Οι Homo Σάπιοι σχηματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2007. Την πρώτη δισκογραφική τους απόπειρα την έκαναν το 2010 με το άλμπουμ “δεν μ’αρέσει να δουλεύω”. Έπειτα από 7 χρόνια αναμονής επιστρέφουν και πάλι δυναμικά με νέο άλμπουμ και τίτλο “Τούμπα Libre” προτρέποντάς μας να βγούμε από τις σπηλιές και να περνάμε καλά πίνοντας και καμιά ρετσίνα!

Συνέντευξη στον Ανδρέα Σεϊντή (seidis)

 

– Πάνε σχεδόν 7 χρόνια από την πρώτη σας δισκογραφική απόπειρα. Τί μεσολάβησε όλο αυτό το διάστημα;

Δυο φανταρικά, δυο μετακομίσεις, μια απόλυση, μια παραίτηση, ένας χρόνος σε κλινική αποτοξίνωσης πορνό και μερικά live. Το θετικό είναι ότι αποκτήσαμε εμπειρίες για νέο cd.

-Τι feedback είχατε πάρει από την προηγούμενη δουλειά, ανταποκρίθηκε ο κόσμος;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε το κάναμε καθαρά για την πλάκα μας και εντυπωσιαστήκαμε από την απήχηση που είχε στον κόσμο.

-Ερχόμαστε στο σήμερα με νέο cd και τίτλο «Τούμπα λίμπρε». Σας εκφράζει το μότο -ρετσίνα κόλα και γάμησέ τα όλα και γενικά αυτός ο τρόπος ζωής;

Μας εκφράζει, δεν μας εκφράζει… είναι ο μόνος τρόπος για να μην πάθεις κατάθλιψη και αυτοκτονήσεις, σ’ αυτή τη χώρα.

-Πόσο εύκολο είναι κανείς σήμερα να μπει στην διαδικασία να «κόψει» cd ή βινύλιο; Αξίζει να το επιχειρήσεις με δεδομένο ότι βρίσκεις τα πάντα στο ίντερνετ;

Δεν αξίζει, αλλά είμαστε λίγο μαζόχες. Να φανταστείς πήραμε και δανεικά για να το κάνουμε.

-Οι στίχοι σας είναι καυστικοί και ταυτόχρονα χαβαλετζίδικοι. Γιατί επιλέξατε αυτό τον τρόπο γραφής και από πού είστε επηρεασμένοι;

Βαρεθήκαμε αυτή τη σοβαροφάνεια και την ηθικολογία. Όπως είμαστε σαν παρέα (γιατί πρώτα είμαστε παρέα και μετά μπάντα) αποφασίσαμε να είναι και τα τραγούδια μας. Οπότε είμαστε επηρεασμένοι από εμάς.

-Που επιλέγουν οι Homo Σάπιοι να κινηθούν συναυλιακά; Παίζουν και εκτός έδρας;

Οι Homo Σάπιοι παίζουν όπου μπορούν να περάσουν καλά και να κάνουν και τον κόσμο να περάσει καλά. Τα εκτός έδρας είναι τα καλύτερά μας.

-Κάντο μόνος σου ή με παρέα; Μπορεί η ανεξάρτητη μουσική να μπει σε καλούπια;

Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα έλεγε η γιαγιά μου. Η ανεξάρτητη μουσική όταν μπαίνει σε καλούπια παύει να είναι ανεξάρτητη,

-Μουσικές επιρροές;

Πάολα, Παντέλος, Βέρτης, έχουμε έναν ψαγμένο που ακούει Τερλέγκα και έναν που ακούει από αυτά τα ξένα τα ροκ που είναι σε κασέτες.

-Έχετε επαφές και συνεργασίες με άλλα συγκροτήματα της underground σκηνής;

Ναι! Τα φιλιά μας στους Σάτυρους, στους God Desire και στις Άδειες Μέρες.

-Υπάρχει κοινό που υποστηρίζει αυτές τις μουσικές και γενικά ραδιόφωνα, sites;

Έχουμε και εμείς το κοινό μας, τώρα τι άτομα είναι αυτά μην ρωτάς. Τα ραδιόφωνα και τα sites αν δεν τα ψάξεις δύσκολα να ασχοληθούν με τύπους σαν και εμάς. Με λίγες εξαιρέσεις όπως είστε και εσείς που είστε και γαμώ.

-Που αποσκοπείτε σαν συγκρότημα και τι προοπτικές έχετε; Χαβαλέ, δόξα, χρήμα!

Χαβαλέ, να περνάμε καλά μωρέ. Τώρα αν καταφέρναμε να ξεχρεώσουμε και το cd καλά θα ήτανε.

-Τι άλλο σας εκφράζει εκτός από τη μουσική;

Η πολιτική! Στις επόμενες εκλογές θα κατέβουμε σαν κόμμα Homo Σάπιοι. Nα τα κάνουμε χειρότερα από ότι είναι θα είναι δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε!

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η παρουσίαση του νέου μας CD την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο 8ball, κι από κει και πέρα ό,τι άλλο προκύψει. Με την ευκαιρία, να πούμε πως εδώ και λίγο καιρό έχουμε καινούριο μέλος. Μετά από μαραθώνια οντισιόν με αυστηρότατα κριτήρια ανωμαλίας, καλωσορίσαμε στην σάπια οικογένειά μας τον Στέλ Τσιν Τσον, σαν δεύτερη κιθάρα.

https://www.facebook.com/ougabouga.rock