Septicflesh – Συνέντευξη, Σεπτέμβριος 2008

Στην Βίλλυ Μπελογιάννη

Στη σελίδα σας στο MySpace βλέπουμε εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα και μια ευρεία αποδοχή από το μουσικόφιλο κοινό, παράλληλα η τελευταία σας δουλεία ήταν απίστευτα καλή, πόσο επηρέασε αυτό την σχέση σας με το κοινό σας;

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ναι, το άλμπουμ πήγε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε και οι οπαδοί και ο Τύπος το θεωρούν άλμπουμ ορόσημο στην μέχρι τώρα καριέρα μας. Εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό στοχεύοντας πάντα σε νέα μονοπάτια ήχου και έμπνευσης χωρίς να επηρεαζόμαστε από μόδες οι άλλες «σειρήνες». Η βάση υπάρχει και δεν την έχουμε προδώσει ποτέ ανεξάρτητα αν η αναγνωσιμότητα μας αυξάνεται η όχι.

Από το Summerian Daemons κίολας,η μπάντα κατέστη μια από τις πιο ελπιδοφόρες για ένα νέο μουσικό μέταλ κίνημα,τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό,όπου είστε ευρύτατα αναγνωρισμένοι.Αντίθετα με την ήπια στάση σας,βλέπουμε εγχώριους καλλιτεχνες κ “καλλιτεχνες” να προβάλλουν τη διεθνή τους καριέρα,εσείς πως σχολιάζετε το γεγονός;

Είναι μια καραμέλα που προσπαθούν να πλασάρουν τα ΜΜΕ και οι εταιρείες των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, οτι ξεπέρασαν τα σύνορα τη Ελλάδας και οτι το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κοινό τους  περιμένει ή τους αναγνωρίζει. Μόνο που στα live τους υπάρχει μόνο ελληνικό κοινό και κανένας  ξένος. Εμείς και οι άλλες μπάντες  που έχουν καταφέρει κάτι στο εξωτερικό, συνεχίζουμε το ταπεινό ταξίδι μας «σηκώνοντας» την ελληνική σημαία. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εξάγει τις γνώστες αυτες μπαντες απο τον ακραιο ηχο. Τίποτα αλλο. Απλά δεν είμαστε ευκολοχώνευτοι σαν τους Γαβράδες.

Μου κάνει εντύπωση που επιλέξατε μια επαρχιακή πόλη για λάιβ,όταν έχετε τη δυνατότητα να παίζετε σε μεγάλες σκηνές..

Γιατί όχι; Παίζουμε σε όλες τις σκηνές είτε μικρές είτε μεγάλες εφόσον υπάρχει κοινό της μπάντας στην Καλαμάτα εννοείται ότι πρέπει να πάμε .Σε όλη την Ελλάδα θα παίξουμε σε όλες τις σκηνές με τα γνωστά προβλήματα αλλά πρέπει να συμβιβάζεσαι με την πραγματικότητα.

Μολις επιστρεψατε από μια μακρά παγκόσμια περιοδεία,τα επικείμενα σχέδια σας; Σκοπεύετε να ξεκουραστείτε ή το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλα λάιβς..;

Πολλά live έχουμε την ευρωπαϊκή περιοδεία με Cradle of Filth, Gorgoroth, Moonspell, Asrai τον Δεκέμβριο και είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε δίμηνη περιοδεία στη Αμερική με πολύ μεγάλα ονόματα αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Σύντομα θα το ανακοινώσουμε. Μετά κατά την Άνοιξη περιοδεία στις Βαλτικές Χώρες και Ρωσία σαν Headliner και τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Όπως καταλαβαίνεις έχουμε φουλ πρόγραμμα.

Υποστηρίζεται πως η μεταλ σκηνη έχει πεθάνει,πόσο ισχύει κατ’εσας κάτι τέτοιο;

Όχι απλά έχει κεραστεί η τέχνη γενικά και υπάρχουν τα παρακλάδια της. Στο μετά έχουν βγει τόσα ειδή που αλλά έχουν μπάντες να πουν κάτι άλλες όχι. Ο ήχος όμως παραμένει ακραίος μεταλ. Αλλάζουν οι εποχές και επηρεάζονται οι σκηνές αλλά όχι μέχρι εξαφάνισης.