Oι Human Serpent παίζουν βίαιο, ασφυκτικό black metal έχουν κυκλοφορήσει 2 εξαιρετικά full albums τα οποία αφήσαν και άριστες εντυπώσεις και όλο και σε κάποια αφίσα θα τους έχετε δει. Λακωνικοί αλλά περιεκτικοί, παραχώρησαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχουμε φιλοξενήσει στις σελίδες μας.

Συνέντευξη στον Ν.Λ.

 

Γεια χαρά! Πείτε μας λίγα λόγια για τους Human Serpent και την ως τώρα πορεία τους…

Καλησπέρα Νίκο. Οι Human Serpent ουσιαστικά δημιουργήθηκαν το 2012 ,και από τότε ‘’ενοχλούμε’’ με την παρουσία μας την ‘’γενιά του πολυτεχνείου’’ του Ελληνικού μεταλ και τα ‘τέκνα’ τους. Και όπως είχε πάρει παλιότερα το αυτί μας, είμαστε η μπάντα που δεν θες να έχεις πολλά-πολλά, ίσως να είναι κάποιου είδους άγραφου νόμου ανάμεσα στις σέκτες που ΔΗΘΕΝ πολεμούν τις μάζες, αλλά ποτέ δεν κατάλαβαν ότι από μόνοι τους πρεσβεύουν μια υποκουλτούρα μάζας.-και αυτούς τους αγαπάμε- . Και χαίρομαι που έγινε αντιληπτό στα σάπια μυαλά κάποιων ότι δεν γλύφουμε κωλοτρυπίδες για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Για την ιστορία τώρα , έχουμε 2 full-length,3 splits και ένα demo.

 

Παρατήρησα ότι έχετε πολύμορφη και μεγάλη live δραστηριότητα. Μιλήστε μας λίγο για τα lives στην Ελλάδα, αυτοοργανωμένα και μη σε σχέση με τα lives στο εξωτερικό…

Προσωπικά, είμαι υπερ των Live δίχως ‘’ νταβατζήδες ’’, είμαι υπερ των αυτοοργανωμένων χώρων-ανθρώπων-ιδεών, και υπερ αυτών που το κάνουν με μεράκι και όχι να το βάλουν στο cult βιογραφικό τους. Μαλάκες με υφάκι και κολλημένα κεφάλια υπάρχουν παντού, αλλά μετά από κάποιο σημείο τους γράφεις στ’ αρχίδια σου και προχωράς. Έχουμε παίξει lives σε κανονικές τρώγλες με οργάνωση και φιλοξενία κάτι παραπάνω από άριστες όπως για παράδειγμα Σόφια, έχουμε παίξει live που δεν είχανε καν monitors στην σκήνη, έχουμε παίξει live με καμμένο gain σε ενισχυτή, έχουμε παίξει live που μας αποκαλούσαν ‘’βρωμοέλληνες’’ και παραδόξως στο τέλος του live να μην αφήνουνε τίποτα από το merch, έχουμε παίξει άρρωστοι, με αιμορραγία μύτης , μεθυσμένοι, έχουμε παίξει με μαλάκες που μας ενοχλούσαν και μάλιστα να μας κάνουν ζημιά σε κάποιο όργανο και ο κόσμος από κάτω να τους γιουχάρει και να τους πετάει μπύρες, έχουμε παίξει σε αυτοοργανομένη αποθήκη στην Λαμία με 40 άτομα καλεσμένα και η μπάντα που είχαμε καλέσει να το θεώρει ότι καλύτερο έχουνε ζήσει από τον φανατισμό που επικρατούσε εκείνο το βράδυ, μας έχουνε κλέψει στο Νις της Σερβίας και να φτάνουμε λίγο πριν έρθουμε στα χέρια με τους μαγαζάτορες, έχουμε παίξει σε πολιτικοποιημένους χώρους, και έξω και μέσα υπάρχουν υποστηρικτές και άτομα που γουστάρουν να σε δουν και αν δεν σε ξέρουν να σε μάθουν και άτομα που ήρθαν με το πινέλο στο στόμα και με ύφος κριτικού τέχνης. Όλα βασίζονται στο μεράκι του καθενός, μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν το θέμα είναι κατά πόσο όλοι είναι διαθετημένοι να τα ξεπεράσουν.

