Μια μικρή αλλά περιεκτική κουβέντα με τον Βάνια (κιθάρα και φωνητικά) των EdxKemper. Grind your f****** head που είπαν και οι Phobia.

Συνέντευξη στον Ν.Λ.

 

 – Γεια σου Βάνια! Τι σημαίνει EdxKemper και ποιοι είστε;

Καλησπέρα! Ο Edmund Kemper είναι ένας Αμερικανός Serial Killer που έγινε γνωστός στα 70s για δολοφονίες αρκετών γυναικών, καθώς και της οικογένειάς του. Ο Σωτήρης (φωνή) διαβάζει και ασχολείται αρκετά για τέτοιου τύπου θέματα και πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα αυτού για την μπάντα καθώς είχε πολύ ενδιαφέρον background. Σαν συγκρότημα είχαμε ξεκινήσει με το όνομα JxFxC (Jesus Fucking Christ) το 2013, 3-piece τότε , Εγώ με τον Σωτήρη και τον Νόντα των Carnal Redemption στα drums. Με αυτό το Lineup ηχογραφήσαμε ένα εντελώς ωμό demo το οποίο βγάλαμε σε κασέτα λίγο μετά την κυκλοφορία του EP. Όλα ανάποδα. Έπειτα πέρασε μια φάση όπου ήμασταν 5-piece με 2 μέλη από τους Grassroll (Bill κιθάρα και Πάνος μπάσο), ώσπου καταλήξαμε με μπασίστα των Λάμπρο (drums στους Jagernaut) να μπούμε για να γράψουμε το “Cut Her Head And Love Her”, τον Μάρτη του 2015. Το EP κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά από την Symbol Of Domination. Μετά τις ηχογραφήσεις ο Νόντας δυστυχώς έφυγε για να δουλέψει στο εξωτερικό, και μείναμε στην αδράνεια ως τον περασμένο χειμώνα που καταλήξαμε στο τωρινό lineup με τον Μιχάλη (drums στους Hedvika) και τον Σπύρο στο μπάσο (Φωνή στους Jagernaut).

Πως θα περιέγραφες τη μουσική σας σε κάποιον που δεν γνωρίζει από ακραίο ήχο;

Σαν κάτι με το οποίο δε χρειάζεται να έρθεις σε επαφή, χαχαχα. Γρήγορα κομμάτια, μεγάλες ταχύτητες, περίεργα φωνητικά και ξεσπάσματα. Μια μουσική που επιτίθεται σε όσα μισούμε.

Ποιες μπάντες και ποια χαρακτηριστικά της extreme σκηνής επηρεάζουν τη μουσική σας;

Επηρεαζόμαστε από μπάντες που κάθε λεπτό της μουσικής τους είναι στεγνό και ωμό ξέσπασμα, διότι αυτό νιώθουμε πως παίζουμε και εμείς οι ίδιοι. Έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζεται. Μπάντες άπειρες μπορώ να σου πω, που να μας επηρέασαν, παικτικά όμως θα ‘λεγα Insect Warfare, Discordance Axis, παλιοί Rotten Sound, άπαντα των Warsore, Terrorizer κ.α. Από καταστάσεις δεν μας επηρεάζει κάτι συγκεκριμένο. Συναντιόμαστε 2 φορές τη βδομάδα στο υπόγειο μας, πίνουμε και κάνουμε βαθιά ψυχανάλυση, ξεσπάμε και ξερνάμε τα όσα μας τρώνε βασανίζοντας τα όργανα μας. Αγνά πράγματα.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας και τι σας επηρεάζει σε αυτό;

Οι στίχοι μας εκθειάζουν τις σκέψεις του ανθρώπου στην πιο ωμή του μορφή, οι πιο ακραίες σκέψεις που μπορεί να κάνει ο νους, και τα τελευταία βήματα πριν την έκρηξη, το ξέσπασμα, το μίσος και τον απόλυτο μηδενισμό των πάντων. Όλα αυτά κρυμμένα πίσω από το πρόσωπο του Edmund Kemper, του οποίου τις σκέψεις και τις πράξεις βγάλαμε προς τα έξω ως βιτρίνα για τα όσα σου ανέφερα παραπάνω.

