Μιλήσαμε με μία πολλά υποσχόμενη μπάντα που κινείται στο χώρο του συμφωνικού-ατμοσφαιρικού power, τους Fallen Arise. Ωστόσο, αφότου δόθηκε αυτή η συνέντευξη υπήρξαν αλλαγές στο line up του συγκροτήματος. Η αποχώρηση της  Evelyn, και η προσθήκη της νέας πλέον γυναικείας φωνής του συγκροτήματος, της Milagros είναι πραγματικότητα. Ας δούμε τι μας είπαν…

Του Νίκου Λιανίδη

Γειά σας παίδες! Πείτε λίγα λόγια στους αναγνώστες μας για τους Fallen Arise…

Οι Fallen Arise δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Κώστα. Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος, αυτή τη στιγμή οι Fallen Arise αποτελούνται από την Έβελυν στα γυναικεία φωνητικά, το Γιάννη στα αντρικά φωνητικά, τον Κώστα στα πλήκτρα, το Φραγκίσκο στην κιθάρα, τη Μαρία στο μπάσο και τον Θάνο στα τύμπανα.
Το συγκρότημα έχει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στο δυναμικό του, με σημαντικότερες αυτή με τους Xandria και τη συμμετοχή τους στο 3ο Golden Apple Festival.

Περιγράψτε μας εν ολίγοις τί θα ακούσει κάποιος στο “Eternal” EP σας…

Η μουσική των Fallen Arise κινείται στο χώρο του συμφωνικού ατμοσφαιρικού metal και χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία πλήκτρων, τη συνένωση λυρικών φωνητικών, καθώς και τις εναλλαγές γρήγορων και αργών ρυθμών.
Το “Eternal” αποτελείται από 4 κομμάτια. Το EP ξεκινάει με το Intro, το οποίο προετοιμάζει τον ακροατή κατάλληλα για το My Fall που ακολουθεί, μια από τις πρώτες συνθέσεις της μπάντας και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια του είδους. Επόμενο είναι το Eternal Sins, ένα εντόνα μυστηριώδες κομμάτι, με επιβλητικές κιθάρες, σκοτεινά πλήκτρα και δυναμικά φωνητικά. Ακολουθεί το Never Forget Me, μια μπαλλάντα αποκλειστικά με πιάνο και γυναικεία φωνητικά. Το ΕΡ καταλήγει με το Heaven’s Away, μια σύνθεση με γρήγορο, εναλασσόμενο ρυθμό και μελωδικό chorus.

Τι σας επηρρεάζει μουσικά;

Κάθε μέλος του συγκροτήματος έχει διαφορετικά ακούσματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το συγκερασμό των προτιμήσεων του καθενός σε κάθε συνθετικό τομέα, από τη μελωδία και τους στίχους ως τις φωνητικές γραμμές και το ρυθμό των drums. Στη μουσική, πλέον, δεν υπάρχει παρθενογέννεση, οπότε είναι αναμενόμενο τα κομμάτια των Fallen Arise να θυμίζουν κάποια άλλα, ίσως καλύτερα, που έχουν γραφτει πριν από αυτά. Σίγουρα κάθε κομμάτι εκφράζει και την ψυχική κατάσταση του συνθέτη τη δεδομένη στιγμή, όλα τα μέλη, όμως, βάζουν το λιθαράκι τους για την ολοκλήρωσή του. Είναι στη διακριτική κρίση του κοινού να αφεθεί ακούγοντας το ΕΡ και να ταξιδέψει με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το στιχουργικό σας μέρος;

Όπως προαναφέρθηκε, κάθε μέλος του συγκροτήματος είναι διαφορετικό, άρα και κάθε κομμάτι μοναδικό. Άλλες συνθέσεις μιλάνε για συναισθήματα απλών καθημερινών ανθρώπων, ενώ πολλές έχουν αντλήσει ιδέες τόσο από την ελληνική όσο και την ξένη μυθολογία και λογοτεχνία. Σφαιρική εικόνα τόσο των στίχων όσο και της μουσικής, όμως, θα αποκτηθεί μετά την ακρόαση του δίσκου.

Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος, βρίσκεται η ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, η οποία θα γίνει στο Deva Sound Studio, καθώς και η διεξαγωγή συναυλιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την προώθησή του.
O δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2012.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνατε περισσότερο απ’ όλα όσον αφορά την band; (πχ lives,tours κλπ)

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διεξαχθούν όσο περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις είναι δυνατόν ώστε να γίνει γνωστός ο δίσκος τόσο στο ελληνικό όσο και στο ξένο κοινό. Από εκεί και πέρα, θα θέλαμε να συνάψουμε μια αξιόλογη συνεργασία με μια εταιρία και να συμμετάσχουμε σε διεθνή festival.

Πείτε μας λίγα λόγια για την κατάσταση στην ελληνική metal σκηνή…

Νίκο αν κάτι έχει διαμορφώσει την ελληνική σκηνή σήμερα, είναι όλοι εκείνοι που την στηρίζουν και την υποστήριζουν (οι μισοί με λάθος τρόπο και οι άλλοι μισοί απλά δηλώνουν οτι το κάνουν), οπότε πριν σου χαρακτηρίσω την metal σκηνή θα σου χαρακτηρίσω τους metal μουσικούς της, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι (σε μεγάλο βαθμό) αλλά ταυτόχρονα απείθαρχοι (σε επίσης μεγάλο βαθμά). Αντιλαμβάνονται την μουσική με χιλιές δύο μη μουσικές έννοιες, σαν αγώνα δρόμου (νικητής είναι αυτός που θα παίξει πιο γρήγορα), δεν υπάρχει καμμία αλληλοβοήθεια απο κανέναν για κανέναν (είμαστε τόσο λίγοι και ταυτόχρονα τόσο άγνωστοι μεταξύ μας), προβάλουμε παντα μπροστά το μεγάλο ”εγώ” μας, σχολιάζουμε πάντα αρνητικά και ποτέ θετικά (και αυτό οχι γιατί ειναι η πραγματική μας γνώμη, απλά επειδή τις περισσοτερές φορές δεν γουστάρουμε τον άλλο) και άλλα πολλά που θα μπορούσα να αναφέρω. Και φυσικά μερίδιο σε αυτήν την συμφορά έχουν και οι promoters όλης της χώρας για την ανύπαρκτη βοήθεια προς οτιδήποτε ”ντόπιο”, έτσι επειδή ειναι ντόπιο και ντόπιο=σάπιο!!! Και αν εχω άδικο, τότε ας μου απαντήσει κάποιος γιατι το 80% των συναλιών που γίνονται εδώ, περιλαμβάνουν μπάντες που εδώ και χρόνια δεν έχουν τίποτα καινούργιο να προσφέρουν; Και αν η απάντηση σας είναι ”Γιατί δεν υπάρχουν άλλες μπάντες!!”, η δική μου είναι οτι ”μάλλον χρειάζεστε ξεσκόνισμα μυαλού”!! Οπότε τώρα μπορείς να καταλάβεις Νίκο το πως έχει η ελληνική σκηνή και ”χάρη” σε ποιους έχει όλα αυτά που έχει

Γιατί κανείς (ραδιόφωνα,webzines, μαγαζιά, ακροατές) δεν ασχολείται με τις ελληνικές μπάντες;

Πιστεύουμε ότι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στο χώρο όσον αφορά τα media που προβάλλουν το metal στην Ελλάδα είναι λανθασμένη. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η πεποίθηση ότι τα media πρέπει να ασχοληθούν με τις μπάντες, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχουν πολλά άτομα στον εν λόγω χώρο που προσπαθούν να προωθήσουν ελληνικές μπάντες, εντούτοις υπάρχει μια απαξίωση για κάθε τι ελληνικό και μια αβάσιμη εμπιστοσύνη σε κάθε τι ξενόφερτο.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας ευχηθώ τα καλύτερα (εδώ μπορείτε να πείτε ότι θέλετε,σε αναγνωστες κλπ)

Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Νίκο για αυτή τη συνέντευξη. Όσο για τους αναγνώστες, θα θέλαμε να συνεχίσουν να είναι δεκτικοί σε νέα ακούσματα.

http://www.myspace.com/fallenariseofficial