Του Νίκου Λιανίδη

Όσον αφορά τη μουσική ο Βόλος είναι από τις λίγες επαρχιακές πόλεις με παράδοση στο metal και στο hardcore. Χρόνια τώρα παράγει μουσική και μπάντες, στήνει shows και γενικώς υποστηρίζει με κάθε τρόπο αυτή τη φάση. Με δύο EP στο ενεργητικό τους και με μπόλικα shows δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ξένης αλλά και της ελληνικής ακραίας σκηνής οι Against The Society έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο χώρο. Μιλήσαμε με τον Γιώργο (φωνή) και τον Φώτη (κιθάρα), ας δούμε τι μας είπαν :

– Γεια σας παίδες! Πως είστε καταρχήν;

Καλησπέρα!!! Όλα καλά και ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!!!

– Κυκλοφορήσατε το δεύτερο σας EP. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την κυκλοφορία.

Φώτης: Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις τον περασμένο Σεπτέμβρη και γύρω στα τέλη Νοέμβρη ήταν έτοιμο…Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα BPM Studios στο Βόλο με τη βοήθεια του Δημήτρη Πολίτη (Rafferty Rules)!! Το artwork επιμελήθηκε για άλλη μια φορά ο John (Remedy Art Design) που κατά τη γνώμη μας έκανε καταπληκτική δουλειά το παλικάρι.

– Πως και αποφασίσατε να ξανακάνετε EP και όχι full length;

Φώτης: Λίγο πριν μπούμε στο studio μάθαμε ότι δύο μέλη της μπάντας ο Τρύφωνας (μπάσο) και ο Στέλιος (τύμπανα) θα έπρεπε να παρουσιαστούν στον κωλοστρατό και έτσι όπως καταλαβαίνεις δεν υπήρχε αρκετός χρόνος και χρήμα για μία ολοκληρωμένη δουλειά…Αποφασίσαμε να κάνουμε το δεύτερό μας EP!!! Σε λίγο καιρό που θα απολυθούν τα παιδιά θα ξεκινήσουμε διαδικασίες για το καινούργιο μας full length που πιστεύουμε να είναι έτοιμο το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς.

– Συγκριτικά με το Brainless People το Dignity είναι πιο hardcore. Εσείς πως το βλέπετε; Ήταν επιδίωξή ή σας βγήκε αυθόρμητα;

Φώτης: Βασικά μετά την κυκλοφορία του Brainless People έγιναν κάποιες αλλαγές στη μπάντα. Ανέλαβα εγώ την κιθάρα και το μπάσο ο Τρύφωνας, ο οποίος έδεσε κατευθείαν με την όλη φάση και από ‘κει και πέρα γουστάραμε και μας βγήκε αυθόρμητα το όλο σκηνικό!!!

– Τι κριτικές έχετε πάρει ως τώρα για το Dignity και τι περιμένετε από την κυκλοφορία του;

Φώτης: Πολύ καλές κριτικές από αρκετά webzines, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να το γουστάρει ο κόσμος, για να γουστάρουμε και εμείς ακόμα περισσότερο!!!

– Τι σας εμπνέει μουσικά και στιχουργικά;

Γιώργος: Στιχουργικά πρώτα: προσωπικά βιώματα, δυσκολίες στην κοινωνία, με νόημα, όχι απλά έτσι για να γράφονται ή για ανούσια πράγματα ή μόνο για πόζα. Η μουσική είναι για μένα προσωπικά από τις καλύτερες μορφές έκφρασης που μου έχουνε δοθεί και δεν θα σκόπευα να τη χαλάσω για άσκοπα και άχρηστα πράγματα…πάνω απ’ όλα φλώρους που το παίζουνε οι γαμάτοι είτε παίρνοντας τη μουσική σας battle για άλλα συγκροτήματα, είτε μου την «βλέπουν» με ένα support που θα κάνουν σε ένα ξένο συγκρότημα, μετά οι super rockstars και έχουν το κεφάλι στο Θεό. Από συγκροτήματα: από Throwdown, Terror, Nasty, Hatebreed μέχρι Brutal Death Slam μπάντες.

– Το hardcore ήταν πάντα στη «μόδα». Τι πιστεύετε για την ελληνική σκηνή; Έχει περιθώρια βελτίωσης;

Γιώργος: Δεν πιστεύω γενικώς πως το hardcore είναι στη μόδα, για μένα προσωπικά περισσότερο είναι το metalcore-deathcore ξέρεις, το φράντζα-σωλήνας style και κάνω μια super wow παραγωγή στο cd μου και θεϊκό myspace layout για τα πιπινάκια (γέλια)…Η μπάντα στα live φαίνεται και όχι στα CD’s. Η ελληνική σκηνή κατά τη δική μου άποψη τουλάχιστον, για τα επόμενα 6-7 χρόνια δεν νομίζω να βελτιωθεί.

– Ξεχωρίζετε κάποιες μπάντες;

Γιώργος: Χμμ…Ναι όπως Descending, Die Without, Psycorepaths, Eden Demise, Sceptic Flesh, Rotting Christ, Homo Iratus, Human Rejection, Inveracity, Overpain, Show Your Face, Eternal Hated και Firewind φίλε μου, ειδικά με τα τελευταία νέα τους Gus G. που πλέον είναι κιθαρίστας στον Ozzy. Άπειρος σεβασμός, διότι κατάφερε και έφτασε τον στόχο του και είναι πλέον υπερψηλά σαν μουσικός.

– Ποια θα είναι τα επόμενα σας βήματα;

Γιώργος: Τα επόμενα βήματα είναι τα live, review και συνεντεύξεις, ώστε να προωθήσουμε την καινούργια μας δουλειά…Θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα και άλλη μουσική διαφοροποίηση στη φάση με πιο nu-metal-hardcore στοιχεία, φάση εποχής αρχές 1999 με αρχές 2000. Επίσης μιλάμε με κανα δύο εταιρείες, αλλά θα δείξει η επόμενη full length δουλειά μας!

– Πείτε μου πως φαντάζεστε του Against The Society σε δέκα χρόνια από τώρα…

Φώτης: Με δουλειά και υπομονή πιστεύουμε και θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε!!!!!

– Τελειώνοντας τι έχετε να πείτε στους αναγνώστες του Rockap.gr ;

Τα μυαλά κάποιον Ελλήνων δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ακούμε κατά καιρούς πως «Α! Οι τάδε και οι τάδε κάνανε αυτό και αυτό.» Άντε να ξεκολλήσουν τα μυαλά επιτέλους! Αυτά τα συγκεκριμένα μυαλά δεν ξεκολλάνε επειδή οι τάδε θα κάνουνε το οτιδήποτε, μόνο και μόνο για ελάχιστη αναγνώριση. Ελάχιστα θα είναι τα συγκροτήματα που κάποια μέρα θα φτάσουν το στόχο τους και όλα αυτά επειδή θα ζούνε και θα αναπνέουν μόνο γι’ αυτό που κάνουνε και θα παλέψουνε γι’ αυτό ότι δυσκολία και να τους τύχει. Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Rockap.gr για τη συνέντευξη. Να είστε όλοι καλά, να προσέχετε και ευχαριστούμε για όλα!

www.myspace.com/againstthesociety