Ο Μάνος Πατεράκης κιθαρίστας των 5 Sadows ,αφιερώνει λίγο από το χρόνο του, δίνοντας μια συνέντευξη στο Βασίλη Παπουτσή. Οι 5 Sadows κινούνται στο χώρο του Sentimetal , ένα είδος μουσικής σπάνιο για τα ελληνικά δρώμενα..

Πες μου λίγα λόγια για τους 5 Sadows, πως ξεκινήσατε;

Οι 5 Sadows ξεκίνησαν ως μία ιδέα του Greg το 2003 και τότε δημιουργήθηκαν. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα με έναν ήχο που να μην έχει ακουστεί τόσο πολύ στην Ελλάδα και ειδικά από Ελληνικά συγκροτήματα μέχρι τώρα.


Ας μιλήσουμε λίγο για τη δουλειά σας. Που επικεντρώνεστε περισσότερο στιχουργικά-μουσικά;

Στιχουργικά η μουσική μας επικεντρώνεται κυρίως σε συναισθήματα, φόβους και αλήθειες που πολλές φορές όλοι μας εθελοτυφλούμε και δεν θέλουμε να δούμε καθαρά. Όσον αφορά το μουσικό παράγοντα, εξαρτάται καθαρά από τη διάθεση που θέλουμε να έχει το οποιοδήποτε κομμάτι ανάλογα με τη θεματολογία του στίχου.

Όταν ετοιμάζατε τη δουλειά αυτή, πιστεύατε ότι θα έχετε απήχηση; Να σημειώσω  ότι οι πωλήσεις του δίσκου είναι σε ικανοποιητικό στάδιο.

Για τον εγχώριο ακροατή είχαμε κάποιους φόβους, για να πω την αλήθεια, αλλά είχαμε αρκετή αυτοπεποίθηση για αυτό που ετοιμάζαμε και πολύ πίστη στους εαυτούς μας ώστε να προσπαθήσουμε. Βεβαίως από Ελλάδα πάντα τα κακώς κείμενα είναι αναπόφευκτα, αλλά αυτό δε μας πτοεί καθόλου. Όσον αφορά τους ακροατές του εξωτερικού, τα σχόλια είναι υπέροχα και πολύ βοηθητικά ως προς την ψυχολογία μας!

Βλέπουμε γενικά διάφορα σχήματα να μη μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης δισκογραφικής στέγης, παρά να πουλάνε  το CD τους μέσω των γνωστών διαδικασιών. Πως και δεν ακολουθήσατε τον ίδιο δρόμο;
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το χρήμα νικά τα πάντα (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) και όσον να ‘χει, ο κόσμος αλλιώς βλέπει τη δουλειά μίας μπάντας με εταιρεία από πίσω για backup, και αλλιώς μία μπάντα μόνη και αβοήθητη. Έτσι κι εμείς καλώς ή κακώς προτιμήσαμε να έχουμε μία δισκογραφική στέγη γιατί σε περίπτωση που πέφτεις είναι καλύτερα να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος από πίσω να σε πιάσει.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες των 5 Sadows αυτή τη περίοδο; Τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Προς το παρόν, κάποιο live δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης του ήχου μας και στη δημιουργία ενός δεύτερου album το οποίο κατ’ εμάς είναι πολλά υποσχόμενο. Το νέο μας υλικό είναι πολύ πιο δυνατά κομμάτια, πιο ανεβαστικά, διατηρώντας πάντα τα σκοτεινά στοιχεία μας και επίσης σκοπεύουμε να δώσουμε παραπάνω metal αυτή τη φορά.

Σαν μουσικός τι θα συμβούλευες μια νέα μπάντα που επιθυμεί  να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική όπως εσύ;
Πάνω απ’ όλα να γράφει μουσική για τον εαυτό της, χωρίς σκέψη του τι θα αρέσει στον ακροατή και τι όχι. Δε λέω, τελικός κριτής είναι ο κόσμος αλλά δε θα κρίνει εκείνος τί θα παίξω. Για έναν μουσικό πιστεύω είναι σημαντικό να παίζει αυτό που γουστάρει και νιώθει. Από ‘κει και πέρα, όλα τα άλλα θα έρθουν φυσικά με τον καιρό και την πείρα.

Μάνο σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες, εύχομαι καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες για τους 5 Sadows. Κάποιο μήνυμα προς τους fan σας;

Πάνω απ’ όλα να είναι καλά. Να αγαπάνε, να ξέρουν ότι τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξη τους σε αυτό το δύσκολο όνειρο μας (για τις μέρες μας) και να είναι σίγουροι πως επιστρέφουμε σύντομα και πολύ δυναμικά και δεν θα τους απογοητεύσουμε!
www.myspace.com/5sadows