Στον Διονύση Μάντη

Πολλοί ακροατές της ακραίας μουσικής έχουν καθιερώσει το εξής “πιστεύω”, ότι το κλασικό και παλιομοδίτικο metal έχει απέλθει ανεπιστρεπτί. Για άλλη μια φορά όμως η Ελλάδα παραδίδει μαθήματα κλασικού death metal σαν τότε. Οι τεχνικοί μεν, extreme δε, In Utero Cannibalism ήρθαν με το νέο full-length album τους, “Psychotic Killing Lust”, να δώσουν μια βάρβαρη κλωτσιά στο πρόσωπο του κατεστημένου και να μας βροντοφωνάξουν ότι το παραδοσιακό metal υποβρήθει σε μια mainstream και trendy χώρα. Ξεκινώντας την πορεία τους το 2004 με μόνο μέλος τον Αλέξανδρο ολοκληρώθηκαν ως σχήμα  μερικούς μήνες αργότερα με τους Κυριάκο, Βασίλη, Μιλτιάδη και Κώστα.
Το rockap.gr βρήκε το κύριο μέλος του συγκροτήματος, τον Αλέξανδρο, ο οποίος μας μιλάει για το full-length album τους, τα demo τους, την ελληνική metal σκηνή και την συναυλία τους με τους nile, σε μια τετ α τετ συνομιλία.

Δ.: Πρωτού μπούμε στα ουσιώδη θέματα, θέλω να μου πεις τι σημαίνει Ιn Utero;

Αλέξανδρος: Λοιπόν το In Utero Cannibalism είναι μια κατάσταση στην οποία μια μητέρα είναι έγκυος και δεν τρέφεται σωστά συνεπώς δεν τρέφεται και το έμβρυο με τον σωστό τρόπο. Αυτό έχει ως συνέπεια το έμβρυο να τρέφεται με το εσωτερικό της γυναίκας ή με το άλλο έμβρυο αν υπάρχει. Έτσι γεννιέται καννιβαλάκι. Είναι λατινικός ο όρος.

Δ.: Ψαγμένο. Στα demo σας παρατήρησα πολλές επιρροές απο κλασικά death metal συγκροτήματα. Θα ήθελες να μου πεις ποια συγκροτήματα αποτελούν αυτές τις επιρροές;

Αλέξανδρος: Malevolent Creation, Pestilence, Deicide, Morbid Angel, Devourment, Cannibal Corpse. Βέβαια είναι κι άλλα.

Δ.: Στο “reeking of the putrid”, το οποίο είναι ένα promo-cd, τόσο οι στίχοι όσο και το εξώφυλλο παραπέμπουν στον πόνο και στον σαδισμό, ένω στο 7’’, “Failure of Christ” κινείστε σε πιο Deicidικα μονοπάτια (σατανισμός). Κατά πόσο αυτή μου η παρατήρηση σας χαρακτηρίζει;

Αλέξανδρος: Ναι, βασικά στο “Reeking” μπαίνουμε στο μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Έχω ακόμα και εγκυκλοπαίδεια που κινείται πιο συγκεκριμένα πάνω σε αυτό το θέμα. Είμαι των θρίλερ αρκετά και έτσι βγήκε το αποτέλεσμα. Τώρα το “Failure” οφείλεται στην κοινή ιδεολογία του θεού. Δηλαδή ή δεν υπάρχει ή υπάρχει και μας έχει παρατήσει. Μια οργή προς το θείο. Αλλά όπως και να το δεις παίζουμε death metal σαν τους Deicide για παράδειγμα. Ξέρεις, το συνεχές gore ειναι βαρετό καμιά φορά και θέλαμε κάτι πιο ψαγμένο, πιo βασικό.

Δ.: Ας περάσουμε στο full-length. Το εξώφυλλο το έχει πάρει κάπου το μάτι μου στο internet. Ποιος έχει επημεληθεί την σχεδίαση του;

Αλέξανδρος: Αυτό το εξώφυλλο το είχε μια ρώσικη μπάντα η οποία έχει εξαφανιστεί. Πρέπει να υπήρχε και ένα demo. Ο Κυριάκος (μπάσο) το βρήκε και δεν λογάριασα κάτι. Μου άρεσε, ταίριαζε και το βάλαμε. Πού να τρέχεις τώρα για πνευματικά δικαιώματα εφόσον δεν υπάρχουν κιόλας πλέον!

Δ.: Σωστά (γέλια). Πάντως ταιριάζει και με το ομώνυμο κομμάτι έτσι;

Αλέξανδρος: Απόλυτα!

Δ.: Γενικώς κινείστε σε μια πιο βαθειά φιλοσοφία εκτός της κλασικής death metal ιδεολογίας. Για παράδειγμα ένα επτάστιχο του Richard Ramirez στο οπισθόφυλλο του Special Edition.

Aλέξανδρος: Βέβαια. Είναι ο στόχος μας άλλωστε.

