Την συνέντευξη πήρε ο Γιώργος από το Undergroundskini blog για λογαριασμό του Rockap.gr

Για κάποιον που δεν ξέρει το σχήμα δώστε μας ένα βιογραφικό σας.

Το μουσικό μας σχήμα ουσιαστικά είναι η παρέα μας. Από το 2003 όπου και συναντηθήκαμε ξεκινάει η φιλία μας που στη προέκταση της μουσικά είναι ”ΤΑ ΣΤΟΥΚΑΣ”. Όλα έγιναν αυθόρμητα και έτσι δημιουργούμε. Το 2007 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας ντεμο ”Μάντρες για να γίνουν άντρες” και το 2010 ακλούθησε το ”30 χρόνια αδράνεια” τα οποία τα διανέμουμε χωρίς κανένα κόστος.

H μπάντα αποτελείται από τους Θάνο (μπάσο), Βάγγο (τύμπανα) και Ζίζο (κιθάρα-φωνή).

Τι επιρροές έχετε;

Οι επιρροές μας έρχονται από την πανκ σκηνή του ’80 κυρίως, ξένη και ελληνόφωνη. Τα ακούσματα μας είναι διάφορα όμως αυτό που μας βγαίνει τελικά σαν αποτέλεσμα παραπέμπει στα ’80s.

Το 2010 κυκλοφορήσατε το δεύτερο σας CD ”30 Χρόνια Αδράνεια”, από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει;

Έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια και χαιρόμαστε ειλικρινά όταν ένας άνθρωπος εκφράζεται από τα τραγούδια μας. Αυτή είναι και η μόνη μας ”ανταμοιβή” σ’αυτο το μουσικό μας ταξίδι κι έτσι πιστεύουμε πως θα έπρεπε να είναι για όλες τις μορφές έκφρασης.

Το σχήμα είναι σε DIY φάση, δηλαδή διανέμει το υλικό του δωρεάν, οικονομικά το συγκρότημα πως τα βγάζει πέρα;

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όλο αυτό βγαίνει από μέσα μας και δεν είναι προϊόν προς εκμετάλλευση. Ανταποκρινόμαστε με πολύ μεγάλη δυσκολία γι’αυτο και βγάζουμε συγκεκριμένο αριθμό σε κόπιες όταν κατά καιρούς μπορούμε.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Στις 12 Γενάρη θα είμαστε στο ghost house (ψυρρη) με τοξικά απόβλητα και skanontropo. Γενικά δεν κάνουμε σχέδια, ποτέ δεν κάναμε. Παίζουμε, γουστάρουμε και περνάμε καλά.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, κάτι τελευταίο;

Και’μεις ευχαριστούμε και ενημερώνουμε ότι όποιος θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας υπάρχει η σελίδα μας στο myspace www.myspace.com/tastukas η με mail στο anarxoprotogonistis@gmail.com