Την συνέντευξη έδωσε ο Γιάννης Σιδεράκης, τραγουδιστής των Ghostdance στον Γιώργο από το Undergroundskini blog για λογαριασμό του Rockap.

Θα ήθελα να μου δώσεις μια σύντομη ιστορία των GHOSTDANCE THE BAND.

Ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο, με την ελπίδα να τα περάσουμε καλά και να εκφραστούμε, πράγμα, που ευτυχώς το έχουμε καταφέρει και με το παραπάνω. Εκτός από μπάντα τελικά, γίναμε παρέα, κολλητοί, οικογένεια. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τα περισσότερα συγκροτήματα, είναι ότι ξεκινήσαμε από την πρώτη κιόλας πρόβα να δουλεύουμε δικά μας κομμάτια. Δεν μπήκαμε στο “τριπάκι” να βγάλουμε μερικές διασκευές και να κάνουμε live, μείναμε στο προβάδικο μήνες, ετοιμάσαμε την δουλειά μας, την ηχογραφήσαμε και μετά αρχίσαμε να ψαχνόμαστε για συναυλίες. Αφού να σκεφτείς η πρώτη μας εμφάνιση σχεδόν έγινε ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του cd. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο ότι όλοι είμαστε έμπειροι μουσικοί και προερχόμαστε από μπάντες που η κάθε μία έχει γράψει την δική της μεγάλη ή μικρή ιστορία, οπότε ήταν σχετικά εύκολο να βρούμε το στυλ μας, να δέσουμε και να είμαστε έτοιμοι, για μεγάλα live, που τελικά όπως φαίνεται είναι και το μεγάλο μας όπλο! Βέβαια, η προσπάθεια συνεχίζεται. Προσπαθούμε κάθε ημέρα που περνάει να την εκμεταλλευόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι!

Πως θα ήθελες να αποκαλούν αυτό που παίζετε ;

Αυτό είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί! Λέμε όταν μας ρωτάνε ότι παίζουμε hard rock, που σίγουρα μας αντιπροσωπεύει, σαν έννοια, αλλά όλοι όταν το ακούνε το μυαλό τους πηγαίνει σε μπάντες τις δεκαετίας του 80, που η μουσική μας έχει μικρή σχέση με αυτό το είδος, χωρίς να είναι εντελώς ξένα βέβαια. Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του ακούσματα, τις δικές του αγάπες και αυτό φαίνεται στην μουσική μας. Άλλες ώρες σου θυμίζει metal, άλλες southern, άλλες κλασικό ροκ, άλλες blues. Δεν υπάρχει “καλούπι” που να έχουμε μπει και γι’αυτόν τον λόγο νομίζω ότι ξεχωρίζουμε. Δεν σκεφτήκαμε, δεν καθίσαμε κάτω για να αποφασίσουμε τι είδος μουσικής θα παίξουμε. Ανακατεύτηκαν όλα αυτά μαζί και βγήκε ένα “χαρμάνι”, θέλω να ελπίζω και απ’ότι βλέπω από τις αντιδράσεις του κόσμου πετυχημένο. Τώρα αν πρέπει να του δώσω οπωσδήποτε μια ονομασία, θα αυτοσχεδίαζα και θα έλεγα, ότι παίζουμε αλήτικο rock, rock του δρόμου, της ελευθερίας, του πάρτι και της κρύας μπύρας…χαχαχα! Σίγουρα αυτό μας εκφράζει και μπορεί να δώσει σε όποιον δεν μας έχει ακούσει μια ιδέα!

Από που εμπνέεστε τους στίχους σας ;

Ο στίχος είναι βγαλμένος μέσα από βιώματα, εικόνες και καθημερινές σκέψεις. Άλλα τραγούδια μιλάνε για την ελευθερία, άλλα για αναμνήσεις, άλλα για φίλους, άλλα για το κουράγιο που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Γενικά, δεν παίζουμε με τις λέξεις, το κάθε τραγούδι λέει μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος. Τώρα η έμπνευση…. Είναι περίεργο πράγμα, σε βρίσκει μόνη της αναπάντεχα, δεν την βρίσκεις, όσο και να την ψάχνεις. Έρχεται και φεύγει…είναι μεγάλη αλήτισσα!