Δ.: Πάντως η φωνή του Βασίλη έχει μια morbidangel-ίλα. Είναι μία μίξη David Vincent και Steve Tucker.

Aλέξανδρος: Αλήθεια; Δεν το είχα παρατηρήσει. Μακάρι. Αυτό αποτελεί τιμή για εμάς. Βεβαία εγώ θα έλεγα και Vader.

Δ.: Αλήθεια, ποιος έκανε την διανομή των demos; Γνωρίζω ότι το bowel of noise (μαγαζί) προωθεί demos από ελληνικά συγκροτήματα και επίσης βρήκα εκεί το “Failure”.

Αλέξανδρος: Την διανομή την κάναμε εμείς, όπως και το promo cd.

Δ.: Γι’αυτό το βρήκα στο Underground! Και παραξενεύτηκα.

Αλέξανδρος: Ναι! (γέλια)

Δ.: Σε πόσες κόπιες βγήκε το special edition;

Αλέξανδρος: Σε εκατό.

Δ.: Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην εύρεση δισκογραφικής;

Αλέξανδρος: Κάτι υπήρχε. Βλέπεις το full-length θα έβγαινε από την Black Lotus Records. Αφότου όμως βγήκε το promo η εταιρεία έκλεισε. Έτσι βγήκε από την Ο.Β.S.E records. Μάλλον και το δεύτερο άλμπουμ θα βγει από την ίδια εταιρεία.

Δ.: Αλήθεια, μιας και αναφέρθηκε, τί να περιμένουμε στο δεύτερο full-length album σας;

Αλέξανδρος: Είναι καταιγισμός death metal. Θα λέγεται “Frenzied” (Λυσσαλέος) και θα περιέχει 10 κομμάτια. Γρήγορα κομμάτια. Τώρα τελειώνει και η μίξη. Επίσης θα περιέχει και το “Satan will prevail”, από το “Failure of Christ”, όπως επίσης και διασκευή το “It’s a sin”, από Pet Shop Boys σε death metal έκδοση. Είναι μια δικιά μας άποψη του κομματιού. Έχω προσθέσει άλλα λόγια έτσι ώστε να ταιριάζει και να σε κάνει να σκέφτεσαι. Ξέρεις όταν ήμουνα μικρός άκουγα τέτοια. Ξέρεις, Madonna κτλ, αλλά στην κορυφή για μένα ήταν οι Pet Shop Boys.

Δ.: Ας περάσουμε στην συναυλία με τους Nile. Πώς αισθάνεστε;

Αλέξανδρος: Είμαστε πολλοί ενθουσιασμένοι. Γουστάρουμε τρελά. Είμαστε και με τον Γιώργο τον Κόλλια φίλοι, πολύ καλό παιδί. Βέβαια δε θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε κάτω από ένα μεγάλο συγκρότημα.Έχουμε παίξει επίσης και με Malevolent Creation, Massacre, Pain, Children of Bodom και Napalm death. Στους C.O.B και στους Pain υπήρχαν ακόμα και emo παιδιά από κάτω που γουστάρανε.

Δ.: Ενώ δεν έχετε κάνει κάποια συναυλία στο εξωτερικό, σχεδιάζετε να ανοιχτείτε και προς τα εκεί;

Αλέξανδρος: Προγραματίζεται για φέτος ένα tour σε Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία.

Δ.: Πώς βλέπετε την πορεία στο μέλλον; Δεν νομίζω να προσθέσετε γυναικεία φωνητικά και πλήκτρα; (βλέπε Kinetic)

Αλέξανδρος: Με τίποτα. Θα συνεχίσουμε το κλασικό death και θα βγαίνει ένα cd τον χρόνο.

Δ.: Εν κατακλείδι, θέλω να μου πεις ποια ελληνικά συγκροτήματα ξεχωρίζεις;

Αλέξανδρος: Μ’ αρέσουν οι Ravencult, οι Enshadowed. Και οι Vulnus είναι καλοί.

Δ.: Δεν έχω ακούσει ακόμα το όνομα Rotting Christ;

Αλέξανδρος: Οι Rotting Christ είναι no1 στην Ελλάδα. Βέβαια δεν μου αρέσει η μουσική τους, όμως τους σέβομαι.

Δ.: Σ’ εύχαριστώ πολύ γι’ αυτήν μας την κουβέντα. Έχεις να πεις κάτι στους Fans;

Αλέξανδρος: Πρώτον, μπράβο σε εσένα. Σ’ ευχαριστούμε πολύ που ασχολείσαι με κάτι το οποίο ασχολούνται ελάχιστοι. Και ένα ευχαριστώ επίσης στους Fan μας. Να ακούνε περισσότερο την Ελληνική σκηνή!!!!! Γιατί όπως ξέρεις το death metal στην Ελλάδα δεν υπάρχει (αυτό το είπε με πείσμα).