 12745752_1572876669700627_6783739722428120386_n

Τι σας επηρεάζει μουσικά και τι στιχουργικά; Συνδέονται αυτά με την καθημερινότητά σας;

Καλώς ή κακώς πατάμε στην Γη, που αυτό σημαίνει ότι τα πάντα γύρω μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η μιζέρια και ο ήλιος θα είναι πάντα επίκαιρα. Οπότε η έμπνευση βρίσκει διεξόδους.

 

Πως βλέπετε την κατάσταση στον ελληνικό ακραίο ήχο και πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα από επαρχία όπως εσείς να δηλώνει παρόν και να παράγει υλικό;

Τι να σου πω τώρα για αυτό΄? Από τότε που κατάλαβα πως κινούνται τα νήματα στον ελληνικό χώρο ακούω μόνο Mercyful Fate και Hellhammer για μην ξεχνάω τις πρώτες μου καύλες. Χαχαχα

Καλές Μπάντες υπάρχουν , κάποιες ίσως θα έπρεπε να πάρουνε την ανάλογη προσοχή αλλά…

Τώρα για το θέμα επαρχία…είναι αυτό που λέμε στο χωριό μου… μην σου τύχει… Και όσες μπάντες είναι από την λεγόμενη Ελληνική επαρχία ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ κι ο καθένας τραβάει τα δικά τους στο να κρατήσει την μπάντα του, τα προβλήματα είναι τα γνωστά –studios, μέλη, προβάδικα κτλ. κτλ. κτλ. το να τα επαναλάβω δεν υπάρχει νόημα. Οι επαρχιώτες ξέρουν, οι της Αθήνας δεν θα νιώσουν γιατί απλά δεν ξέρουν και δικαιολογημένα από την μία.

11196221_1575217266099380_8413898066810620455_n

Τι σας εξοργίζει περισσότερο στο σήμερα και στο περιβάλλον που ζούμε;

Ίσως τα πάντα από το σύνολο του παρόντος αλλά για να μην φανεί υπερβολικό θα πω ότι κυρίως με ενοχλεί , η Ανέχεια και ότι ο Έλληνας δεν έμαθε ποτέ από την ιστορία του..

 

Tι έχετε προγραμματισμένο για το μέλλον και ποιος είναι ο στόχος των Human Serpent;

Είχαμε κλείσει 2 lives στην Tuzla της Βοσνίας και στο Osijek της Κροατίας με τους Κροάτες Wasteland για 4/9 και 5/9 αντίστοιχα, αλλά μας πρόλαβε η είσοδος του Ι. στον υπερπολύτιμο ελληνικό στρατό, οπότε αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε. Από την άλλη είμαστε στην διαδικασία της μίξης του νέου full-length όπου θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017.

 

Τέλος κλείστε όπως θέλετε, αφού μας πείτε τι σημαίνει και συμβολίζει για σας το όνομα Human Serpent.

Ο άνθρωπος είναι άλλο ένα ζώο της φύσης που ίσως δεν κατάλαβε ποτέ την αξία του σε μια αλυσίδα. Ο ίδιος μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να τα δημιουργήσει. Το όνομα Human Serpent είναι ο πιο απλοϊκός τρόπος να χαρακτηρίσεις την ‘λογική’ σε ότι έκανε τον άνθρωπο σκουπίδι και να φλερτάρει με την αυτοκαταστροφή, δηλαδή ένα ζώο με δηλητήριο και συνήθειες ερπετού.

 

14182377_712701392201845_895732296_n

14193822_712701365535181_1542620639_n