14114010_1656573554660781_543138215_o
Λίγα λόγια για το Greek Death/Grind Fest που συμμετείχατε φέτος…

Το GDGS Fest πραγματοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια στην Θεσσαλονίκη το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας. Κάθε χρόνο έχουμε την ευκαιρία να δούμε 12 εγχώριες μπάντες του ακραίου ήχου, να πιούμε, να παρτάρουμε και να γνωριστούμε, και όλα αυτά χάρη στοn μαν που κρύβεται από πίσω, τον Γιάννη, ο οποίος κάθε χρόνο φροντίζει να κυλήσουν όλα σωστά και οργανωμένα σχεδόν μόνος του, και τον ευχαριστούμε για αυτό. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε και εμείς και για κάποιο λόγο παίξαμε 2 φορές. Μια κανονική, και μια ξεφτιλισμένη με ένα σωρό φίλους πάνω στη σκηνή, στο κλείσιμο του 2ημερου. Ήταν τρομερή εμπειρία στο σύνολο της. Βρεθήκαμε ξημερώματα χαμένοι έξω από τη Θεσσαλονίκη να τσακωνόμαστε μεθυσμένοι και μετά κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα. Στιγμές τρομερές.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη σας κυκλοφορία;

Ο κόσμος έδειξε να συμπαθεί το EP, έμπρακτα και μη. Είχαμε αρκετά reviews και feedback, κυρίως από το εξωτερικό. Overall κύλησε ωραία. Στα live είχαμε πολύ στήριξη από το κοινό και μας πλησίασαν αρκετά άτομα. Δώσαμε πάρα πολλές κόπιες, κυρίως χέρι-χέρι, πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να μιλήσεις με τους ανθρώπους που γουστάρουν αυτό που παίζεις, καθώς και την όλη φάση του grind, σε μια χώρα που δεν είναι τόσο οικείο σαν είδος ακόμα.

Tι έχετε κανονισμένο για μετά το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι μας φέρθηκε άσχημα διότι δουλεύαμε αρκετές ώρες οι περισσότεροι. Οι πρόβες λιγόστεψαν αλλά αφοσιωθήκαμε στο να δουλέψουμε το νέο μας υλικό, το οποίο βρισκόμαστε σε φάση τελειοποίησης. Στα άμεσα πλάνα μας είναι να μπούμε να ηχογραφήσουμε για πρώτη φορά με το τωρινό lineup ένα 7ρι split με μια εγχώρια υπερμπαντάρα, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Θαρρούμε πως η εξέλιξη σε αυτό που παίζουμε ήταν κάτι το οποίο θα ερχόταν σίγουρα, έτσι το νέο υλικό διαφέρει 100% με το EP. Πολύ πιο γρήγορα κομμάτια, πιο τσιτωμένες φωνές και εντελώς διαφορετικές δονήσεις. Έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό το ότι προστέθηκε ο Μιχάλης στα τύμπανα και ο Σπύρος στο μπάσο. Από πλευράς εμφανίσεων δεν έχουμε κανονισμένο κάτι. Έχει προτεραιότητα η κυκλοφορία.

14089570_1656573207994149_1232813992_n
Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι μέλη σας παίζουν και σε άλλες μπάντες! Πείτε μας λίγα λόγια!

Ο Σωτήρης είναι τραγουδιστής στους Teknokrater και στους Fuckfucknono μαζί με ‘μένα, με τον οποίο παλιότερα είχαμε τους Uragiri, Schistosomiasis, κ.α. Ο Σπύρος είναι τραγουδιστής των Jagernaut και παλιότερα υπήρξε μπασίστας των Karhozat οι οποίοι είναι το καλύτερο crust σχήμα της χώρας άνετα. Επίσης είναι μαζί με τον Λάμπρο πίσω από Whywhowhat & Jagernaut, και μαζί με τον Μιχάλη, εμένα και τον Βασίλη των Hedvika τρέχουν μια powerviolence μπάντα ονόματι Συντρίμμια.

Ευχαριστώ πολύ! Κλείσε όπως θέλετε!

Grindcore is the most important meal of the day!

 

https://www.facebook.com/edxkemper

https://edxkemper.bandcamp.com/