Ο Μπάμπης Στεφανίδης τραγουδιστής των Μειδίαμα αφιερώνει λίγο από το χρόνο του, δίνοντας μια συνέντευξη στο Βασίλη Παπουτσή, μιλώντας για τη πρώτη τους δουλειά και ακόμη περισσότερα..

Καλησπέρα Μπάμπη και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας… Πες μου λίγο το ιστορικό της μπάντας, πως ξεκινήσατε κλπ.

Καλησπέρα..! Λοιπόν ,οι Μειδίαμα δημιουργήθηκαν το 2003 ,όταν εντελώς ξαφνικά ,αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφραστώ μουσικά με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που εκφραζόμουν μέχρι τότε. Με τα περισσότερα απ’ τα παιδιά παίζαμε μαζί και πριν τους Μειδίαμα .

Πρώτη σας δουλειά λοιπόν, με τίτλο «Σε ξένο σώμα». Πες μου λίγα λόγια για το άλμπουμ αυτό.

Η ηχογράφηση αυτού του άλμπουμ ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου και τελείωσε το προηγούμενο καλοκαίρι. Για μας ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, που μας χάρισε μοναδικές στιγμές. Όσο δύσκολη ήταν η διαδικασία της ηχογράφησης και της μίξης, τόσο πιο όμορφα αισθανόμασταν όταν είχαμε ένα ικανοποιητικό ηχητικό αποτέλεσμα. Πολλά απ τα τραγούδια πραγματικά μεταμορφώθηκαν μέσα στο στούντιο. Σ’ αυτό φυσικά συνετέλεσαν και ο Σώτος με τον Άκη απ’ το στούντιο underground στη Θεσσαλονίκη , δυο απίστευτοι τύποι οι οποίοι μας βοήθησαν πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Ποια είναι η κύρια πηγή ιδεών σου όταν γράφεις ένα κομμάτι (Μουσικά-Στιχουργικά);

Δεν υπάρχει κύρια πηγή έμπνευσης. Μπορώ να εμπνευστώ απ το οτιδήποτε, από μία εικόνα, από μια λέξη, από μια μορφή, από μία κατάσταση, από την ανία ή από ένα χαμόγελο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σπάνια γράφω όταν είμαι χαρούμενος .

Μίλα μου λίγο για τα κομμάτια Άβατο, Κινούμενη Άμμος, Στα μάτια σου υπάρχω. Τι ακριβώς περιγράφουν οι στίχοι αυτών των κομματιών;

Δε μου αρέσει να δίνω την δική μου εξήγηση στα κομμάτια που έγραψα εγώ, γιατί ο καθένας ερμηνεύει τα τραγούδια διαφορετικά και καλό είναι να υπάρχουν πολλές ερμηνείες και πολλές σκέψεις. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως όταν τελείωσα το «Στα μάτια σου υπάρχω», το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα μέχρι να καταλάβω κι εγώ τι ακριβώς εννοούσα με όλα αυτά. Είναι απ’ τα αγαπημένα μου κομμάτια όσο αναφορά τον στίχο και έχει ένα νόημα πολύ μυστήριο .

Ποιος ο λόγος που ανεβάσατε το άλμπουμ σας στο διαδίκτυο και δεν προχωρήσατε στην υπογραφή ενός συμβολαίου με κάποια δισκογραφική; Μιας και από ότι βλέπω αξίζει το CD σας και κακώς μένει έτσι..

Το CD απ’ ότι κατάλαβες καθυστερήσαμε να το βγάλουμε περίπου ένα χρόνο και αυτό, γιατί κάναμε επαφές με κάποιες δισκογραφικές εταιρείες. Όποιες δισκογραφικές εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον, ζητούσαν να πληρώσουμε από την τσέπη μας τα πάντα, και η τσέπη μας ήτανε ήδη πολύ επιβαρυμένη από την ηχογράφηση του CD. Άλλες μας είπανε ότι έχουμε σκληρό και βαρύ ύφος  και ότι πρέπει να γίνουμε πιο εμπορικοί. Όπως καταλαβαίνεις, αν δε γίνεις πιόνι του δικού τους παιχνιδιού ή αν δεν έχεις φράγκα σ‘ αυτή την πολυαγαπημένη μας χώρα, δεν κάνεις τίποτα. Έτσι και εμείς επιλέξαμε να συνεχίσουμε αυτό που απλά μας εκφράζει, και ας είναι πιο δύσκολος ο δρόμος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας ακολουθούν και μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα .

Λίγο πριν κλείσουμε ποια είναι τα επερχόμενα σχέδια της μπάντας;

Η μπάντα διανύει μία δύσκολη περίοδο καθώς ένα μέλος της, υπηρετεί την πατρίδα και κάποια σχέδια μένουν πίσω αναγκαστικά. Παρ‘ όλα αυτά κινητικότητα υπάρχει, καθώς είναι ευκαιρία για μας να δουλέψουμε κάποια άλλα πράγματα, να βγάλουμε νέα κομμάτια ή να επαναφέρουμε παλιότερα τραγούδια μας βλέποντάς τα με άλλο μάτι πλέον. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται!!

Μπάμπη σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες για μια συνέντευξη στο Rockap. Τα τελευταία λόγια σε σένα..

Εγώ ευχαριστώ πραγματικά που μου δώσατε την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα για τους Μειδίαμα. Το Rockap είναι μία καταπληκτική προσπάθεια που στηρίζει την καλή μουσική και είναι τιμή μας που κάναμε αυτή την ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί. Να είστε καλά!.

http://www.myspace.com/meidiama