distoΣυνέντευξη στον Γιώργο από το Undergroundskini blog για λογαριασμό του Rockap.

Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό του group.

Οι Distorted Force ξεκίνησαν το 2005, αλλά ουσιαστικά πήραν μπρος το 2008. Αλλάξαμε κάποια (πολλά) μέλη και το 2010 ηχογραφήσαμε ένα demo με τίτλο “Distorted Force”. Ένα χρόνο αργότερα, το πρώτο μας EP “A Dead Man’s Dream”. Στη συνέχεια αλλάξαμε φωνητικά και μπάσο και γράψαμε ένα δεύτερο EP επονομαζόμενο “Depersonalization” (2011). Στις αρχές του 2013 ήρθε επιτέλους το πρώτο full-length album “Fields in Desolation”. Αυτό τον καιρό δουλεύουμε το δεύτερο album “Taken by Force”, πέμπτη δουλειά μας συνολικά.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;

Στην αρχή είχαμε πιο rock επιρροές. Κάπου το 2008 με 2009 αρχίσαμε να το γυρνάμε προς το κλασσικό heavy των Iced Earth και των Maiden αλλά στη συνέχεια και σταδιακά φτάσαμε σε πιο progressive μονοπάτια σίγουρα επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Dream Theater, Fates Warning, Savatage, και συν ίσως κάποιες πιο atmospheric-doom επιρροές τύπου Anathema.

Τι σας εμπνέει στιχουργικά;

Στιχουργικά μας αρέσουν πολύ οι concept θεματολογίες με ατμόσφαιρες εμπνευσμένες από βιβλία του Lovecraft, τη Μαύρη Βίβλο, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Καμία σχέση παρόλα αυτά με christian ή pagan metal, κάθε άλλο. Από το Dead Man’s Dream κι έπειτα, ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο storyline, με κάθε νέα μας δουλειά να είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στο ίδιο βιβλίο.

Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε την νέα σας δουλειά με τίτλο Fields in Desolation, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;

Ήταν live ηχογράφηση, οπότε καταλαβαίνεις πως το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι τέλειο. Από την άλλη η live ηχογράφηση έχει άλλα καλά. Είναι πιο honest, ότι θα ακούσεις live είναι αυτό που θα ακούσεις και στο δίσκο. Επίσης ακριβώς λόγω του live χαρακτήρα της, το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο “on time” και ξύλινο αλλά έχει μια “old school αλητεία”. Φυσικά η οικονομική διαφορά που θα υπήρχε σε ενδεχόμενο επιλογής studio ηχογράφησης θα ήταν τεράστια. Σε αντίθεση με το budget μας. Οπότε κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα μέσα που έχουμε. Ναι, μπορώ να πω πως είμαστε όλοι αρκετά ικανοποιημένοι. Είναι ότι καλύτερο έχουμε γράψει μέχρι στιγμής.

Η ανταπόκριση του κοινού στο δίσκο ποια είναι έως τώρα;

Κανένας δεν περίμενε πως η νέα δουλειά θα έχει τρομερή απήχηση γιατί δεν θέλουμε να παίξουμε το στυλ της μουσικής που συνήθως το κάνει αυτό. Παρόλα αυτά, είχαμε την μεγαλύτερη ανταπόκριση σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει στο παρελθόν.

Κάτι άλλο, ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή των DISTORTED FORCE;

Μια στιγμή δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από μας σίγουρα. Κάποια από τα highlights πάντως ήταν τα δύο live στην Κύπρο, η στιγμή οπού πήραμε το “FID” στα χέρια μας και ακούσαμε το αποτέλεσμα κόπων μηνών, και διάφορα after show parties αρκετά αξιομνημόνευτα.

Το μέλλον τι λέει για το σχήμα;

Ετοιμάζουμε ένα live στο 8ball στις 17 Νοέμβρη και παράλληλα δουλεύουμε το νέο album “Taken by Force” που αναμένεται να κυκλοφορήσει ιντερνετικά τους πρώτους μήνες του 2014.

Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;

Φυσικά, μπάντες όπως οι Bedlam, οι Mexixocaine και οι The Crimson Vibes (ex-Rewind) είναι πολλά υποσχόμενες και από τα αγαπημένα μας ελληνικά σχήματα.

Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;

Για να κλείσουμε τη συνέντευξη θα θέλαμε σαν μπάντα να πούμε ένα ευχαριστώ στο undergroundskini.
Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας μέσω του “Fields in Desolation” και όσους συνεχίζουν να μας στηρίζουν με την παρουσία τους στα live.
Prog On ! Να ΄στε καλά παίδες.

Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Βρείτε τους στο facebook: https://www.facebook.com/DistortedForce