Συνέντευξη των ANCIENT SHRINE στον Νίκο Λιανίδη

Οι ANCIENT SHRINE δημιουργήθηκαν το 2007 από τον Inaminate και τον Satwe το 2007 και μας έρχονται από την βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Βέροια.

Έχουν δύο κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, το ομώνυμο demo (2008) και το ‘Ruins of my Failure’ demo (2009).

Το Rockap.gr μίλησε μαζί τους για την Ελληνική Black Metal σκηνή και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Γεια σας παίδες! Πείτε μας λίγα λόγια για την μουσική των Ancient Shrine και τι σημαίνει για σας Black Metal;

Λοιπόν ας αρχίσουμε. Το συγκρότημα αποτελείται  από 2 άτομα. Inanimate-bass/vocals και Satwe – guitars/dm. Παίζουμε Black metal και έχουμε διάφορα στοιχεία Δεν παίζουμε κάποιο συγκεκριμένο black, έχουμε πολλά μελωδικά στοιχεία όπως  επίσης και πολλά aggressive. Στο καινούργιο demo μας έχουμε και depressive στοιχεία.
Για εμάς το black metal είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να πεις μερικά πράγματα για όλη την προπαγάνδα που γίνεται σήμερα.

Μουσικά και στιχουργικά, τι είναι αυτό που σας εμπνέει;

Όσον αφορά τη μουσική μας, επειδή ακούμε πολύ black metal θέλαμε να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας να δούμε σε τι μοτίβο θα έβγαινε. Είναι ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση.
Όσον αφορά τους στίχους, οι πιο πολλοί έχουν pagan θεματολογία, γιατί σε πάει πίσω στο χρόνο, σε μία άλλη εποχή που σεβόντουσαν μερικά πράγματα και γιατί ο παγανισμός αναφέρεται σε πραγματικές και όχι εικονικές δυνάμεις. Το άλλο μέρος των στίχων έχουν πεσιμιστικό χαρακτήρα, γιατί πολύ απλά μας εκφράζουν. Όλοι έχουμε έρθει σε μία τέτοια κατάσταση.

Θεωρείτε τους Ancient Shrine κανονική band ή κάτι σαν project για να περνάει η ώρα ευχάριστα (αυτό το ρωτάω γιατί δεν υπάρχει drummer);

Στην αρχή ξεκινήσαμε σαν ένα project. Όσο περνούσε ο καιρός το παίρναμε πιο ζεστά το θέμα και είχαμε καλές κριτικές που δεν περιμέναμε. Οπότε βγάλαμε 3 demo και τα μοιράσαμε σε γνωστούς μας. Όσο για τον drummer είναι πολύ δύσκολο να βρεις στην Βέροια.

Η παραγωγή στα demo σας είναι αυτό που λέμε «σπιτική». Ηχογραφήσεις και μίξεις έγιναν από σας τους ίδιους και βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση από την πρώτη σας κυκλοφορία. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή σας την επιλογή και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε; Γιατί προτιμήσατε να το κάνετε μόνοι σας;

Ναι η παραγωγή έγινε από εμάς τους ίδιους. Οι ηχογραφήσεις γίνανε σε pc από τον Satwe. Είχαμε στην αρχή κάτι προβλήματα με τα studio εδώ στη Βέροια και το παρατήσαμε και αποφασίσαμε να το κάνουμε στο σπίτι για ευκολία και χωρίς εκνευρισμό. Οπότε βγήκε αυτό που ακούσατε. Μπορεί να μην έχει καλή παραγωγή αλλά είναι black metal.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βλέπουμε μια κινητικότητα όσον αφορά την παραγωγή μουσικής και την εμφάνιση νέων συγκροτημάτων με κυκλοφορίες που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του εξωτερικού. Ποια η γνώμη σας για την σκηνή στην Ελλάδα;

Η σκηνή στην Ελλάδα πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα που πραγματικά αξίζουν κάτι καλύτερο. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δύσκολα προοδεύεις.

Θεωρείτε ότι είστε underground; (Είτε πείτε ναι ή όχι πείτε γιατί το νομίζετε κ.λ.π.)

Είμαστε underground γιατί πολύ απλά δεν κυνηγάμε κάποιου είδους δημοσιότητα ή χρήμα. Εμείς παίζουμε για την πώρωση που έχουμε για τη μουσική και αν αρέσουν τα κομμάτια μας και σε άλλους πολύ απλά θα τους δώσουμε το demo να το ακούσουν. Δεν θέλουμε να βγάλουμε λεφτά από τη μουσική μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια (αν πάτε για full length album, αν κοιτάτε τίποτα συναυλιακά κ.λ.π.);

Θα ηχογραφήσουμε ένα full length στο άμεσο μέλλον και όσον αφορά τις συναυλίες δεν έχουμε κανονίσει τίποτα και μάλλον δεν θα κάνουμε καμία. Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχει drummer…

Τα τελευταία λόγια τα αφήνω σε σας. Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη…Υποστηρίξτε την ελληνική σκηνή γιατί αξίζει…
KEEP THE BLACK METAL FLAME ALIVE!!!!!!

www.myspace.com/ancientshrine