Συνέντευξη στον Ηλία Μπαρλή

Μίλησε μας για την μπάντα, από πού είστε, τα μέλη που την απαρτίζουν και πότε «γεννηθήκατε» σαν συγκρότημα;

Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2011, εδώ στην Αθήνα. Ουσιαστικά η μπάντα αποτέλεσαι την επιθυμία μου να ξαναγράψω και να ηχογραφήσω μουσική μετά από χρόνια. Δεν υπήρχαν άλλα μόνιμα μέλη αρχικά αλλά πλέον είμαστε μία κανονική μπάντα. Κώστας Αναλυτής(φωνή, μπάσο), Μίλτος Εξακουστίδης (τύμπανα) και στις κιθάρες τα παιδιά από τους CROSS DENIED και IF, Πάνος Γκουρμπαλιώτης και Γιώργος Κονδύλης.

Πρώτο σας EP και πραγματικά κάνει αίσθηση στο χώρο του deathmetal. Ποια είναι η δική σας γνώμη και τι πιστεύετε ότι μπορεί να μας χαρίσει αυτό το EP;

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε! Είμαστε ευχαριστημένοι πλήρως, σίγουρα τώρα μπορεί να άλλαζα κάποια πράγματα αλλά την περίοδο που ηχογραφήθηκε και με βάση τις συνθήκες βγήκε όσο καλύτερο γινόταν. Τι μπορεί να χαρίσει? 15 λεπτά μουσικής που δημιουργήθηκε με μεγάλη αγάπη και όρεξη.

Ο χώρος του deathmetal είναι μεγάλος, ο ανταγωνισμός ακόμα μεγαλύτερος. Ποιο στοιχείο της μουσικής σας είναι αυτό που πιστεύετε ότι θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τα άλλα συγκροτήματα του είδους;

Σε όλο το χώρο του heavy metal η προσφορά είναι μεγάλη και η ζήτηση όχι ανάλογη, έτσι και στο death metal. Η αλήθεια είναι πάντως πως στον χώρο μας το 90% των συγκροτημάτων επιδίδονται σε brutal/grind/gore μονοπάτια, εμείς είμαστε πιο παραδοσιακοί, πιο old-school. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχωρίζουμε αλλά να σου πω και την αλήθεια, δεν μας ενδιαφέρει. Δεν θα αλλάξουμε εμείς τον μουσικό χάρτη, το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε τη μουσική που αγαπάμε όσο πιο καλά μπορούμε και αν αυτό αρέσει και σε 5-10 άτομα ακόμη καλύτερα.

Ποια είναι η σχέση σας με το μελωδικό death και υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να ενσωματώσετε τέτοια στοιχεία;

Μ αρέσει η μελωδία όταν δεν είναι gay! Λατρεύω μελωδίες όπως αυτές των DEATH, EDGE OF SANITY, BOLT THROWER αλλά δεν μπορώ αυτά που ακούγονται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στον χώρο. Μην περιμένετε ABYSSUS υλικό που θα μοιάζει σε ARCH ENEMY ή IN FLAMES πρόσφατους, λυπάμαι αλλά δεν…

Πες μας για την παραγωγή, πού έγινε και ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτή; Ποιος είχε την ιδέα για το artwork του δίσκου;

Η παραγωγή έγινε από τον Δημήτρη Δελή, πρώην κιθαρίστα των RAGING STORM & HANNIBAL ο οποίος είναι υπεύθυνος και για άλμπουμ των SPITFIRE, STRIKELIGHT, 1550, RELEASED ANGER κ.α. και θεωρώ πως έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Το artwork είναι δημιουργία του Μάνθου Στεργίου, τραγουδιστή των TARDIVE DYSKINESIA. Η ιδέα ήταν δική μου μιας και ήθελα κάτι να ταιριάζει με τον τίτλο, μία νεκροκεφαλή να εκφράσει τον θάνατο και μια κορώνα για την έννοια του μονάρχη και του βασιλείου. Ε, λοιπόν, ο Μάνθος πήρε την αρχική ιδέα και έκανε θαύματα! Εξαιρετικός!

Οι στίχοι σας τι πραγματεύονται;

Πόλεμο, Κοινωνικές και διαπροσωπικές καταστάσεις, μόλυνση περιβάλλοντος. Γίνονται τόσα πολλά γύρω μας και με τέτοια συχνότητα που η έμπνευση μοιραία είναι άφθονη. Δίνω μεγάλη σημασία στους στίχους και για μένα έχουν όση σημασία έχει και η μουσική.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και ποιες μπάντες έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση;

OBITUARY, BOLT THROWER, DEATH, παλιοί SIX FEET UNDER, SLAYER και γενικά ότι έχει να κάνει με παλιομοδίτικο death metal όπως παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις;

Είναι βασικό μέλημα μας και από Σεπτέβρη θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις και να παρουσιάσουμε και τα κομμάτια του επερχόμενου δίσκου μας, ο οποίος θα είναι έτοιμος το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πριν από το δίσκο θα βγει και ένα split-cd με φιλική μπάντα να προετοιμάσει το έδαφος.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ελπίζω σύντομα να έχω στα χέρια μου αλλά και στα αυτιά μου την πρώτη ολοκληρωμένη σας δουλειά.

Facebook Link

Hλιας Μπαρλης