Έχετε κυκλοφορήσει την δουλειά με τίτλο ”Little Man”, υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό ;

Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, και δεν μιλάω για φίλους και γνωστούς, συντοπίτες, που θα το άκουγαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το ανακάλυψαν και το αγάπησαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Εκεί βέβαια, πρέπει να ευχαριστήσουμε και το διαδίκτυο, που χάρη σε αυτό, η μουσική μας, έφυγε-ταξίδεψε γρήγορα και μακριά. Δεχόμαστε μηνύματα κάθε ημέρα από παντού και τα σχόλια είναι πολύ κολακευτικά. Πολύ όμορφο πράγμα να εκτιμούν την δουλειά σου, μας δίνει μεγάλη δύναμη!

Η έδρα σας είναι η Άρτα, πως είναι η σκηνή εκεί ;

Η Άρτα έχει μια καταπληκτική ροκ σκηνή με την ευρεία έννοια του όρου. Αν και είναι μια μικρή πόλη, έχει παραδοσιακά βγάλει συγκροτήματα και καλλιτέχνες πραγματικά αξιόλογους. Έτσι και σήμερα, έχει πολλά σχήματα, που στέκονται επάξια παντού, δεν θα πω ονόματα, γιατί κάποιον θα ξεχάσω και δεν το θέλω. Το θέμα όμως είναι ότι η Αρτινή ροκ σκηνή, είναι παντοδύναμη και ζωντανή. Τραβάνε κάποιοι μπροστά και από πίσω έρχονται άλλοι…ροκ φυτώριο σου λέω, ροκομάνα, όπως την λέμε εμείς!

Όσο αφορά το μέλλον της μπάντας, τι υπάρχει στα σκαριά ;

Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ηχογραφούμε τον δεύτερό μας δίσκο, που θα κυκλοφορήσει να είμαστε καλά το καλοκαίρι που μας έρχεται με δώδεκα καινούργια κομμάτια. Υπάρχουν πολλές ιδέες και δουλεύουμε πραγματικά σκληρά, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι δυναμίτης, μιας και πλέον έχουμε βρει αρκετά καλά τα πατήματά μας και το στυλ μας. Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και λειτουργούμε σαν γροθιά. Από εκεί και πέρα live, live και πάλι live…έχουμε ήδη κλείσει αρκετά ανά την Ελλάδα και περιμένουμε και άλλα, άλλωστε η πεμπτουσία της ροκ μουσικής και εκεί που ξεχωρίζουν ή καταστρέφονται οι μπάντες είναι το “σανίδι”! Μόνο το stage λέει την αλήθεια. Το stage και ο κόσμος, από κάτω, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες…

Κάνε μια ευχή για το τέλος της συνέντευξης.

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για όλους μας. Να έχουμε τη δύναμη να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας ψηλά και να μην σκύψουμε το κεφάλι, όσο και αν ζοριστούμε. Ελπίζω να ροκάρουμε να γουστάρουμε και η Ελληνική ροκ σκηνή να δυναμώσει, να θεριέψει και να φτάσει εκεί που της αξίζει. Θέλω όλοι όσοι εμπλέκονται με την σκληρή μουσική σε αυτόν τον τόπο, συγκροτήματα, παραγωγοί, δημοσιογράφοι και οποιοσδήποτε άλλος, να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και τις μικροπρέπειες και να λειτουργήσουν σαν μια μεγάλη οικογένεια, για το καλό όλων μας…

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και για την ευκαιρία που μας δώσατε να μιλήσουμε για την δουλειά μας στους αναγνώστες σας…Keep on rocking dudes!!!!!

Εγώ ευχαριστώ φίλε Γιάννη, εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια.

https://www.facebook.com/GHOSTDANCE.TheBand