ACID DEATH 13Συνέντευξη στον Κώστα Π.

Σάββα καλώς ήρθες στο ROCKAP!

– Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

 

Νέος δίσκος που φέρει τον τίτλο ‘’Hall Of Mirrors’’Τι αντιπροσωπεύει; Μίλησε μου για την τελευταία σας δουλειά και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν.

– Είναι η προσπάθεια τεσσάρων ανθρώπων που λειτουργούν σαν μια ολοκληρωμένη ομάδα, προσφέροντας ο καθένας αυτο που μπορεί. Επισήμως είναι το 2ο album μετά την επιστροφή μας το 2011 και η 6η επίσημη κυκλοφορία. Δουλεύτηκε από το Δεκέμβρη του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, ηχογραφήθηκε από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 και κυκλοφόρησε 11 Σεπτέμβρη του 2015. Πίσω από αυτό album τώρα, εκτός από εμάς τους τέσσερις βρίσκονται και κάποιοι εκλεκτοί καλεσμένοι, άνθρωποι που τους ξέραμε και μας ήξεραν και η συμμετοχή τους υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο για εμάς, καθώς και ο άνθρωπος που μαζί με εμάς υλοποίησε την παραγωγή του σας co-producer. Μιλάμε για το Foti Benardo..

 

Υπάρχουν μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από τον τελευταίο σας δίσκο;

– Κοίταξε, στιχουργικά είμαστε σε συγκεκριμένο μοτίβο διαμέσω του οποίου ενίοτε “τρέχουν” και μηνύματα, είτε προσωπικά είτε κοινωνικά. Το δικό μας μοτίβο είναι ιστορίες καθημερινές, περασμένες από το πρίσμα του τρόμου ή του “αφύσικου” αν προτιμάς. Ο καθένας μπορεί να εκλάβει το ανάλογο μήνυμα με τον τρόπο που επιθυμεί.

 

Στο album έχουμε ένα σύνολο από καλλιτέχνες σαν guests,πώς προέκυψε όλη αυτή η συνεργασία;

– Ναι, ήταν χαρά μας να έχουμε τον Νίκο Μελισσουργό (Suicidal Angels) την Ηλιάνα Τσακιράκη (Enemy Of Reality), μαζί με τη Nadja V, τον Jon Soti (Floating Worlds) καθώς και το Μάνθο Στεργίου (Tardive Dyskinesia). Όπως σου προανέφερα όλα τα παιδιά ήταν από το φιλικό μας περιβάλλον, μουσικοί με τη δική τους πορεία, άνθρωποι που ήξεραν και εκτιμούσαν τη δουλειά μας. Η συμβολή τους ήταν στο επίπεδο που θα υπήρχε ένα ταιριαστό συμπλήρωμα στο αντίστοιχο κομμάτι, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η εικόνα του ή η μπάντα να δείχνει καφενείο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που πραγματικά θέλαμε και αντικατοπτρίζεται πλήρως στο Hall Of Mirrors στο σύνολό του.

ACID DEATH 16

Τι έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια;

– Πολλά, πάρα πολλά! Εξ αρχής οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον κόσμο που μετά από πολλά χρόνια έστρεψε το βλέμμα του στα εγχώρια σχήματα. Χρειάστηκε πολλή δουλειά και πολλή προσπάθεια από μέρος των Ελληνικών σχημάτων στο να πειστεί ο Έλληνας οπαδός ότι τα παιδιά της διπλανής πόρτας έχουν να του πουν και να του δείξουν πολλά. Από την άλλη, ο τρόπος προσέγγισης της μουσικής, τα μέσα προώθησης της αλλά και η εν γένει αντιμετώπιση στο τί είναι νέα κυκλοφορία βρίσκονται στο απόλυτο χάος… Η εξάπλωση του Internet κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βοήθησαν πολλούς νέους καλλιτέχνες να αναδειχτούν αλλά έκαναν και τον μουσικόφιλο να μη μπορεί πια να παρακολουθήσει, τουλάχιστον εύκολα, τα δρώμενα. Σίγουρα κάπου στο βάθος θα επέλθει η εκκαθάριση, έτσι γίνεται πάντα, αλλά μέχρι τότε ο δρόμος θα είναι ιδιαίτερα “δαιδαλώδης”…

 

Ποιό είναι το πρώτο σου live σαν θεατής;

– Ηταν το 1987 ένα live Ελληνικής μπάντας. Των RUST.

 

H oικονομική και πολιτική κρίση εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Είμαστε παρατηρητές μίας εποχής μεγάλων συγκρούσεων,ποιά είναι η δική σου άποψη;

– Εξαπλώνεται και θα εξαπλώνεται για πολλά χρόνια ακόμα. Αυτό βολεύει κάποιους… Στη δική μας περίπτωση το σχέδιο βέβαια ήταν καλά δουλεμένο από την αρχή… “Κάντε τους ηλίθιους και πάρτε τους τα όλα!”. Φτάσαμε να κοιτάμε αποσβολωμένοι τα γεγονότα γύρω μας και να μην είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον βουλιάζοντας απλά όλο και βαθύτερα στην κρίση. Αυτό που οι περισσότεροι ακόμα δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι η οικονομική πλευρά του πράγματος ήταν απλά η βιτρίνα, με την κοινωνική/αξιακή κρίση να είναι η βάση του παιχνιδιού. Δεν είμαι και από τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους, πιστεύω στην προκειμένη ότι πολύ δύσκολα θα φύγουμε από όλο αυτό…Μπορεί και να μη φύγουμε ποτέ…

 

Αφιερωσέ μου ένα στίχο από τον δίσκο που αγαπήσατε περισσότερο.

– Θα προτιμήσω να αφιερώσω ένα Ελληνικό τετράστιχο από το “Φλου” των Σπυριδούλα με τον Π. Σιδηρόπουλο…”Δώστε μας πνοή, στέγη και τροφή, μια ιδέα στεγανή που να μη μπάζει κρύο…”

 

Τέλος πες μου τα άμεσα σχέδια των ACID DEATH, υπάρχει κάποιο live ή φεστιβάλ;

– Ήδη έχει μπεί το μολύβι στο χαρτί για το επόμενο album, ενώ στο πολύ άμεσο μέλλον, μπορεί και στις επόμενες μέρες, ανακοινώνουμε και Ευρωπαική περιοδεία για το Δεκέμβρη του 2016.

 

www.aciddeath.net

www.facebook.com/aciddeathgr

www.youtube.com/aciddeathgr

www.reverbnation.com/aciddeathgr

www.twitter.com/aciddeathgr

www.myspace.com/aciddeathgr