/jacks_full

Bandcamp : https://jacksfull.bandcamp.com/album/jacks-full

YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCWpYAZG54zIy2Y5UyhdW2Bw

 

– Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

Θα ήθελα να βιοποριστούμε μέσω του συγκροτήματος, χωρίς να κάνουμε παράλληλα άλλες δουλειές. Με λίγα λόγια μια σταθερή πορεία με τους Jacks Full, η οποία θα βοηθήσει και την ίδια την μουσική μας να εξελιχθεί και να ωριμάσει με τα χρόνια.

 

[ytp_video source=”WVNEttnRGos”]