Στον Νίκο Λιανίδη

Οι Voidwalker φτιάχτηκαν στην Αθήνα από τους Jimmy στα τύμπανα, Alex στη φωνή και Greg στην κιθάρα, πριν από περίπου δύο χρόνια και κινούνται κυρίως στο χώρο του thrash/hardcore. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην παρέα προστέθηκε ο Τόλης στο μπάσο, υπέγραψαν με την εταιρεία, ξεκίνησαν τα lives και την  ηχογράφηση υλικού.

Εμείς μιλήσαμε με τον Jimmy με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους album. Ας δούμε τι μας είπε.

– Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας full-length από την Trailblazer. Πώς κύλησε η συνεργασία σας και τί απήχηση έχει αυτή η κυκλοφορία στον κόσμο;

Ο δίσκος έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάπου ένα τρίμηνο και μέχρι στιγμής δεν έχουμε παράπονο από την ανταπόκριση που υπάρχει! Όσον αφορά στη συνεργασία μας με την εταιρεία μπορώ να πω πως είναι άψογη.

– Τι είναι αυτό που σας εμπνέει μουσικά και στιχουργικά; Γράφετε μουσική και στίχους όλοι μαζί ή ακολουθείτε κάποια άλλη μέθοδο;

Την μουσική κατά βάση την γράφουμε εγώ με τον Greg, αλλά και ο Alex με τον Τόλη δίνουν το μουσικό τους στίγμα αναμφισβήτητα. Οι στίχοι είναι καθαρά θέμα του Alex. Η μουσική μας είναι μια απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία. Εμπνεόμαστε από αυτή, οργιζόμαστε από αυτή, αντιδρούμε σε αυτή.

– Το cd είναι πολύ καλό συνθετικά, αλλά και γενικά σαν σύνολο. Τελικά, πόσο δύσκολο είναι κυκλοφορήσεις ένα cd και πόσο δύσκολο να αναγνωριστείς μέσω αυτού;

Η αναγνώριση σε ελληνικό έδαφος είναι κάτι που και να έρθει είναι σας να έχεις κάνει μια μεγάλη τρύπα στο νερό σε ένα μικρό φλιτζάνι καφέ! Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν μουσικό. Για το cd δουλέψαμε πολύ για να βγει και να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτά του εξωτερικού, να έχει κάτι να δώσει και όχι για να βγει απλά και μόνο για να πούμε ότι βγάλαμε ένα cd.

– Μελλοντικά ποιοι είναι οι στόχοι σας και τα σχέδια σας;

Σίγουρα όποιος κάνει ελληνικά σχέδια μάλλον έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση για τον εαυτό του. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε lives εκτός Ελλάδας για να προωθήσουμε τη δουλεία μας εκτός συνόρων. Τώρα το αν θα τα καταφέρουμε θα το δούμε, τουλάχιστον όμως θα το προσπαθήσουμε.

– Σας εύχομαι τα καλύτερα! Τα τελευταία λόγια τα αφήνω σε εσάς.

Κατά πρώτον θα ήθελα να σου πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τέλος ήθελα να πω στον κόσμο να δώσει μια ευκαιρία στον δίσκο γιατί πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Cheers!

Επίσημη Σελίδα
http://www.myspace.com/voidwalkerband